Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 2 (1960) (série)


The Howling Man (S02E05)

(epizoda)

Recenze (6)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skupina anglicky mluvících mnichů kdesi ve střední Evropě (podle hábitů a nezavedené elektřiny tipuju Brno) uvězní ďábla, nebo to alespoň tvrdí. Další z řady bezelstně naivních epizod, kde je hrdina potrestán za nějakou vágní nedokonalost absurdně vágním způsobem. Těžko se věří, že tahle sympatická blbina předchází jedné z nejsilnějších epizod vůbec. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosférou jeden z najsilnejších dielov Zóny súmraku. A tiež aj jeden z najmetaforickejších a tým pádom aj so skutočne hlbokou myšlienkou a to i napriek tomu, že opäť ide "iba" o jednoduchý príbeh jedného muža, ktorý sa stratil niekde v Európe v daždi. Aj tá lokalita bude mať nakoniec svoj význam. "Boží" sivý bradatý starček v bielom (šedom) s palicou pripomína Gandlalfa a to aj svojimi výrokmi, nečudoval by som sa, ak sa tu tak trochu inšpiroval Jackson. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se dá pochválit snad jen gotická atmosféra a nechávám si jednohvězdičkovou rezervu na možnost, že v druhé Zóně opět narazím ještě na něco horšího.  Užvaněná, naivní a nepřesvědčivá hloupost, kde mi hlavní tragický hrdina lezl na nervy  už od prvních vteřin a při personalizaci Zla jsem si hned vybavil lože vyvrhelovo a Hrátky s čertem.  Ty mám ovšem rád. Až se mi nechce věřit, že na režijní stoličce seděl Douglas Heyes, jenž stál z mého pohledu za dosud nejlepší povídkou And When the Sky Was Opened. Inu i mistr tesař se holt utne ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Člověk věděl, kde vězí ďábel. Věděl také, že ďábel rozpoutá zlo. Byl si vědom, že zlo má zůstat co nejlépe potrestáno a zůstat mimo veškerý lidský dosah. A stejně se neubránil svému pokušení, podlehl ďáblovu falešnému převleku skromného utrápeného mužíčka a vypustil ďábla na svobodu z pevného vězení. V tom se na světě rozpoutaly války a jiná zla, než se s odstupem času podařilo ďábla chytit, znovu potrestat a ještě lépe uvěznit... Jenomže lidstvo je prostě nenapravitelné... * * * Stejně jako v případě následující epizody Eye of the Beyholder, jde o jeden z dílů, díky nimž by Zóna soumraku klidně snesla i další žánrové zařazení: podobenství. Zpracování tohoto silně alegorického příběhu nese výrazný klad nejen v postupně odhalující se myšlence a nečekaném přesahu zdánlivě úsměvného příběhu, ale rovněž v atmosféře ve znamení gotického hororu (až s místy pohádkovým nádechem) a působivé kameře s pravidelně naklánějícími se záběry. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na to nelogické podání paralely s historickými událostmi je to podle mě slušná epizoda. Ať už v silně mysteriózní první polovině, kde se postupně odhaluje oč půjde, tak i v té metaforické druhé, která má celkem zajímavou myšlenku. Vůbec mi to nepřišlo tak špatné nebo naivní, jak tu někteří píšou. 4* ()

Reklama

Reklama