Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Recenze uživatele helraiser k tomuto seriálu (4)

Dracula (2020) 

Když pominul poslední díl tak opravdu parádní upíří minisérie o trošku jiném Draculovi. Atmosférická podívaná s atraktivními lokacemi, s parádní atmosférou a naprosto skvělými maskami upírů a hlavním představitelem Draculy. No jen škoda, že závěrečný díl to tak strašně podělal. ()

Pravidla bestie (2020) (E01) 

Tak první díl draculovské minisérie od Netflixu se tedy opravdu povedl. S otevřenou pusou jsem čuměl a říkal jsem si, no sakra tak to je tedy mazec. Způsob vyprávění naprosto dokonalej, vyprávějící Harker neměl chybu a to odhalení jak to s ním ve skutečnosti je, bylo famózní. Děj odehrávající se na Draculově hradě byl opravdu luxusní po všech stránkách, parádní prostředí, hrad luxus, atmosféra opravdu výborná a vizuální stránka neskutečná. Co se týče masek upírů tak s těmi si daly opravdu záležet, to se prostě povedlo, žádné pěkné upírky, jak máme zažité, ale opravdové rozkládající příšery a upíří mimino nemělo chybu. Velkou sílu měli i dialogy Draculi s Herkerem a v klášteře swe sestrou Agátou. Dracula nám předvedl několik vizuálně povedených tríčků, jako přeměna z vlka na člověka, či jeho odmaskování z převleku Harkera. Závěrečný masakr v klášteře, to už byla jen taková třešnička na dortu. Nemůžu si pomoct, ale tohle byla dokonalost a Netflix opravdu zabodoval. ()

Krvavá plavba (2020) (E02) 

Dracula se nám vydává lodí Demeter na platbu do Anglie a je to platba vskutku zajímavá. Představitel Draculi si to jistě užíval, jelikož Dracula je opět neskutečný a jeho kousky co předvádí opravdu pobaví. Celkově se sice jedná o něco slabší díl než předchozí dokonalý díl, ale podívaná to je parádní. Prostředí lodi je dost dobrý i když ne zcela využitá atmosféra povedená, ale něco Tomi prostě i přesto chybí. Je to zábavné, místy i drsné, dialogy bomba a i vedlejší postavy stojí za to. Vysvětlení proč se boji kříže je zajímavé a originální, i když trošku úsměvné. Celkově slušná podívaná s nečekaným koncem. No uvidíme jak se tvůrci poperou s Draculou v přítomnosti, mnohem raději bych byl kdyby se děj odehrával v devatenáctém století, ale uvidíme. ()

Temný kompas (2020) (E03) 

Ou tak tohle opravdu bolelo. Tohle se opravdu nepovedlo. Dva předchozí díly byly opravdu parádní, ale tohle je opravdu strašný. Takhle zmršit tak skvěle rozjetou minisérii o nejznámějším pijákovi krve, to chce opravdu talent. Já, jako staromil jsem trpěl jen přenesením děje do přítomnosti. Prostě já co se týče prostředí dávám vždy přednost hradům, zříceniná, které mají to právé kouzlo. Prostě jsem vyrůstal na Hammeru a je to prostě znát 🙂 tady nic z toho není a co je nejhorší tak to nemá ani atmosféru. Jediné co za něco stojí tak je hlavní představitel a jeho vtípky a opět dobře vypadající upíří, ale to je pro projekt který nese název Dracula zatraceně málo. Zklamání jak hrom. ()

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama