Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Recenze (159)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Inu, musím říct, že Moffat opět za nablýskanou slupkou a rádoby chytrými twisty a dialogy neskrývá zrovna oslnivý obsah. Za cynickým přístupem k postavám se nedá schovat fakt, že minisérie nemá nosné téma. První díl má alespon sevřený děj a odpovídající atmosféru. Nakonec ale zjistíte, že každý díl minisérie je natolik odlišný, že vyžaduje vlastní expozici. Není to rozhodně jeden příběh ve třech částech. Nakonec zjistíte, že jediné, co vám tvůrci chtěli říct, je to, že Drákula se bojí smrti. Má to být objevné, když to je do určité míry pravda snad pro jakouliv upírskou postavu, co hned nespáchá sebevraždu? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jestli to má být parodie, tak hodně nablblá. Postavy furt plácaj nějaký nesmysly, ptají se samy sebe či okolí na různé otázky, odpoví nějakou rádoby hlubokomyslnou blbostí, aby se vzápětí ptaly na to samé a odpověděly zas jinak.... ------ Hlavní hrdinka mi nejdřív udělala radost, protože není prvoplánová kráska, jenže se z ní po chvilce stala jedna z nejprotivnějších postav, na jakou jsem v seriálech narazila. Ateistická jeptiška se sklonem k čarodějnictví, amatérská vyšetřovatelka a sexuoložka, kapitánka lodi a odbornice na výbuchy, chytrá jak rádio a otravná jak osina v zadku. Drákula vzhledově ujde, ale jde do háje v momentu, kdy začne řvát a cenit tesáky. Slunce mu jednou vadí, pak zase ne. Má potenciál démoničnosti a temnoty jako strašidelný zámek na pouti v Kravařích. ----- Na představitele Jonathana nemohli vybrat někoho, kdo nevypadá jak daňový účetní před penzí? ----- Sem tam nějaká vtipná hláška ještě víc obnažuje, jaká ubohost a nezáměrně směšná splácanina vznikla. SHRNUTÍ: Tohle je doslova hřebíček do Drákulovy rakve. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když už výjimečně jednou za uherák zkouknu nějaký seriál, hodnotím ho vcelku a ne po jednotlivých dílech. Ale tady je separátní hodnocení na místě, protože: 1.díl ***** (záživné a svěží, i když hodně volné zpracování transylvánské části Stokerova příběhu, sestra Van Helsing (sic) je sexy, oravské exteriéry potěšily, velká spokojenost) 2.díl *** až **** (atmosféra na vymírající lodi je stále příjemně temná a závěr vzbudí překvapenou zvědavost, ovšem trochu nakrkne křečovitá multirasovost a scénář je už "nenápadně" směrovaný na popkulturní diváctvo) 3.díl ** (přenesení do současnosti by vůbec nevadilo, naopak, děj je ovšem nabušený WTF momenty, podbízivost popkulturnímu obecenstvu je bezostyšná, všemi (i teploušem) milovaná a obdivovaná "krásná" Lucy je šeredná a totálně vypatlaná polonegerská polokurva, melodramatické rozuzlení s Draculou a prapraneteří nebo kým Van Helsingovou dost pitomé a pevně doufám, že závěrečný obraz odkazující na známou fotku Johna & Yoko nenaznačuje nějaké další pokračování. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První díl odehrávající se v Transylvánii byl parádní. Tvůrci se nechali z velké části inspirovat Stokerem, ale přidali pár vlastních nápadů, které nejenže neurazily, ale naopak přinesly do známého příběhu příjemné osvěžení, Fajn byl i druhý díl. Co se dělo na lodi Demeter je vlastně známé jen z náznaků, ale kdo se tam plavil a jak to probíhalo během plavby, to dosud všichni ignorovali. Líbila se mi skladba osazenstva lodi, ať už jde o posádku nebo cestující, i postupně odhalované důvody, proč tam všichni byli. Do určité míry to celé trochu připomínalo christiovské detektivky a mám pocit, že to byl i záměr. Třetí díl zasazený do současnosti už trošku haproval, ale nemůžu říct, že by byl vyloženě špatný. Určitá snaha vrátit se k předloze sice přišla vniveč, ale srážka hraběte s moderním světem nebyla úplně špatná. Navíc přišlo vysvětlení, co stojí za všemi upírskými limity slunečním světlem počínaje, česnekem konče. Když už nic, tak to bylo alespoň originální. Co se herců týče, tak ti byli parádní. Bangův Dracula není žádným démonickým stínem se zastřeným hlasem, ale žoviálním ukecaným chlapíkem, který má rád společnost, ovšem zároveň dokáže přepnout do krvavého módu. Vizáží připomíná Draculu Christophera Lee a to mě bavilo. Jeho protihráčkou je tentokráte jeptiška v podání výborné Dolly Wells, která si s Draculou v ničem nezadá. Stejně jako on neustále mele pantem a je úsměvně nadšená ze svého poslání, ale zároveň dokáže přirozeně uhodit na vážnější strunu. Jejich koexistenci kdosi v jedné recenzi připodobnil ke vztahu Luthera a Alice a tohle srovnání není úplně od věci. Jestli bych měl sérii něco vyčíst, tak je to zbytečná užvaněnost, což platí především pro druhý a třetí díl. Slovních přestřelek je zkrátka moc a nejsou tak vycizelované, jako v případě Sherlocka, jehož duch se tu v podobě autorů vznáší. Ale zase to není nic, co by se nedalo překousnout. Za mě příjemné překvapení a vzhledem k závěru by mě docela zajímalo, jak by se hraběcí osudy vyvíjely v další řadě. Ale obávám se, že na ní nedojde. 80% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zpracování se mi prostě líbilo to, že se nebere vůbec vážně. Každá druhá Drákulova věta byla super hláška. Nejlepší samozřejmě první díl, který je perfektní poctou a zároveň parodií starých verzí Drákuly. Druhý a třetí díl byly místy trochu moc ukecané, ale dojem ze seriálu jako celku je kladný. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mám z toho hrozně schizofrenní pocit, protože je to Moffat se všemi svými klady i zápory... Má to fajn nápady, občas výživné dialogy. Sestra/doktorka Hellsingová je k sežrání (takový nepřiznaný Dr.Who.. stejně jako je celá tahle minisérie nepřiznaným Dr.Whoovským speciálem z paralelního vesmíru), Pak to ale Moffat zase jednou, ve zdání své geniality, překombinovává aby z toho sem tam vylezl nějaký cool twist, který ale s předstihem prokoukne každý kdo už pár moffaťáren nakoukal. Bang mi sednul do role teprve až ve třetím díle. Papírem šustící fóry vyšly v cca 50% ....Popravdě mě to více sralo než bavilo, ale občas tam z toho hemžení nesourodých nápadů vyskočilo něco trefného, nebo sympatického, takže dejmetomu průměr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Seriál „Dracula“ je hodně rozpolcený. Má svoje světlé momenty, kdy první díl je rozhodně tím nejsvětlejší. Skvělé konfrontace mezi sestrou Agathou a Draculou jsou ozdobou filmu. Ale snaha být příliš originální, být příliš jiný, být příliš moderní nakonec vedou k tomu, že se legenda v tomhle zpracování zabíjí a je z toho jen taková podivná skládanka, která vlastně neví, co chce. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Od nechutností a trochu srandy až k promyšlenému a sofistikovanému konci. Prožil jsem za ty tři díly skoro všechny možné emoce od negativních až po ty pozitivní. Trochu bych vyčlenil třetí díl, který mi moc do kontextu nezapadá, ale to bych všechny nechal přijít o to nejlepší v mých očích. Pro plno lidí to bude velmi rozpolcené, ale já si v tom to svoje našel a mohu doporučit. Mimochodem super výkon od Drákuly (C.Bang). ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

První epizoda byla super hororová komedie, druhá trochu Hercule Poirot a třetí byla jako některý ze slabších dílů Black Mirror a bohužel už to celé hodila úplně jinam. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako tak nad vodou seriál udržala druhá epizóda a výkon hlavnej postavy v úvodných dvoch epizódach. Feministky všetkých krajín sa spojili a z Abrahama Van Helsinga sa stala Agatha Van Helsingová ktorá Draculovi vysvetlí ženské práva, Dracula je znechutený z pitia kresťanskej krvi a teší sa na ateistov, sestrička sa pýta Jonathana či s Draculom mali sexuálny styk. Nepochopím liberálne prázdne lebky z Netflixu, ktoré si myslia že odstráneným kresťanstva, zrušením patriarchátu a presadzovaním LGBT sa všetko vyrieši. Asi vymiznú všetky zákerne choroby, hlad, chudoba, vzájomná nenávisť medzi ľuďmi...teda aspoň podľa nich. Ale bohužiaľ to je trochu zložitejšie a bolo by to na dlhú debatu. Človek sa na nich už ani nedokáže hnevať ani sa nad nimi pousmiať, ale ľutuje ich...Seriál Batesov motel ukázal, ako aj postavu ktorá patrí do úplne inej doby možno zapracovať do súčasnosti, ale skajpukúci Dracula bol na mňa trochu silná káva. Teší ma, že sa tohto spracovania nedožil Bram Stoker (síce sa nedožil žiadneho, ale aj tak) a zároveň ma mrzí, že som niečo tak otrasné videl ja. Absolútne nechutná arogantá Van Helsingová či neskôr doktorka Zoey a nechutne zničený geniálny knižný príbeh. Svojim spôsobom odpad, ktorý ako tak zachránili veci, ktoré som spomenul v úvode svojho komentára. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hlavní příčina, proč je nový seriál takový úmor, je vysoké sebevědomí scénáristů ohledně vršení jednoho zvratu za druhým a exhibicionistického žvanění postav. Seriál nás vytrvale zaplavuje úmorně dlouhými konverzacemi dvou lidí, kteří se snaží navzájem druhého přetrumfnout (převážně nesnesitelná Agáta s Dráculou) a je to několikrát za epizodu. Pak je tu přehnané množství dvojsmyslných vtípků na záliby Drákuly. Nejlepší je první, goticky hororová, epizoda se super slovenským hradem, kde se podařilo mi zapomenout, že se dívám na televizní seriál (děsivou atmosféru ovšem pravidelně ruší přeskakování na ukecanou Agátu, která pobrala emancipace snad víc než všechny tehdejší ženy Budapešti dohromady). Druhá epizoda na lodi ještě není tak strašná i přes všechny ty otravné zvraty, ale zřejmě kohokoliv doteď shovívavého spolehlivě umučí moderní třetí epizoda. Samozřejmě nápad Drákuly v našem světě je fajn, ale ne v podání tvůrců. Staletý hrabě listující na telefonu seznamkou, kde mu pod zuby skáčou znudění Evropané dobrovolně plus příšerný děj? Ne, díky. Když jsem zjistil, že za seriálem stojí tvůrci Sherlocka, jehož poslední dvě série nesly podobnou zkázu původně chytrého konceptu v podobě vyprávěcích manýrů, dává mi debakl Drákuly perfektní smysl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní a extrémně nevyrovnané dílko.Na jedné straně dokáže nový Drákula vytvořit solidní hororovou atmosféru,stejně jako dokáže být okouzlující a vtipný.Na druhou stranu ale velmi často působí jako velká blbost,která nebaví a nebo působí jako béčkový horor z roku 84 (a ne jako ten co je tak špatný až je zábavný).Od pánů Gatisse a Moffata bych upřímně čekal mnohem víc.Paradoxně nejblíže k tomu co jsem od nich čekal má třetí (obecně nejhůře hodnocený) díl,který je prošpikován povedenými náznaky,že by Drákula a jeho přechod do moderní doby mohl fungovat...60% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem si lhát. Bejt tohle kinová trilogie, tak po traileru na trojku nejdete, co? Já se přiznám, šla jsem do toho, že to je trilogie a čau Máňo. A že to rozhodně nebude v (naší) přítomnosti. A taky jsem nevěděla, kdo má Drákulu na svědomí. Což je poznat hlavně až právě na třetím díle. Já viděla jenom jeden díl Sherlocka a za mě fuj. Nelíbilo se mi to. Možná proto jsem byla ze závěrečné rovinky lehce zaskočena. Protože jsem netušila, co může nastat (a taky že nastalo). Ale celkově to nebylo špatné. I ten poslední díl byl dobrej. Jenom jsem z něj byla trochu šoknutá. Ale myslím si to už delší dobu. Je lepší si nic nezjištovat, protože to zajistí lepší zážitek. A tady akorát... ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Skvělej scénář, bohužel naprosto otřesný, amatérský zpracování. Drákulův hrad je nasvícenej jak Ordinace v Růžovce ... 4/10 ()

fars 

všechny recenze uživatele

Nebyt slabsiho tretiho dilu, napalim plny pocet. Prvni dva filmy jsou top! Do Van Helsingove jsem se normalne zamiloval. Nesedne to kazdemu, je to o dost odlisne prevypravena klasika, ale me to straslive sedlo. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tohle mi opravdu těžce nesedlo. Při sledování jsem měl pocit, že tvůrci se pomalu každou scénou snaží šokovat ("Měl jste s hraběhem pohlavní styk?"), tyto pokusy však většinou končily trapně a naprosto bez úspěchu. Nicméně musím přiznat, že mě seriál zaujal ohledně myšlenky neumírání poté, co vás pokouše upír. To je na celém seriálu z mého pohledu to nejděsivější a v případě této verze rozhodně i to nejnechutnější, ovšem v tom dobrém slova smyslu. Popravdě si myslím, že pokud by byla celá tato minisérie uchopena lépe a s vážnějším tónem, mohlo se jednat o jednoho z nejděsivějších Drákulů, přestože by se stále jednalo o daleké ustoupení od románové předlohy. Nicméně to se nepovedlo. Tvůrci Sherlocka k této látce přistupují prakticky stejně jako v případě Cumberbatchova detektiva a ne, to sem opravdu totálně nesedí a místy je to opravdu směšné. Ano, dost často tu jsou pokusy i o humor a ten mě tu skutečně iritoval jako málokdy (ale vážně, počítal někdo, kolikrát tu zazní hláška "Já nepiji... Víno"?!). Dokonce i herci mě otravovali, nejvíc právě Drákula a "Van Helsing". Na konci druhého dílu jsem mimochodem vyložěně málem dostal záchvat smíchu, byť úmyslem scénáristů to určitě nebylo (kdo viděl, tak chápe). Sice jsem neměl nijak extra vysoká očekávání, ale i tak jsem dost zklamán. Ale nevadí, vždycky se to prostě povést nemůže. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Maďarsko, Budapešť, kláštor, 19. storočie. Čo tam preboha robia afroamerické a šikmooké mníšky?! Multikultúrna absurdita v celej svojej kráse... ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, možná jsem čekal, že to bude krapítek lepší, když je to od tvůrců mého oblíbeného Sherlocka. Hororové scény jsou velice intenzivní, což je super. Humor je také povedený. Drákula sice není tak skvěle vizuálně pojatý jako tenkrát ten Oldmanův, ale v rámci výpravy mě toto bavilo víc. Ano, poslední epizoda je sice trochu divná, ale prvé dvě části mě celkem bavily, hlavně tedy první epizoda. + Odkaz na Sherlocka Holmese v první epizodě potěšil. 6/10 ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Po zpackaném závěru Sherlocka se Moffat s Gatissem revitalizovali nalezením originálního interpretačního klíče pro 21. století pro nesčetněkrát zfilmovanou klasiku. Dracula je v jejich podání intertextová metahříčka, která sebeuvědoměle pomrkává po předloze i jiných adaptacích, boří čtvrtou stěnu a ukazuje hravost a lásku tvůrců k řemeslu. Claes Bang je pak dokonalým ztělesněním hraběte pro všechny doby. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

omg, tak to byla bomba. Claes Bang byl naprosto uzasna volba pro Draculu - je vysoky (JAKO DOST), sarmantni, sexy,.. klidne bych z neho udelala i Jamese Bonda. prvni dil byl skvelej, nejvic se mi ale libil ten druhy; “vysetrovani” vrazd bylo strasne napinavy (i kdyz my jsme uz davno vedeli kdo je spachal❤️). treti dil docela posrali, ale i tak me kvuli Claesovi docela bavil. ❝𝘗𝘦𝘳𝘩𝘢𝘱𝘴 𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘧𝘭𝘰𝘸 𝘪𝘯 𝘰𝘶𝘳 𝘷𝘦𝘪𝘯𝘴 𝘪𝘧 𝘺𝘰𝘶 𝘬𝘯𝘰𝘸 𝘩𝘰𝘸 𝘵𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘵𝘩𝘦𝘮.❞ 🧛🏻🩸 ()

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama