Reklama

Reklama

Cagneyová a Laceyová

(seriál)
  • USA Cagney & Lacey
USA, (1981–1988), 102 h 45 min (Minutáž: 47–100 min)

Hrají:

Tyne Daly, Al Waxman, John Karlen, Martin Kove, Sharon Gless, Meg Foster, Carl Lumbly, Harvey Atkin, Sidney Clute, Paul Mantee, Dick O'Neill, Robert Hegyes (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Obsahy(1)

Alice Christine Cagney (Sharon Gless) a Mary Beth Lacey (Tine Daly) sú dve ženy, ktoré sa zhodou okolností stanú policajtkami. Dve rozdielne policajtky, s odlišným zázemím, s rozdielnymi charaktermi a vyhliadkami do budúcnosti, ktoré berú svoje povolanie vážne a dobre spolu vychádzajú. V jednotlivých dieloch ich sledujeme pri vyšetrovaní kriminálnych prípadov a zároveň sledujeme ich vzájomné vzťahy. Osobné konflikty, čo sa sem-tam vyskytnú, sú vcelku prirodzené medzi ľuďmi, ktorí úzko spolupracujú pri úlohách, ktoré so sebou prinášajú životunebezpečné situácie.

Cagney a Lacey ako kriminálny seriál so ženskými hlavnými hrdinkami bol počas svojho trvania veľmi úspešný aj v zbieraní ocenení (30) a nominácií (51). (pravo)

(více)

Recenze uživatele voidindigo k tomuto seriálu (1)

Cagneyová a Laceyová (1981) 

Ty nízké hodnocení moc nechápu. Je pochopitelné, že tento seriál už může působit zastarale (např. žádné CGI, a v 80. letech se tak často nepoužívalo zaschlé semeno jako důkaz), ale připadá mi, že byl lepší než všechny ty Kriminálky Miami a Zákon a pořádek z prostého důvodu, že se zaměřoval na osobnosti a osobní životy hlavních postav, a ne jen na případy, a na svou dobu byl většinou dost inteligentně napsaný. Cagney and Lacey a Homicide (Zločin v ulicích) jsou asi jediné policejní seriály, které mě vyloženě bavily (pokud nepočítám Dextera, který ovšem možná ani není čistokrevný policejní seriál). ()

Reklama

Reklama