Reklama

Reklama

Recenze (18)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Lynch sa vracia vo svojej najlepšej forme. Scénky vo Wigwamu bol ten najdivokejší mindfuck za pekne dlhú dobu(Kvalitný ako Inland Empire) čo mala znamenať tá ruka ktorá rozprávala a mal tvar nervu, neuveriteľné dialógy, čierna diera v New Yorku a legálny biznis s marihuanou? Teším sa na ďalšiu časť. Otázok je veľa, odpovedí málo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco v prvních dvou řadách převládala "normálnost" (výpravný styl) nad "mindfucky", tak v této poslední řadě je to přesně naopak. Zatím však drží Lynch ulítlosti na uzdě a podává divákům často pomocnou ruku, takže moje fantazie stále stíhá překládat mi informace do běžné řeči. Po první epizodě byl nad mraky jeden velký otazník, tak v rámci druhé epizody byly k mému velkému údivu některé odpovědi naznačeny. Každopádně, znovu šílený hypnotický úlet. Netuším, v jaké kvalitě snímek kdo sleduje, ale já osobně mám obraz i zvuk naprosto dechberoucí a když si snímek pustíte alespoň trošku nahlas, tak v pozadí lze po celou stopáž slyšet zvukové vlny, které mi šíleně připomínají vlnovou frekvenci, jejíž poslechem lze spolehlivě docílit přeladění mozku do jiné úrovně, což může vyústit s trochou tréninku i přechodu to transu, takže se tak trošku domnívám, že tenhle seriál není ani tak cílen na lidské vědomí, ale Lynch si výrazně pohrává s lidským podvědomím. Každopádně, zatím jsem moc spokojen. Je skvělý pocit sledovat seriál, kde nemáte nejmenší tušení, co přijde za šílenost za minutu. Zatím se mi moc líbí, jakým směrem se tato série vydala. Velký audiovizuální koncert David Lynch rozehrál. [83 %] ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ucelenější díl, než ten první, kde se rozehrála celá řada motivů, takže těžko mohl ten první působit jinak než rozpačitě. Tady se nám už nějaké motivy začínají spojovat, navíc mi přijde, že se vše chystá na souboj dobra a zla, aby se vyrovnaly nesrovnalosti v očistci i v podsvětí a mystikou mi to trochu připomíná první sezónu seriálu Carnivale. I když Lynch umí natočit i obyčejný průjezd vlaku naprosto mysticky. Drží mě to dobře a ty vizuální hrátky si užívám. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks už je prostě někde jinde, stylem je jako Inland Empire a ono to snad tak i zůstane. Aspoň doufám, protože díky tomu Twin Peaks konečně má v sobě to, co mi v prvních dvou řadách chybělo a já jsem za to více než rád. Tak snad to vydrží, nezkazí se to a třeba mě čeká takový šok, jaký jsem zažil právě u Inland Empire (které považuji za jeden z nejgeniálnějších filmů vůbec - asi to tady budu furt opakovat dokola). Uvidíme, zatím je to dost dobrý. A scéna v Black Lodge je jedno velké wtf. 5* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá část pilotního dvojdílu už stoprocentně ukazuje, jakým směrem se celá série bude dále vyvíjet. Všechno, co jste doposud viděli, je ničím s tím, co si Lynch postupně připravuje v této sérii. Začínají se nám tu ukazovat hrátky s časem (Je to budoucnost, nebo je to minulost?). Vidíme prostřih vlastně zpět do minulého dílu, takže se dá čekat, že Céčko má asi nějaké pletky se zmizením hlídače. On Cooper (ten zlej) obecně pěkně tahá za nitky, i za "vraždícím" ředitelem zřejmě stojí on, potažmo Bob, který zřejmě dokázal ovládnout svým "charistmatem" i manželku ředitele. Taky si člověk začíná všímat detailů, které Lynch používal už v prvních dvou řadách, tedy 1 díl = 1 den. A když Cooper (zase ten zlej) řekne, že se něco stane za dva dny, tak už to jasně šměřuje k tomu, že to bude ve 4. díle. Cooper (ten hodnej) se dozví, že nemůže odejít, dokud se Bob nevrátí, takže vše dál je další dvojník? Scéna s Laurou je vlastně zobrazení jeho snu z první řady, ale co z toho je teda vlastně sen? Lynch zatím na pána místo odpovědí servíruje jednu otázku za druhou. A když se vám herec vykašle na roli, tak už víte, že z něj můžete udělat Elektrický Platan. Na závěr se musí ocenit výborné hudební vystoupení skupiny Chromatics: https://www.youtube.com/watch?v=IGUboLZx3Tk Opět výborné propojení hudby s dějem, znalci se zkuste zamyslet nad textem: "Shadow, take me down with you"... "At night I'm driving in your car" :) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia tentokrát ponúknutým dejovým linkám už dali spoločného menovateľa a načrtli istý súvis. Zintenzívnili zážitok zúžením optiky rozprávania na menej postáv, najviac času si urvali konkrétne Cooper a Cooper. Celý čas je divák napínaný vražednými scénami reality aj väznenia vo svete medzi životom a smrťou, obraz aj zvuk dokonale pod kontrolou a v závere sa rozprávania zvoľní tempo stretnutím sa so starými známymi, ktorí dosiaľ v novej sérii nefigurovali, podporeným opojnými Chromatics. Neviem hodnotiť inak, než pozitívne. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár koleček zapadne do sebe a táhne sérii kvalitativně nahoru. Přesto si myslím, že běžný divák Twin Peaks nepolíbený se nebude chytat, bude jim to připadat příliš divné. A možná je to dobře - tohle mi zatím přijde pro fajnšmekry, kteří jsou ochotní u snímku přemýšlet a spojovat si souvislosti. ()

Basze 

všechny recenze uživatele

Stále mi nejde do hlavy i po druhém shlédnutí, co sakra dělá na konci této epizody Jacque Reneau za barem v Road House, i když jej ve druhé řadě zavraždil Leland Palmer. Nikde jsem nenašel žádné vysvětlení, i když jsem prolezl snad všechno...Leda že by duch starých časů?!... ()

pallok 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uletené na maximálnu, ešte vždy znesiteľnú možnú úroveň. Pristúpiš pedál o 10% viac ako treba a všetko sa rozbije. Zatiaľ maximálna spokojnosť, len to behanie po červenom bludisku by som nepreháňal! ()

Reklama

Reklama