Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město se sejde na Lauřině pohřbu; Cooper trvá na tom, že jeho sen může pomoci vyřešit její vraždu. (SkyShowtime)

Recenze (9)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice slušná epizoda, která vnáší do seriálu poprvé pořádně velkou kapičku mysteriózna. Zmínka o temných silách v lese nezní úplně marně. Otázkou zůstává, zda se bude skutečně jednat o nějaké temné síly a nebo něco vcelku všedního. Z Coopera mám stále anakondu v pozoru. Zásadním momentem filmu byl rozhodně pohřeb, kde trošku vyplulo na povrch, že v Twin Peaks je více kurev lidí, než by se mohlo na první pohled zdát a že ti, které pokládáme za záporné, nakonec možná nebudou představovat to pravé zlo. Hodně se mi líbily výsledky pitvy od frajera, který by si zasloužil cenu sympatie.Slabší 4 kousky. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„A já mám zase po krk tupců a zabedněnců, oslů, troubů a debilů. A ty venkovskej balíku, ty vylízanej křupane, ty že mě máš po krk?“ Temná nálada, či jak to nazvat, se prohlubuje, díky čemuž jsou psychicky náročné pasáže (zde zejména konec epizody) ještě náročnější, a vtipné okamžiky ještě více vynikající. Až jsem z toho všeho dostal chuť na borůvkový koláč s vanilkovou zmrzlinou. Kávu naštěstí nepiji. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scéna na pohřbu je určitě jedna z těch nejlepších v původním Twin Peaks. Opět dokonalé propojení hudby a obrazu, k tomu velké emoční vypětí, přesně takové Twin Peaks, jaké máme rádi... Potom se ještě přidají temné síly v lese, a šílený Leland. Také jeden z mála dílů, kdy Cooper není jen pozitivně naladěný, ale dokáže se projevit jako autorita vůči svým podřízeným. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen krátký postřeh úvodem: sleduji souběžně originální i dabovanou verzi s titulky a zdá se mi, že překlad dabované verze je prostě lepší. Nehledě na to, že jsem na ní vyrůstal, takže k ní mám blíž. A k tomuto dílu - jméno vraha se ještě nedozvíme (ale modří už začínají tušit), pohřeb Laury Palmerové vezme pár lidí jako katarzi svých nashromážděných emocí, agent Cooper se stane členem tajného spolku a vedlejší příběhy jednotlivých lidí se začínají rozvíjet - v příštích dílech některé rozkvetou, jiné uvadnou... ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama