Reklama

Reklama

The Twilight Zone

(seriál)
  • USA Twilight Zone
Mysteriózní / Sci-Fi / Horor / Thriller / Fantasy / Drama
USA, (1959–1964), 74 h 32 min (Minutáž: 25–52 min)

Tvůrci:

Rod Serling

Režie:

John Brahm, Douglas Heyes, Buzz Kulik, Lamont Johnson, Richard L. Bare (více)

Předloha:

Lucille Fletcher (rozhlasová hra), Richard Matheson (povídka) (více)

Hrají:

Rod Serling (vypravěč), Robert McCord, Jay Overholts, James Turley, Vaughn Taylor, David Armstrong, Jack Klugman, Burgess Meredith, John Anderson (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Zóna soumraku je místo, které existuje v každém okamžiku, prostoru nebo mysli, ale vždy, když to nejméně očekáváte. Když se ocitnete v této oblasti neomezených možností, buďte opatrní, co říkáte nebo děláte. Správná rozhodnutí vám mohou pomoci najít cestu zpět, někdy s větším štěstím a bohatstvím. Špatná rozhodnutí často vedou k šílenství a smrti nebo věčnosti uvězněné v této dimenzi. Obyčejní lidé se ocitají v mimořádně ohromujících situacích, které se každý snaží pozoruhodným způsobem vyřešit. (Shr1nK)

(více)

Recenze uživatele Sidonka k tomuto seriálu (1)

The Twilight Zone (1959) 

Musím opakovat názory některých uživatelů, protože jsou pro toto dílo opravdu zásadní a dost podstatné. Z tohoto 60 let "starého" TV skvostu se dodnes čerpají nápady pro různá díla a The Twilight Zone je dosud přiznaným či nepřiznaným vzorem pro mnoho filmových tvůrců. Černobílý kultovní seriál má i slabší epizody, ale jak už tu též někdo řekl, ty kvalitní silně zastíní ty méně povedené. Neznám tak přesně dějiny kinematografie a nevím, jaké epizody byly skutečně inovativní či zda se některé nápady již někde dříve neobjevily v jiném filmu. Jako celek je to ovšem nevšední přehlídka různých nápadů a žánrů, viz výše uvedené sci-fi, drama, horor, psychologický thriller, mysteriózní či fantasy. Příběhy jsou vyšperkované vymazlenými zvraty, často dobrými pointami a nějakým tím morálním či jiným poselstvím, nad kterým můžeme dumat a příběh svébytně chápat, domýšlet si ho, spekulovat o něm či se jen nechat unášet viděným. Zóna soumraku je zvláštní svět, do něhož postava vstupuje ať chce nebo nechce a my jako diváci jsme též jeho malou součástí. Do oblíbených děl si seriál dávám kvůli těm povedenějším příhodám, které jsou vážně inovativní a ve své vynalézavosti nepřekonatelné. Mohou vznikat remaky, předělávky, vylepšeniny, ale zásadní originál, který všechny další pokusy rozjel, zůstane jen jeden. Dávám si seriál do oblíbených kolem jeho narozenin, blíží se den jeho šedesátin :) a já mu přeji, aby žil ještě hodně, hodně dlouho, aby na něho diváci nezapomněli, odpustili mu případný zub času, který má navíc své kouzlo a aby se stal v kinematografii nesmrtelným. Sláva Serlingovi, který má vytvoření seriálu na svědomí! :) ()

Související novinky

Huliči, DiCaprio a Nottingham

Huliči, DiCaprio a Nottingham

29.07.2008

V dnešní vydatnější novinkové náloži potřetí zahulíme a uvidíme, co připravuje Leonardo DiCaprio a jak to vlastně vypadá se Scottovým Nottinghamem. Jednička stála 9 milionů a vydělala 23, dvojka si… (více)

Reklama

Reklama