Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tyjo. Tohle mě neuvěřitelně nadchlo. Úžasná kamera a speciální efekty, dokonalý soundtrack a bezchybné obsazení - Claes Bang v titulní roli mě naprosto ohromil a hltal jsem ho v každém záběru. Jsem z toho herce - který mi mimochodem strašně připomíná mého oblíbeného zpěváka Falca - úplně paf. Osobně bych ani nevěřil, že se mi tak radikální přepracování předlohy bude líbit, ale prostě je to tak. A fascinuje mě, jak je každá ze tří epizod zcela jiná, a jak to přesto drží pohromadě a má to svou specifickou krásu. První epizoda zde má nejlepší hodnocení a není to překvapivé, neboť si ze Stokera bere nejvíc, má fantastickou atmosféru a je to čistý horor klasického ražení. Přesto jsem právě u ní prožil největší šok (a hned dvojitý), když jsem zjistil, že 1) van Helsing je zde žena, která 2) navíc hned v úvodu pokládá Jonathanovi Harkerovi tuto otázku: "Chci vědět, pane Harkere, zda jste měl pohlavní styk s hrabětem Draculou." V tu chvíli mi došlo, že tohle je skutečně nový netflixový Dracula pro publikum z roku 2020, ať se to komu líbí nebo nelíbí, a že starší adaptace jsou již zapomenuty - nijak to nehodnotím, jen konstatuji. Druhá epizoda na moři mi svým téměř až detektivním vyzněním - v němž je "pachatel" předem znám, počet obětí narůstá a nervozita roste - jakoby připomněla klasické dílo Agathy Christie Deset malých černoušků, jakož mnohé podobné knihy / filmy. Výtečná věc, která mě strašně bavila, byť to přece jen o chloupek nedosahuje dokonalosti první epizody. No a pak je tu konečně epizoda třetí, s kterou mají lidi největší problém a která zarazila i mě, protože ta už nemá se Stokerem společného absolutně nic, odehrává se v současnosti, to co se v ní děje, už nedává moc smysl, a ústí v tak překvapivé finále, že bych čekal asi cokoli, jenom ne tohle. Každopádně mě ale mrzí, že si to zde vysloužilo tak nízké hodnocení, proto jsem to svoje schválně nadsadil, abych tomu miniseriálu trošku "pomohl", protože se mi skutečně líbila odvaha tvůrců přijít s něčím jiným, a invence si osobně asi cením nadevše. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol celkom dobrý, bol tajomný a ešte ako tak pracoval s knižnou predlohou. Druhý bol o niečo horší, ale záver nabudil a prekvapil. Dokopy mi tieto dva diely pripadali iba ako príprava na skutočný seriál, ktorý začal poslednou časťou a ktorá sa mne osobne páčila najviac. Je škoda, že to v značnej miere bola teenagerská záležitosť a že postava Draculu bola iba faktor, ale mňa práve zasadenie do súčasnosti bavilo. Nedeje sa tam toho až toľko, ale celé je to pomalé, emócie majú priestor vyniknúť, postava Draculu je šarmantná a sympatická, niekedy dokonca aj sucho vtipná. Síce je to veľmi podobné Sherlockovi, čo je tiež knižná postava z konca 19. storočia zasadená do moderného sveta, no tu mi prišlo, že tvorcovia trochu pravidlá porušujú. Síce je zvláštne, že existencia Draculu nikoho neprekvapuje a všetci ju s pokojom na duši akceptujú, ale oukej. Ak by išlo iba o mini sériu pozostávajúcu z týchto troch dielov, tak by som dal vyššie hodnotenie, pretože svojou štruktúrou pripomína muzikál Dracula a rovnako ako tento muzikál uzatvára dej a myšlienku. Ak však bude aj nejaká ďalšia séria, tak si počkám, čo to bude. Mne by ale tieto 3 diely stačili a bol by som celkom spokojný. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendu o Drakulovi zbožňujem a kniha patrí k mojím najobľúbenejším vôbec. Nakoľko je to od Netflixu pripravil som sa na isté "výkyvy". Začalo to sľubne aj keď s pár fackami SPOILER (pán Harker mali ste pohlavný styk s Drakulom ? WTF?) .Spracovanie prostredia bolo super, hudba trochu nevýrazná. Claes Bang ako Drakula mi sadol perfektne a tým by som skončil s pozitívami. Ako som povedal, bol som pripravený na isté výkyvy podobne ako pri Zaklínačovi...(černošku a aziatku mníšku v Rumunsku či Maďarsku by som ešte moožno nejako prekúsol). Ale Drakulu bisexuála, homosexuálny čiernobiely párik na lodi kde je dokopy 20 ľudí (ako keby boli homosexuáli na každom rohu), to už bolo moc. Rovnako tak SPOILER jeptiška čo sa vôbec nechová ako jeptiška a ani za mak neverí v Boha a namiesto pokory pozná len slovo sarkazmus a dokonca bez mihnutia oka zbaví velenia kapitána lode Demeter ? Sú to úplne zbytočné zásahy do Stokerovho diela, ktorý by sa isto chudák v hrobe obracal keby o tom vedel. Bol to zaujímavý pokus, ale nie Netlix ! Jednu vec musíš pochopiť, ak chceš adaptovať predlohu, musíš si ju ctiť a nie ju znásilňovať ! Takto to nepôjde. Toto sú seriály pre mladú, vymastenú SJW komunitu, nie pre bežného diváka, ktorý chce kvalitu ! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem si lhát. Bejt tohle kinová trilogie, tak po traileru na trojku nejdete, co? Já se přiznám, šla jsem do toho, že to je trilogie a čau Máňo. A že to rozhodně nebude v (naší) přítomnosti. A taky jsem nevěděla, kdo má Drákulu na svědomí. Což je poznat hlavně až právě na třetím díle. Já viděla jenom jeden díl Sherlocka a za mě fuj. Nelíbilo se mi to. Možná proto jsem byla ze závěrečné rovinky lehce zaskočena. Protože jsem netušila, co může nastat (a taky že nastalo). Ale celkově to nebylo špatné. I ten poslední díl byl dobrej. Jenom jsem z něj byla trochu šoknutá. Ale myslím si to už delší dobu. Je lepší si nic nezjištovat, protože to zajistí lepší zážitek. A tady akorát... ()

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu útrpné a přitom to začalo tak dobře! První epizoda přinesla zajímavou adaptaci Drákuly, velice slibně natočenou se skvělou výpravou a maskami, to nejlepší však bylo použitím v některých momentech animace namísto CGI. Druhá epizoda začala také velice dobře, ale v polovině se cosi pokazilo a hororové drama o platbě, kde se tajemně ztrácí pasažéři se proměnila v přehnaně akční female hero projekt, kde se postavy najednou začnou chovat nelogicky, mnohdy až nesmyslně a v některých případech dokonce směšně. Pořád se ale jednalo o vcelku zajímavou epizodu, ale vše pak šlo do kopru třetí epizodou. Co to proboha bylo? Horší adaptace Drákuly než v E3 byla snad jen Upír v Brooklynu s Eddiem Murphym. Tady prostě od prvních momentů nefunguje nic... Jediné, co je opravdu dobré napříč všemi třemi epizodami je Claes Bang (představitel Drákuly), který této postavě dává přesně to, co by měla mít a dokonce některé jeho prvky bych označil za nejlepší hranou verzi Drákuly. Bohužel ani skvělé ztvárnění hlavního antagonisty neudělá dobrý film... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama