Reklama

Reklama

Recenze (11)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Twiligt Zone s námětem "když se ti splní všechny sny, budeš nešťastný". To nemám rád, protože zařazeno do kontextu americké společnosti jde o typickou mantru, co má držet lidi v lati, i když je mi jasné, že to tak tvůrci Twilight Zone nikdy nebrali. Tenhle námět mi ale obecně přijde vždycky děsně umělý a hnaný do pochodu naprosto nesnesitelným chování postavy, která si nedokáže užít nabytého štěstí prostě proto, že je pitomá - takže se z toho těžko vyvozuje ten širší závěr "pro nás". ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První komediálně laděný díl, který by mohl být klidně natočen o třicet let později pro seriál Tales from the Crypt. Stačí si jen na místě Roda Serlinga představit starého taškáře Crypt Keepera, a jsme doma. Velkou devizou jsou pak oba představitelé hlavních mužských rolí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipný díl o upsání se samotnému peklu tak, jak jej známe z dětských knížek. Nedokážu si sice představit, jestli by tolik "nehod" přežil ve skutečnosti, ale pokud je někdo stoprocentní nefalšovaný puncovaný blázen, tak proč ne. Vždyť blázni mohou mít i z pekla štěstí a tenhle hypochondr splňoval ve svém bláznovství veškerá kritéria! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Duši nedám, už ji nemám." Tohle faustovské téma mou Faustku pobavilo a obávám se, že i inspirovalo. Vyhodila mi totiž prášky a začala mi podstrkovat jakési podezřelé lejstro, z něhož se kouřilo. Odtušil jsem: "Ale miláčku, já se Ti přece upsal už loni, na radnici v Plzni, takže mou duši už dávno máš. Na doživotí." :-) Ale zpět k Escape Clause. Kdo zná mentalitu pekelníků a soudců, toho rozsudek nepřekvapil. A co jako? Walter Bedeker přece v zážitkovém křesle posedět chtěl a škodolibě se těšil na účet za elektřinu (to já se teda letos v srpnu netěším). No tak mohl ještě někoho přibrat pod kudlu, např. advokáta, bachaře, spoluvězně... a měl by to posichrovaný. Takže houby s octem bezvýchodná situace, jen nedostatek kreativity. Ovšem ten vyžranej tlusťoch s ďábelsky uhrančivýma očima byl přesnej. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starý dobre známy príbeh o zapredaní duše diablovi za nesmrteľnosť. Lenže keď ste hypochonder, bude vám stále niečo vadiť, nikdy nebudete spokojný. Dejovo celkom slušne nadupaný diel, plný prekvapení, kľudne by z toho mohla byť aj hodinová epizóda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně velmi zdařilá černá komedie, skvělý je distingovaný rozhovor s  ďáblem a překvapil i poťouchlý cynismus se smrtí manželky, ale ten rychlý (s)pád k samozřejmě jedinému možnému vyústění mi přišel až příliš přitažený za vlasy. Walter Bedeker byl sice sobec a hlupák, ale jeho znudění neuvěřitelným darem bych pochopil po mnoha a mnoha letech a vlastní pointa vtipná do prvního "ale". Tři. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čapek stvořil muže, který uměl létat, Aymé přišel s povídkou o muži, který prochází zdí. Serlingův hrdina zase po jedné záhadně příhodě získal neobyčejnou schopnost.... ech, nebudu prozrazovat.... :o) , a samozřejmě podlehne této schopnosti víc, než je zdrávo. Zásadní dialog s „Ďáblem“ má v sobě i kouzelný nadhled a zdánlivě neomezené šílené eskapády, který tento muž podniká, vyústí opět do pěkně tvrdé pointy. Malá tragikomedie faustovského ražení pochází z doby, kdy v Americe ještě fungoval trest smrti. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát je pointa jasná, veď ono s Diablom (v poctivom dospeláckom príbehu) žiaden ľudský červ nikdy nevyhral... nie, keď mu už raz upísal svoju dušu. Čo ale vďaka mimoriadne originálnemu poňatiu absolútne neprekáža. Aspoň ja si teda nepamätám, kedy sa Diablovi upísal hypochonder a z tejto diagnózy tu bolo čo do psychologickej roviny aj dramatického efektu vyťažené maximum! Rozkošné aj mrazivé rovnakým dielom. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako u předchozí epizody i tady mám pocit, že se s tím dalo pracovat líp. Přece jenom, od smlouvy z Ďáblem se nic jiného, než nějaký ten pořádný podfuk čekat nedal a tak mě pointa bůhvíjak nepřekvapila. Pobavila, ale nic víc. I tu jeho schopnost jsem čekal, že využije víc a i na nějaké jiné věci (+ bych čekal, že ta schopnost ho omrzí o mnoho let později, ne takhle strašně rychle). Je to sice fajn, ale ne tak, že by si to ode mě zasloužilo bůhvíjak vysoké hodnocení. Lepší 3* jsou tak akorát. ()

Reklama

Reklama