Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cooper se setká s "Log Lady"; tým nalezne Renaultovu chatu a ptáka Walda. (SkyShowtime)

Recenze (10)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Další zajímavý a na události nabitý díl. Líbí se mi hierarchie rozložení síly mezi postavami. Bobby se bojí kamioňáka, kamioňák se bojí navrátilce z vězení. Doufám, že Leo na následky postřelení chcípne, protože je to druhá nejotravnější postava seriálu. Docela vtipné je to, jak Lynch vykresluje policejní sbor. S výjimkou šerifa jsou všichni těžcí retardi se zálibou v koblihách. Poprvé byl agent Cooper ve špatné náladě. Tam ho dostalo předčasné ranní vzbuzení. Stále více mi ten člověk připomíná mě samotného. Jinak se ještě více krystalizují vztahy a vazby mezi jednotlivými postavami. Cooper konečně přestal přehlížet bábu polínkářku, za což následovala velice příjemná odměna, která je zase posunula o něco blíž při pátrání po vrazích kurvy Laury. Nejlepší je na seriálu ovšem úžasná atmosféra. Trošku mě mrzí, že při některých pseudo romantických dialozích seriál sklouzává trošku k jakési telenovele, ale hravě mi to zatím seriál kompenzuje vynikajícím a velmi zajímavým zbytkem. Slabší 4 kousky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvůli koukání na The Whispers jsem si dal s Twin Peaks "pauzu" (a že to byla pauza hodně dlouhá), ale teď už plánuji konečně dokoukat první sérii. No, trochu jsem se bál, jak bude tahle epizoda vypadat, protože ta minulá mě celkem nudila, ale nakonec jsem příjemně překvapený, atmosféra mě tak nějak držela celou epizodu a vůbec jsem se nenudil. Pravda, ta atmosféra mohla být silnější, ale přece jenom, je to seriál. Ale jsem zvědavý, co bude dál. 5* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děsivý tanec Lelanda, kdy nevíte, jestli se máte smát, nebo brečet je další z Twin Peaksovských scén, které toto dílo dělají tak nezapomenutelným. Leo také konečně dojde ke svému spravedlivému trestu. V případu sice k žádnému velkému posunu, ačkoliv Cooper konečně vyzpovídá poleno, ale jinak se věci hýbou ve velkém. Audrey jako rozmazlená lolitka rozjíždí akce hned na několika frontách. Výborný hudební motiv při příchodu kriminalistů do opuštěné chaty, to máte prostě pocit, že jste někde ve snu... ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Ta snová atmosféra, kdy do příchodu ke srubu hraje zdálky lehká melodie. A jak dovede Lynch Lelandovým tancem na islandském večírku současně servírovat smutek a veselí, to je naprosto mimořádné. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linky příběhu se dále komplikují, některé vyhrocují. Rozhovor mezi Normou a Edem měl kapku moudrosti: "Ano, to jsme my - nechceme nikomu ublížit. Nevezmeme si prostě to, co chceme. A tak strávíme celý život, abychom nakonec zjistili, že z něho nic nemáme". Opačnou cestou jde Shelly, která slova promění v činy. A Audrey v závěru ukáže, že má v sobě krásnější stránku, než se doposud zdálo. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vy jste byl někdy v mém věku?“ Prohlubující se vztah mezi Cooperem a Audrey dodává příběhu na pikantnosti a Polenová dáma začíná dostávat více prostoru. („Zavřete oči a vybuchnete v plamenech.“) Navíc – a v tomto dílu je poprvé naplno vidět proč – bez Audrey, hranou přitažlivou Sherilyn Fenn, by nebylo Twin Peaks… ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady to začíná klokotat. A nejen voda na čaj! Audrey, jak byla na začátku čůza, tak nyní jde tvrdě, ale hlavně chytře za svým, ale tak nějak za všechny. Normálně 4. mušketýrka. Log Lady úřaduje a Waldo, inu, je jen otázkou, jak moc bylo toto jméno inspirací pro jeden z dílů Black Mirror. Zdá se ale, že máme místo vraždy. A třetí dívku a třetího muže. Teda asi. PS: fabecc1222 má pravdu. Ta scéna, jak se Leland začne s bolestivou grimasou vlnit na r&r a ta fuchtle je nucena s ním jít na parket, načež se to zvrhne na taneční párty a speciální gesto rukou je novým memem, tak to je dokonalé. Pro takové momenty má smysl se na tuhle slátaninu koukat. BTW ve stejný den jsem se kouknul úplně náhodou na díl Krajních mezí Black Mirror, kde hraje herec, co hraje Hanka. A taky je svině. Catch you later! BBTW Někdy mám pocit, že Twin Peaks bylo natočeno jen proto, aby mohlo vzniknout Invitation to Love a že to je vlastně ten hlubší z obou seriálů v seriálu. Pro Lucy rozhodně! ()

Reklama

Reklama