Reklama

Reklama

Hladina adrenalinu

  • Velká Británie Extreme Ops (více)
Trailer

Obsahy(1)

V rakouských Alpách poblíž hranic s bývalou Jugoslávií natáčí malý filmový štáb televizní reklamu. Hlavní roli v ní mají šílené kousky tří vášnivých snowboardistů a odvážných vyznavačů extrémních sportů, pro které jsou strmé svahy a nebezpečné laviny jen neodolatelnou výzvou k dalšímu měření sil. Skutečný souboj na život a na smrt začíná teprve ve chvíli, kdy hrdinové v horské pustině náhodou natočí tvář hledaného zločince. Banda jeho dokonale vycvičených zabijáků má jasný úkol - zlikvidovat záznam i nežádoucí svědky.

Začíná vzrušující honička, ve které musejí protagonisté akčního dobrodružství prokázat své schopnosti ve vysokohorském terénu - na lyžích, na snowboardech, na padácích i raftech. Jako nevšední "sportovní" náčiní v klání, jehož hlavní cenou je vyhrát vlastní život, využijí také vrtulníky nebo motorky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

choze 

všechny recenze uživatele

Christian Duguay je zdatný filmový (EXPLOZE, SCREAMERS, HON NA ŠAKALA) a televizní řemeslník (JOHANKA Z ARKU, HITLER: VZESTUP ZLA), ale tady se mistr tesař po slabém UMĚNÍ BOJE už podruhé utnul. Problémem obou filmů je slabý scénář, postavy, o které se nestaráte, místy sice snaživá (úvodní seskok s padáky do vodopádů s nájezdy na displeje kamer jednotlivých účastníků), ale celkově uspávající režie a nedostatek akce. Výsledkem je pak nuda jako trám. HLADINĚ ADRENALINU hrozně dlouho trvá než se rozběhne a pak zase příliš rychle skončí. Kousky adrenalinových šílenců mě nijak z židle nenadzvedly a oni samotní mě krajně iritovali svým idiotským chováním. Takže pokud si chcete dát dobrý vysokohorský akčňák, sáhněte radši po o dva roky starším VERTICAL LIMITU nebo rovnou po CLIFFHANGEROVI a pokud chcete akčňák zaměřený na adrenalinové sporty, jděte do BODU ZLOMU nebo ZÓNY ÚNIKU. Tohle je fakt ztráta času. Dvě hvězdičky za jako vždy úžasného Rufuse Sewella, sladkou Bidget a za krásné vysokohorské prostředí. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

To snad ne! Stokrát opakované "cool & crazy" hlášky typu "whatever" nebo "bloody somethin'" rozhodně nejsou ani vtipné ani drsné! Rychlá hudba má zajisté navodit pocit pořádně nadupaných akčních sekvencí..jenže je prostě všude (f.e. když se bandička po příjezdu na horu začne koulovat), a navíc mi v celém filmu schází ty pořádně nadupané akční sekvence! :) Humor ("I won a gold medal in downhill skiing. What color is it?") je jako vyřčený ústy tříletého dítěte, což mě dosti udivilo, protože Američané se na tomto snímku nepodíleli. :) Zkrátka..nuda jak má být! ()

Reklama

Lish84 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se bál nudy plné trapných klišé, ale nakonec film celkem příjemně utekl. Když už se zdálo, že zápletka s natáčením adrenalinové reklamy začne nudit, nastoupil motiv s ukrývajícím se válečným zločincem. Narozdíl např. od filmu Torque: Ohnivá kola se Hladina adrenalinu bere smrtelně vážně. Jsou tu sice vtípky pro pobavení, ne však pro zlehčení děje. Do kolen vás rozhodně nedostanou, lehký úsměv na tváři ale občas vyloudí. Lze možná filmu vytknout, že jde jen o sérii videoklipů pospojovaných jednoduchým dějem. Ovšem právě tyhle adrenalinové sekvence film oživují a jednoduchý děj zachraňují. Rozumná délka o necelé hodině a půl je přesně tak akorát (kdyby ale tvůrci dostali za úkol to celé stáhnout na hodinu, byl by film ještě nabušenější :). Možná jsem nenáročný divák, ale mám tenhle žánr rád, proto jsem byl s filmem spokojen. Ovšem podruhé se na něj zase koukat nebudu, Hladina adrenalinu je přesně ten typ filmu, na který se radši podruhé nepodívám, abych si dojem z něj nezkazil. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Máte-li v oblibě extrémní sporty, přesněji extrémní sjezdy na lyžích a snowboardech, budete z téhle podívané v sedmém nebi... Pro všechny ostatní je Hladina adrenalinu nezajímavou a ve většině času i nudnou záležitostí, která si prakticky nezaslouží pozornost. Kdyby scénáristé vynechali nápad s teroristou a film byl pouze o natáčení reklamy, výsledek by byl na 99% úplně stejný! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní adrenalinový akčňák z prostředí velehor, kam přijela skupina sněhových bouráků natáčet reklamu a k jejich smůle se na vrcholku v nedostavěném hotýlku setkali s hledaným zločincem, který jim pěkně zavařil. Kupa digitálních prvků bohužel přebíjí některé velmi hezké záběry na lyžaře a snowboardisty v reálu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečné titulky začínají nápisem "To Werner" - Werner Koenig zemřel v lavině, když v roce 2000 pracoval na tomto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama