Reklama

Reklama

Recenze (5)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch goofy dílů, kdy zlého člověka honí po domě elektrický holící strojek, protože byl nepříjemný na svou sektretářku. Mám Twiliht Zone rád vlastně i proto, že se v ní můžou octnou podobné absurdity, ze kterých fakt nejde vyvodit nic jiného, než že měl někdo ve štábu pitomý nápad a nebyl žádný limit bránící mu to realizovat. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V předchozí sezóně skvělé béčkové Execution a hned v následující sérii neméně přímočarým béčkem nasáklé A Thing About Machines. Až je člověku líto, že režisér David Orrick McDearmon se filmařskému řemeslu  zřejmě nijak zvlášť nevěnoval. V hlavní roli dokonale nesympatický, nadutý a protivný Richard Haydn, jemuž se v jeho vlastním domě postaví na odpor domácí  spotřebiče a jiné přístroje, automobil nevyjímaje.  Spíše lehká černá komedie než cokoliv jiného, byť zpočátku se McDearmonovi daří vyvolat i lehké mrazení v zádech, brzy se však roztáčí groteskní kolotoč událostí s holící "kobrou" či jezdícím "býkem" v poslední španělské koridě. "Zmizte odsud, Finchley!" ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Jde mi o to, že celý svůj život jsem si se žádným přístrojem nerozuměl!“ Malý sci-fi úlet z oblíbeného TV cyklu poněkud osciluje mezi naivní absurdní hříčkou, které ovšem neschází nadhled, a srandou místy z pohledu tvůrců spíše nechtěnou. Tahle jedinečně šílená epizoda o vzpouře strojů proti jednomu pánovi ale krásně aspiruje na skutečné guilty pleasure na poli skvostné ZÓNY a já stále váhám nad přidáním 4. hvězdičky. A já jí přidám, protože jsem se fakt dost nasmál! Ten oživlý holící strojek, který s pohybem plazoucího se hada líně schází dolů po schodech, čímž hrůzostrašně útočí na hlavního hrdinu... je prostě roztomilý. :-) I zjev průvodce Zónou Roda Serlinga uprostřed příbehu proběhne tentokrát originálně s využitím jednoho ze strojů. Filmařské provedení veškerých triků i jedné neobvyklé automobilové honičky je na televizní počin z počátku 60. let určitě vynikající. Ovšem, vzít to do ruky jiný režisér s větším citem pro estetično, ze vzpoury strojů (včetně toho psacího) na půdě jednoho bytu mohla vzniknout i daleko propracovanější kakofonická „symfonie“ vizuální i zvuková. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Arogantní cholerické hovado si znepřátelí celý svět a pak i všechny elektronické spotřebiče, které ho pak chtějí zabít. Richard Haydn svoji roli zvládl naprosto dokonale, ale jinak mi tenhle díl Twilight Zone přijde jako taková ta nutná výplň, která je po všech stránkách mdlá a není ani vážná, ani vtipná, prostě taková nijaká. Navíc s tak banálním námětem, že nevystačí ani těch 26 minut. 2* ()

Reklama

Reklama