Reklama

Reklama

Recenze (5)

1frida2 

všechny recenze uživatele

Život umělcův je velmi složitý pro jeho nekonečnou obrazotvornost, sugestivní vnímání kouzla okamžiku a pád po jeho rozplynutí. Mina žije svůj život v obrazech, všechno kolem ní tančí, nechce vidět okolí(a ani to neumí), jaké opravdu je. Ve chvílích, kdy takto procitá si plete skutečnost se snem a nedokáže se v tom vyznat. Nemůže ji pomoci její přítelkyně, ani nikdo jiný. Velmi emocionálně nabitý snímek, plný lyriky a snů. Mne tento příběh velmi zasáhl a mám ho uložen ve svém srdci. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Před lety to byl film, co mě uhranul - o malířce Mině, věrné kamarádce Ethel a jejich osudovém přátelství. Jak už to v životě a někdy i ve filmu chodí, každá chvilku táhla pilku a stejně tak já jsem byla chvíli víc tou a chvíli onou, aby mi včera došlo, že jsou spolu jedna bytost. Některé Miny zkrátka potřebují svoje Ethel, aby mohly být ... Minami. A aby byl tenhle film taková nádhera, musel mít Martine, Romane a Elsu. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se odhodlával na Minu aspoň pomyslet, ten první zážitek v kině byl nepopsatelný. Dospívání dvou francouzských bohémských dívek bylo podáno s takovým darem empatie a citu pro vystižení jejich duševního rozpoložení, že jsem toužil proplouvat ulicemi Paříže jako jejich stín. Proto jsem se bál druhé návštěvy u Romane a Elsy, nechtěl jsem přijít o ten dávný hřejivý pocit u srdce, který zažívám, když se mi podaří s nějakým filmem splynout. Byla to zbytečná obava, snímek odolal zubu času a opět mi vehnal slzy do očí. Jak je život některých andělů mezi námi pomíjivý... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Hrozne ma to nebavilo. Možno preto, že nie som žena ani umelec. A možno preto, že za 20 rokov sa filmové prostriedky a ciele natoľko zmenili, že mi to prišlo proste veľmi oldschool. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama