Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zraněný agent Cooper má vize, které mohou vést k odpovědím o vraždě Laury Palmerové. (SkyShowtime)

Recenze (9)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už je dost Lynch. Čím jsem starší, tím méně mě to bere, takže hvězda dolu za absurdní scénu s hotelovou službou, za obra (hned 2x, safra pes!) a asi i další. Ale palec nahoru za zlobivou Donnu, která se pomalu stává Lauřiným alter egem. Brýle jistě pomohou. Akorát to hraní zlobivé holky bude muset Lara Flynn Boyle ještě vypilovat. V jedné scéně mi přišlo, že vzali nějaký špatný take a přesvědčení se vytratilo :-D A neměl jsem se dívat na její podobu dnes. Nejkrásnější holka z TP dopadla tak tuctově. Ach jo. Modlitbička jindy tak hříšné, nyní však v průšvihu létající Audrey byla příjemně adolescentně nevinná. Takže takový díl, co potěšil jako celek, potěšily i některé jeho jednotlivosti, ale jiné zase ne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Souhlasím s tím floutkem v komentářích, že se jednalo prozatím o nejabsurdnější díl. Mám pocit, že všechny postavy změnily výrazně vizáž od první série. Po událostech první série máme polovinu města v nemocnici a zbytek je v bordelu. Od zhlédnutí první série už uplynula nějaká doba, takže jsem velice úspěšně pozapomínal spoustu jmen. Tento díl se naštěstí táhne opět v pilotním duchu úvodu do děje. Už je známá většinu účastníků, která se zúčastnila popravy Laury, zbývá rozlousknout, kdo je onen poslední vyšinutý majitel krve AB negativní. Obrovské podezření z nějaké formy nekalostí chovám k zvláštnímu členu policejního sboru Andymu. A samozřejmě jsou do celé situace prokazatelně zapletení bratři Hornovi a Hank, který teprve nedávno sundal tepláky a už zase zlobí. Celkově se tato epizoda nesla v těžce snovém duchu. Postřelený Cooper měl opět několik snů. Občas se stane, že někoho přijde ve stavech blouznění navštívit Bůh. Coopera chodí navštěvovat záhadný "obr", který mu nosí indície, které budou určitě něco znamenat. Mysteriózní atmosféra zde funguje na jedničku s hvězdičkou. Nezbývá doufat, aby se celá tato série nesla alespoň ve srovnatelné kvalitě, jako ta první.. ()

Reklama

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pokud jde o mne, rád bych s lidmi jednal s větším citem a respektem. Rád bych se vyšplhal na vysoký vrh, ne moc vysoký, posadil se do chladné trávy, ne moc chladné, a cítil slunce na tváři. Přál bych si vyřešit případ únosu Lindbergova dítěte. Hrozně rád bych se miloval s krásnou ženou, k níž by mě vázal opravdový a nefalšovaný cit. A nesmím zapomenout na svá přání znovu navštívit Tibet a aby se dostal těm, kterým patří, a aby se tam dalajláma vrátil. To bych si přál z plného srdce.“ Přituhuje. Temné se prohlubuje, stejně tak i komické. A první díl seriálu, při kterém mám důvod se opravdově bát. „Kdy jsi začala kouřit?“ – „Kouřím, jen když potřebuju. Uvolňuju tak napětí.“ – „Odkdy seš napjatá?“ – „Co jsem začala kouřit.“ ()

mart93

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako první pilotní díl mě tento moc nenadchl. Přišlo mi že některé scény byli natahovány co to šlo aby se film natáhl na hodinu a půl.. Např začátek a pak třeba scéna kdy policajt šlápne na prkno a pak tam s blbým úsměvem poťapává. Nebylo to ani vtipné ani nic.. Pak další scény bez kterých by se film podle mě obešel. Další věc byla že se jakoby postavy změnili, a né k lepšímu. Albert byl stále nepříjemný, ale už né tolik, Hlavní hrdina už se tak neusmíval atd.. Ne že by to byl propadák ale tak 3 hvězdy bych tomu dal. Věřím že další díly budou opět lepší ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned začátek tohoto dílu je takovou předzvěstí oné mysteriozně hypnotické stránky Twin Peaks, a seriálu tak přidává úplně nový rozměr. Zároveň je ale také i takovým způsobem absurdně zábavná. Jak jsem psal již dříve, tak právě tyto scény, u nichž si nejste jistý, jestli se máte smát, nebo brečet, dělají Twin Peaks tím čím je. A přesně takovou scénou je podle mě jedna z nejlepších scén seriálu, a to když šedivej Leland nakráčí s písní na jazyku do obýváku (https://www.youtube.com/watch?v=gkGhg4Q77hk&ab_channel=OwenNicholson). Děsivé, zábavné, znepokojivé, to všechno v jedné scéně. Snad všechny postavy už mají podivné sny, zvláště Major Briggs a jeho sen stojí za to, to je taky chvilka, kdy vám půlka mozku začne šrotovat nad úvahami světa, a druhá z toho bude emočně v háji. A sovy už nejsou tím, čím se zdají být. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama