Reklama

Reklama

Recenze (35)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevím. První dojem rozpačitý a rozporuplný, ale jsem připraven jej po zhlédnutí celé série revidovat. Strašně bude záležet na tom, kam se nové Twin Peaks ve zbývajících epizodách posune a co z něj vyplyne. Zatím mě ale vyloženě bolí dívat se na Dalea Coopera, kterak s mátožným výrazem putuje od ničeho k ničemu, a na jeho zlé dvojče, které vypadá, jako kdyby se Pavel Kříž účastnil soutěže Tvoje tvář má známý hlas a hrál v ní Elvise. A na staré známé, kteří se křečovitě snaží hrát to, co před 25 lety. A na nové postavy, které mě zatím nijak nezajímají. Prostě po 3 zhlédnutých dílech to má příliš málo z toho starého Twin Peaks, které miluju, a příliš mnoho z pozdějšího Lynche, který jde mimo mě. Ale je brzo psát konečné stanovisko, hůl nad tím ještě nelámu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko si tvořit po první epizodě v hlavě obrázek o tom, kterým směrem se po dlouhých letech Twin Peaks vydá. První díl zaváněl dojmem, jako by to vlastně ani Twin Peaks nebyl a z velké části se také odehrával úplně jinde. Jsem moc zvědavý, co s celým projektem David Lynch zamýšlí, protože se obávám, že zkrátka není možné navázat tam kde skončil. Změnila se doba a změnily se chutě diváků a v tomhle případě má jedinečnou šanci ukázat, jak dobrým režisérem skutečně je. Jestli dokáže zaujmout své diváky, kteří jsou často o dvacet a více let starší. Kromě ještě více hypnotické atmosféry než obvykle, jsem neměl moc pocit, že bych sledoval Twin Peaks. Nejvíce jsem prozatím zklamaný z agenta Coopera, který byl před lety mojí nejoblíbenější postavou. Co je posedlý a plouží se světem jako tělo bez duše, tak nemá zřejmě potenciál nadále kohokoli čímkoli zaujmout. Opravdu jsem měl čistě pocit, že jsem se účastnil hodinové meditace, než že bych sledoval seriál s nějakým plnohodnotným vývoje a dějem. Nicméně, je určitě dobře, že je David Lynch natolik jiný, protože minimálně jedna věc je již nyní jasná. Nečeká mě žádný zážitek přes šablonu. [80 %] ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vôbec možné sa vrátiť ku kultovému seriálu po neuveriteľnom štvrť - storočí, keď som väčšinou toho názoru, že dva krát sa nedá vstúpiť do tej istej rieky ? EXOT DAVID LYNCH ma presvedčil, že výnimka potvrdzuje pravidlo ! Ako fanúšik 25 rokov starého seriálu, si viac - menej prídem na svoje. Fenomenálny návrat ! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný začátek a těším se, co bude dál. Spousta náznaků, jak bývá u Lynche zvykem, naprosto skvělá kamera a výprava - ale hlavně vtip. Ne že by se člověk řehonil nahlas, ale některé ty vtípky jsou prostě skvělé a dokonale načasované. Už jen kvůli nim mne to baví. A pak taky super příroda. První díl jinak těžko hodnotit podrobněji, když je evidentní, že těch linií bude asi několik. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

***Hodnocení po prvních čtyřech částech*** To je tak strašně někde mimo. Snad kombinace Eraserhead, Inland Empire a Teletubbies s dozvuky Twin Peaks někde v dáli. Samozřejmě pole intepretací je rozevřené, jak pornoherečka po 30 letech praxe. Co si taky myslet o počinu, kde se objevují hlášky jako "Paul is now at the North Pole." a David Lynch se v roli agenta FBI svěřuje: "I don´t understand the situation at all". /Samozřejmě, že si seriál zaslouží nějakou hlubší reflexi, ale prozatím I don´t understand the situation at all a docela mě to baví./ ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednej strane som sa tešil a na druhej som mal isté obavy. Obavy z toho, že Twin Peaks sa vydá po tých istých vyšliapaných cestičkách a viac ako o nové mysteriózno pôjde skôr o nostalgiu. Júúj aké šťastie, že som sa neskutočne mýlil. Až na wigwam je tu všetko iné. Staré postavy idú nečakanými cestami a nové postavy... No tie idú novými hehe. Cooper, teda jeho dvojník, je jedno veľké prekvapenie. Parádička. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že po těch letech jsem opravdu čekal, že mě Lynchův mysticismus a obřadnost postav z tohoto tajuplného městečka nechá chladným. Myslel jsem, že jsem už na to dospělej. S úžasem po prvním díle však zjišťuji, že mě to baví snad ještě více než tenkrát. Twin Peaks je skutečně bytostně jiný než všechno a nelze z něj vyrůst. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě série se mi zdály takové až moc klidné na to, aby mě ta atmosféra naprosto dostala, proto se mi taky víc líbil film než seriál, jelikož tam mi to přišlo líp zmáknuté, ale třetí série... Já to nechci moc chválit, nechci to zakřiknout, ale první díl byl hodně slušnej. Je tady strašně silná atmosféra ala (moje milované) Inland Empire, nastolí se tady hned několik zajímavých záhad a celkově se mi to zatím líbí mnohem víc, než první dvě série, protože tohle je přesně to, co chci od pořádného mysteriózního seriálu. Doufám, že si celá řada udrží minimálně stejnou kvalitu, jakou má tenhle díl, protože by to pak byla neskutečná pecka. Tak uvidím, co dál. 5* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod je třeba říct, že první díl je ve skutečnosti jen první část dvoudílů, a je vlastně ukončen až druhým dílem. I při premiéře byli tyhle dva díly vysílány jako celek, hned za sebou. Proto taky možná takové pomalejší tempo. Vesměs se jen představují nové postavy, a ukazuje se, kam se za těch 25 let posunuli staří známý. Už teď je asi každému ale jasné, že tady nás nečeká běžná komerční série, a že Lynch připravil něco mimořádného. Úvodní scéna je asi tou první z dlouhé řady těch, které jsou naprosto mimo chápání běžného diváka. A když ?????? řekne, že má Cooper poslouchat, tak musí poslouchat i divák, a PAMATOVAT SI! Jinak výborné vizuální zpracování u "Zlého Coopera" Absolutní zlo = tma, uhelné vlasy, temné oči. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak hele, starej TP sem si dával na vejšce, už tam sem pochopil, že to je něco víc než obyčejný seroše, kterých se točí mraky. Teď s odstupem 25 let (ne mejch, ale novejch dílů :o) ) sem zkusil z brusu novou sérku. A po pravdě je to obrazová lahůdka, od prvních záběrů je to pastva pro oči. Taky to má neskutečnou atmosféru, prostě sem se u toho tak nějak bál i ve 4h odpoledne. Mám za sebou 3 díly týhle nový sérky a končím :o(. Nějak si totiž nedokážu představit dalších 15 dílů, že bych je měl teď v létě zvládnout. Páč vím, že i kdybych to dokoukal celý, tak stejně na konci nebudu vědět vůbec nic, páč seňor Lynch je totální psychydélickej hovaďák, kterýmu je uplně jedno, zda divák něco chápe, nebo nee. Možná to celý ani nedává smysl jemu, prostě nevím. Ale po třech dílech nevím kde mi hlava stojí, mraky postav a hlavně ještě mnohem víc červenejch závěsů než v první sérce. A kdo ví o čem je řeč (když je tam červenej závěs, tak je to teprve na palici), tak ví :o). Uvidíme třeba v zimě, ale teď to prostě nejde dokoukat :o). Ale je to fakt pastva pro oči! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lynch je so svojím Twin Peaks späť. A v plnej paráde. Sú tam veci pre pôvodného fanúšika, ako nostalgia pri trávení času so starými známymi tvárami alebo tajuplný surrealizmus, z ktorého tradične vzíde viac otázok, ako odpovedí, ale aj veci, ktoré série z deväťdesiatych rokov neobsahovali, ako nadprirodzené veci mimo Twin Peaks podané ako krvavý horor (na sklený box nezabudnete), či rozšírenia sveta do nových miest a postáv. Čo sa týka postáv a dejových liniek, tvorcovia nám predstavili 3 zatiaľ nesúvisiace dejové linky v troch rôznych miestach a postavy, ktoré ešte nič nespája. Na tento mozaikový mišmaš sa dobre pozerá, no len David Lynch a zasvätení vedia, ako to celé nakoniec dopadne. Prvá časť jednoznačne navnadila, dala spomenúť na deväťdesiatkové série častokrát podávané ako soap opera s kľudným, tajuplným tempom všadeprítomného zla a sveta medzi životom a smrťou, no vyjadrila aj, že sa bude uberať aj novým, dosiaľ nepoznaným smerom, ktorý nemusí nadchnúť všetkých fanúšikov, no bude jednoznačne lynchovský. A to je hlavné. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl je úplná bomba a je to přesně to, co bych si po letech představovala. Nechápu tu mdlou kritiku. Zachován je humor (možná je ještě lepší), tajemnost, a skvělá kamera. A fakt jsem se i bála! ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko si nevšimnout, že žijem v "revivalovém období". V kině jsem byl naposledy na Trainspottingu, největší událost je smrt frontmana Soundgarden, právě se chystám pustit si novou desku At the drive-in a dneska má premiéru Twin Peaks. Abychom se v té devadesátkové nostalgii neutopili...jenomže pak se na obrazovce objeví Margaret s polenem, které má pro zástupce šerifa důležitou zprávu, a seš v tom zase chycenej. Není úniku. ()

Omnislash odpad!

všechny recenze uživatele

neuveritelne zklamani. priserna kravina, ktera nema s puvodnim serialem nic (podstatneho) spolecneho. byt to vydano anonymne, pod jinym nazvem, bez navaznosti na lynche, nestekne po tom ani pes a uz vubec ne zdejsi tvrde pozerske jadro ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, třetí série začíná spíš jako detektivka mimo Twin Peaks, zatímco do New Yorku je umístěna mysteriózní linka okolo nějakého přísně tajného vědeckého experimentu, z mého pohledu zatím nejzajímavější záležitost. Setkáváme se s několika známými (Hawk, Lucy Morgan, Ben Horn se svým bratrem a samozřejmě bývalý agent Cooper, jenž se údajně ztratil), děj se může zdát krapet zdlouhavý, ale pod taktovkou Davida Lynche věřím, že se kolečka napětí začnou čím dál víc roztáčet. Zatím lehký nadprůměr za tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama