Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert se vrací, aby pomohl prozkoumat další tělo; Cooper potřebuje více času na vyřešení vraždy. (SkyShowtime)

Recenze (8)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Docela mě pobavilo, když v situaci, kdy byl zavražděn jeden roh romantického trojúhelníku a melancholický romantik James nechá bez problému Donnu samotnou, a to v rámci maximálně bezúčelné a zbytečné scénky. Naštěstí není takových scének v tomto dílu moc a převládá to zajímavější ohledně konečného nalezení vraha. Může se zdát, že tímto dílem se stává celý případ uzavřen. Neubráním se ovšem pocitu, že naopak právě tento díl otevřel bránu tajemna a příběh teprve naplno započne. Moc se mi líbila spojitost tancujícího trpaslíka s odhalením vraha. Vůbec jsem si tuto mnohokrát zmiňovanou souvislost neuvědomoval. Moc se mi líbilo samotné rozuzlení, které dává otevřený prostor různým výkladům. Někdo se může držet pozemského vysvětlení, že je Leland pouze schizofrenik s rozdvojenou osobností (jako minimálně jedna další postava seriálu) a někdo si může myslet, že ony záhadné události a vraždy mají na svědomí nadpozemské síly a vtělování různých démonů. Dokonce i hlavní dva vyšetřovatelé se v tomto ohledu snad poprvé zcela rozcházejí. Odpovědi nám zajisté dají nadcházející díly. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme tu díl, kde se spousta věcí uzavírá, v tomto případě případ okolo vraždy Laury Palmerové, kdy je vrah dopaden, ačkoliv dopaden... Leland jako vrah je pochopitelně dost zjednodušené pochopení Twin Peaks, jelikož Leland si reálně svoje činy vůbec neuvědomoval, a za mě je to určitě jedna z nejtragičtějších postav seriálu. Bob s pomocí Sovy, která není tím, čím se zdá být však může škodit dále. Topovkou je kromě samotného usvědčení také předcházející scéna v baru. Opět propojení velkého množství postav, tady ještě s lišáckým vyústěním, kdy to vypadá, že oním vrahem bude Ben Horne, ale Cooper je hlavička, a hraje na dva tahy dopředu :) :). Tahle část seriálu je tedy za námi, pro mě osobně až tady končí 1. řada, protože teď se zas přeneseme do trochu jiného příběhu. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, a máme tady konečné rozuzlení vraždy Laury Palmerové. I když - konečné - ta sova na konci někam mířila... Tak jako tak jeden z nejlepších dosavadních dílů, kde je mnohé objasněno, ale další věci zůstávají zahalené tajemstvím. Nádherný zážitek. ()

Reklama

Reklama