Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

omg, tak to byla bomba. Claes Bang byl naprosto uzasna volba pro Draculu - je vysoky (JAKO DOST), sarmantni, sexy,.. klidne bych z neho udelala i Jamese Bonda. prvni dil byl skvelej, nejvic se mi ale libil ten druhy; “vysetrovani” vrazd bylo strasne napinavy (i kdyz my jsme uz davno vedeli kdo je spachal❤️). treti dil docela posrali, ale i tak me kvuli Claesovi docela bavil. ❝𝘗𝘦𝘳𝘩𝘢𝘱𝘴 𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘧𝘭𝘰𝘸 𝘪𝘯 𝘰𝘶𝘳 𝘷𝘦𝘪𝘯𝘴 𝘪𝘧 𝘺𝘰𝘶 𝘬𝘯𝘰𝘸 𝘩𝘰𝘸 𝘵𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘵𝘩𝘦𝘮.❞ 🧛🏻🩸 ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendu o Drakulovi zbožňujem a kniha patrí k mojím najobľúbenejším vôbec. Nakoľko je to od Netflixu pripravil som sa na isté "výkyvy". Začalo to sľubne aj keď s pár fackami SPOILER (pán Harker mali ste pohlavný styk s Drakulom ? WTF?) .Spracovanie prostredia bolo super, hudba trochu nevýrazná. Claes Bang ako Drakula mi sadol perfektne a tým by som skončil s pozitívami. Ako som povedal, bol som pripravený na isté výkyvy podobne ako pri Zaklínačovi...(černošku a aziatku mníšku v Rumunsku či Maďarsku by som ešte moožno nejako prekúsol). Ale Drakulu bisexuála, homosexuálny čiernobiely párik na lodi kde je dokopy 20 ľudí (ako keby boli homosexuáli na každom rohu), to už bolo moc. Rovnako tak SPOILER jeptiška čo sa vôbec nechová ako jeptiška a ani za mak neverí v Boha a namiesto pokory pozná len slovo sarkazmus a dokonca bez mihnutia oka zbaví velenia kapitána lode Demeter ? Sú to úplne zbytočné zásahy do Stokerovho diela, ktorý by sa isto chudák v hrobe obracal keby o tom vedel. Bol to zaujímavý pokus, ale nie Netlix ! Jednu vec musíš pochopiť, ak chceš adaptovať predlohu, musíš si ju ctiť a nie ju znásilňovať ! Takto to nepôjde. Toto sú seriály pre mladú, vymastenú SJW komunitu, nie pre bežného diváka, ktorý chce kvalitu ! ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nová seriálova miniseria roku 2020, ktorá nenadviazala a neočarila ako minuloročný Chernobyl od hbo. Dlhé epizody nevadili. Hlavný herec sa do draculy hodil a bol výborný. Tu trafili tvorcovia od netflixu dobre, lepšie ako vo witcherovi. Lokality točene na Slovensku potešili. Ale posledná časť bola ozaj najslabšia. Aj tak sa mi ale tento počin od netflixu páčil, aj keď, tie mníšky a lgbt van halsingová bola odveci. Možno sa dočkáme aj frankensteina alebo vlkolaka. 4* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem hodně velká konzerva a nemám moc rád, když se dělají všelijaké nové adaptace nesmrtelné klasiky. Knižní předlohu v tomto ohledu za nesmrtelnou považuji a dodnes bych na ní nic neměnil. Přesto jsem byl zvědav jak s dnešními možnostmi může tento starý příběh vypadat. Chudák starej Vlad, zachránce Evropy od vpádu Turků by asi zíral co z něj starej Stoker udělal.  A starej Stoker by zase pro změnu zíral co z jeho díla udělalo dou Gatiss a Moffat. Ze seriálu mám dosti rozporuplné pocity. Bang mi do hlavní role docela sednul. Vůbec měl pěkně napsanou postavu. Mix primitivní bestie s noblesou a vzděláním šlechtice. Některé jeho konverzace s oběťmi než si je dal k jídlu (pokud je rovnou nebral jako fastfood) moc bavily.  S ostatními herci krom Agáty to už bylo horší. Bohužel to by to nebyl Netflix aby i do Draculy nezakomponoval homosexuály, nebo odkaz na ženská práva, byť zde to sloužilo spíše jako konverzační humor. Samozřejmě je seriál i rasově vyvážený a to už i ve scénách z devatenáctého století... Holt pokrok a kvóty nezastavíš. Souhlasím s Djkomou, třetí díl měl odvahu jít krapet dál za poslední kapitoly Stokerovy knihy a i já si toho docela cením byť přítomnost vampíra v 21 století měla značně komediální nádech (což byl záměr). V souhrnu dávám za 3 bedny plné hlíny z Transylvánie. * * * ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Sofistikovanost gentlemana je vždy pouhou maskou." Nápadité a zábavné oprášení klasiky a zažonglování s ní ve stylu Sherlocka, jehož fenomenálnost ale tvůrci nezopakovali a zřejmě ani nechtěli. Pietní rozjezd prvního dílu mě nejdřív zklamal, ale naštěstí se to záhy začalo předloze vzdalovat a navíc to byl díl nejhororovější. Pojmout druhý díl jako christieovský whodunnit na lodi mapující plavbu Demeter byl výborný nápad, ale výsledek zklamal, stejně jako třetí díl konečně frčící v plném sherlockovském módu. Draculovy dvojsmyslné hlášky spíš otravovaly, ale Claes Bang jako Dracula dobrý a Dolly Wells jako Agatha skvělá, ta mě bavila moc. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama