Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Recenze uživatele Morholt k tomuto seriálu (1)

Dracula (2020) 

První díl odehrávající se v Transylvánii byl parádní. Tvůrci se nechali z velké části inspirovat Stokerem, ale přidali pár vlastních nápadů, které nejenže neurazily, ale naopak přinesly do známého příběhu příjemné osvěžení, Fajn byl i druhý díl. Co se dělo na lodi Demeter je vlastně známé jen z náznaků, ale kdo se tam plavil a jak to probíhalo během plavby, to dosud všichni ignorovali. Líbila se mi skladba osazenstva lodi, ať už jde o posádku nebo cestující, i postupně odhalované důvody, proč tam všichni byli. Do určité míry to celé trochu připomínalo christiovské detektivky a mám pocit, že to byl i záměr. Třetí díl zasazený do současnosti už trošku haproval, ale nemůžu říct, že by byl vyloženě špatný. Určitá snaha vrátit se k předloze sice přišla vniveč, ale srážka hraběte s moderním světem nebyla úplně špatná. Navíc přišlo vysvětlení, co stojí za všemi upírskými limity slunečním světlem počínaje, česnekem konče. Když už nic, tak to bylo alespoň originální. Co se herců týče, tak ti byli parádní. Bangův Dracula není žádným démonickým stínem se zastřeným hlasem, ale žoviálním ukecaným chlapíkem, který má rád společnost, ovšem zároveň dokáže přepnout do krvavého módu. Vizáží připomíná Draculu Christophera Lee a to mě bavilo. Jeho protihráčkou je tentokráte jeptiška v podání výborné Dolly Wells, která si s Draculou v ničem nezadá. Stejně jako on neustále mele pantem a je úsměvně nadšená ze svého poslání, ale zároveň dokáže přirozeně uhodit na vážnější strunu. Jejich koexistenci kdosi v jedné recenzi připodobnil ke vztahu Luthera a Alice a tohle srovnání není úplně od věci. Jestli bych měl sérii něco vyčíst, tak je to zbytečná užvaněnost, což platí především pro druhý a třetí díl. Slovních přestřelek je zkrátka moc a nejsou tak vycizelované, jako v případě Sherlocka, jehož duch se tu v podobě autorů vznáší. Ale zase to není nic, co by se nedalo překousnout. Za mě příjemné překvapení a vzhledem k závěru by mě docela zajímalo, jak by se hraběcí osudy vyvíjely v další řadě. Ale obávám se, že na ní nedojde. 80% ()

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama