Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drákula se ocitne v neznámé zemi, ale zůstane věrný svým starým zvykům. Vyhlédne si další svůdnou nevěstu – a čelí hrůzostrašné výzvě. (Netflix)

Recenze (28)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během třetího dílu se mi, zejména v souvislosti s rakovinou, vybavil Dracula, jehož natočil P. Morrissey. Každopádně je to slátanina a zklamání, kam se po vcelku zdařilém začátku minisérie dohrabala. Pokud jsem vítal odklon od původní předlohy, tak tady je vše zazděno. Gotika spláchnuta do záchodu, který upíři nepoužívají, místo mrazení a strašení existenciální drama. Snad by bylo lepší i to slunce z okna, než ona podivnost na závěr. Za snahu dvě umolousané *, ale vícekrát už se na to nepodívám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už na konci druhého dílu, těsně před titulky divák vytřeští zrak. Trojka pak v tom nadrsno pokračuje. Nebudu spoilerovat, oceňuji snahu jít příběhově dále i některé zajímavé momenty (třeba ten s večeří na hřbitově), ale díky progresivistickým tendencím mi to film dost otrávilo. Konec byl najednou jakoby uspěchaný, vůbec jsem to náhlé rozhodnutí hraběte nepochopil. * * ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kdo mu dal heslo na Wi-Fi?! - Ehm je to moje jméno, Dracula." --- zase úplně jiné než předchozí dva díly a chápu, že tohle mohlo být už opravdu moc. Ale mě takové brutální hrátky s "neměnnou" legendou vyloženě fascinují. Díky za ten projekt, pánové z Netflixu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak chceli autori seriálu natočiť príbeh o upírovi v modernej dobe mali vytvoriť niečo nové a nepoškvrniť tak fenomálnu knihu od Brama Stokera. Niečo tak úbohé sa často nevidí, ale tak Looking for Alaska, Big Mouth či Daybreak tomuto silno konkurovali. Odpad nedám iba preto, aby sa z neho (ako to v komentároch často spomínam) nestalo pravidlo a takým spôsobom ohodnotím iba ozajstné "skvosty" kinematografie, ale toto malo k nemu veľmi blízko. Ako sa dá zapracovať známa postava ktorá žila v inom období do tej modernej predviedol seriál Batesov motel, kde Norman Bates do súčasnosti výborne zapadol. Časť, v ktorej Zoey vysvetľuje Draculovi o ženských správah ma poslala úplne do kolien. Feministky všetkých krajín spojte sa, LGBT, všetci černosi študujú na Harvarde a zo sveta zmizne hlad, chudoba, vojny a nenávisť. Liberálny Netflix vedú ľudia z tak neskutočne vykradnutými hlavami až je to na smiech každému čo i len trochu triezvo uvažujúcemu človeku. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová doba, stále stejné triky? A je to na tom vidět. Z Drákuly je nudnej kravaťák místo vtipálka jako "zamlada" a chybí mi ten ujetej humor Agáty, není krev jako krev (ten kousek byl málo). Ale proč ne. Akorát to potvrzuje, jak je dnešní doba nudná. Ale zase bylo fajn, že zatím byl každý díl vyprávěn trochu jinak. Na mě až moc moderní metody přístupu k hraběti. (Vysvětlím u komentáře k celku, ne tady.) Protože...já s tímhle dílem neměla problém. Měla jsem problém s jeho rozložením v rámci seriálu a počtu dílu. Protože stejně jako se nezměnil Drákula, nezměnili se ti, kteří ho chtějí dostat. Možná kdyby to mělo čtyři díly. Přeci jen jsou první dva skoro ve stejné době. Čili. Známe to, že se se seriálem ještě uvidíme? Už napořád v přítomnosti v druhé sérii? (Známe scenáristy a jejich klíčky na možná pokračování.) Chtěla bych to. Možná. Nejsem si jistá...za mě to bylo moc sterilní. Moc vyhračkované. Možná proto mi Drákula přišel jako divnej strejda než tenhle nebezpečnej frajer :( přesto závěrečný výjeb super. Opět. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechci spoilerovat, takže se omezím pouze na to, že rozumím snaze tvůrců posunout Draculu od staré literární předlohy někam, kde budou moct změnit pravidla a udělat svou verzi příběhu. Rukopis tvůrců Sherlocka je tady velmi zřetelný, ať už jde o texty SMS, nebo způsob vedení dialogů a občasnou snahu poučovat/vysvětlovat. Dozvídáme se autorovu verzi, jak to vše kolem upírů funguje, takže jako příručka dobrý, ale je to na úkor příběhu. Dracula je tady trochu vyčpělý degustátor a jeho protivník se spokojuje pouze s tím, že odhalí jeho tajemství. Tzn. Dracula už není hrozba, je to jen přežívající tvor, kterému na nikom nezáleží. A stejně tak se tvůrcům nepodařilo stvořit postavu, která by po něm šla a snažila se ho zlikvidovat. I to je příznačné pro Moffata. Stejně jako v Sherlockovi, i tady jde spíš o souboj kdo z koho. To ale v žánru horor neocením. Nový Dracula je tak v mých očích smutný počin s velmi rozpačitým koncem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co k tomu říct? Moff a Gatiss zase šíleně hulili cosi prazvláštního a tentokrát přebrali opravdu extrémně. Tenhle díl Draculy je naprosto příšerný a navíc zcela s přehledem to úplně nejhorší, co pánové kdy napsali, ať už zvlášť, a nebo dohromady. Tenhle díl je skutečná pí*ovina. Hloupý, stupidní (vím, že je to totéž) a odehrávají se tam neskutečně debilní věci, které jsou ještě mnohem debilněji ukončeny. Je to nuda, parodie na všechny předchozí adaptace i na minulé dva díly, atmosféra je totálně v prdeli a Claes Bang má sice pořád supercharizma a je extrémně skvělý, bohužel ale to nezachrání, to ale není jeho vina, protože tohle zachránit nejde. Nápadů obou pánů je opět nepřeberné množství, jsou ale bohužel jen směšné a trapné. A to tempo bylo ještě pomalejší, než ve druhé epizodě, takže ještě vražednější, než si možná myslíte. Tohle fakt ne. Na tohle zpracování se bohužel už nikdy nepodívám a doufám, že to nikoho nenapdane to prodloužit. Začalo to skvěle, ale ve výsledku jsem bohužel zklamán úplně vším (kromě Claese). První zklamání roku přišlo nečekaně brzy. 35% za epizodu, ve výsledku za celý seriál jen nějakých 65%. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se za slovník... Pi.a to byla taková Moffatovina, že to svět neviděl. Kam se na to doprd.le hrabou i ty nejvíc nejhorší díly Doctora Who! Jestli tam vám sere Moffatovo scénaristické umění tak tady.... zabite se, vážně, raději se nechte probodnou kůlem než se koukat na tento příšerný díl, který absolutně podkope atmosféru předchozích dvou super dílů (a to jsem přežila i přegenderování Van Helsinga). První půlka filmu je spíš taková šílená parodie na současnost a veškerá Drákulovská a upírská klišé, která vám připomene jednu moc povedenou písničku a pak dostanete konec ještě blbější než v Drakulovy 2000 a kdykoliv se tam nějakým hodně velkým omylem dostala nějaká vážně dobrá a silná scéna, tak ji hned zabili nějakým trapným vtipem... PS: Co se musí celému seriálu nechat je neskutečná podoba Claese Banga s Belou Lugosim. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání... Gatiss s Moffatem chtíc přijít za každou cenu s něčím originálním a překvapujícím, přišli s naprostým brakem, který prvním dvěma dílům nesahá ani po kotníky. Na tomhle nebylo dobře prostě nic, je mi to opravdu líto. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ou tak tohle opravdu bolelo. Tohle se opravdu nepovedlo. Dva předchozí díly byly opravdu parádní, ale tohle je opravdu strašný. Takhle zmršit tak skvěle rozjetou minisérii o nejznámějším pijákovi krve, to chce opravdu talent. Já, jako staromil jsem trpěl jen přenesením děje do přítomnosti. Prostě já co se týče prostředí dávám vždy přednost hradům, zříceniná, které mají to právé kouzlo. Prostě jsem vyrůstal na Hammeru a je to prostě znát 🙂 tady nic z toho není a co je nejhorší tak to nemá ani atmosféru. Jediné co za něco stojí tak je hlavní představitel a jeho vtípky a opět dobře vypadající upíří, ale to je pro projekt který nese název Dracula zatraceně málo. Zklamání jak hrom. ()

farb odpad!

všechny recenze uživatele

První dva díly mě sice neskutečně zklamaly, ale i přesto, jak se odchylují od knihy, aniž by předložili funkční alternativu, měly pár světlých momentů (hlavně Claes Bang si to užívá). Nicméně to, co se děje zde, je jen jedno velké WTF, až si říkám, jak tohle mohli myslet vážně. ()

Reklama

Reklama