Reklama

Reklama

Recenze (24)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbil plechový "dům" u moře s výlezem do kosmu, pobavila mě zlatá kulička (ostatně, hlídač v tom, čemu říkám pracovně očistec má taky nemohoucí levou ruku, jako vyrobený klon Coopera), pobavily mě scény s hledáním čokoládového zajíčka, samotný Lynch jako agent FBI, Kafka a atomový výbuch na zdi a samozřejmě scéna v kasinu je naprosto dokonalá a skvělá. Nevybavím si už, jestli závěrečná písnička v baru byla i v prvním dílu, registruju až od druhého, a začínám se na ty další, pokud budou, těšit. Jsou vybrány moc dobře včetně textu. Trochu mne mrzelo, že ti dva mladí na hlídce u skleněné krabice skončili takto. Na druhou stranu ta nahá černoška je dobrá. :-) Jinak u této řady absolutně neřeším mystické a záhadné věci, buď na tu hru člověk přistoupí a nechá se bavit imaginací Lynche, nebo se mu to prostě nebude líbit. Mně to nejvíc připomíná sny - tam taky člověk létá, prochází zdmi, a přitom zažívá příběhy, které navenek nebo uvnitř toho snu dávají smysl. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná kdybych vyhulil jointa, šňupl si trochu koksu, proložil to extází a celé to zapil flaškou Black & White, byly by mi zhruba tři čtvrtiny tohoto dílu srozumitelné víc. Takto jsem jakž takž pobral tu jednu zbývající čtvrtinu a ke zbytku dodám jen: WTF??? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně v tohle nedoufám. Abstraktní divnost bez kontaktu se zemí. Právě na tom možná spousta lidí ujíždí, já bych radši viděl větší smysl. Ale možná jsem jen netrpělivej. Možná mě Lynch přebije něčím přesahovým. Možná mě čeká útrpných x hodin. Zatím to i věstí něco dobrýho, pořád buď a nebo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud hledáte únik z každodenní reality, tak se vám nabízí v podstatě dvě možnosti. Buď si střelíte do žíly půl kila heroinu, zajíte to nůší lysohlávek a zapijete to litrem ředidla, nebo si můžete pustit třetí díl třetí série Twin Peaks. Efekt je v obou případech rovnocenný. Slovy nedokážu vystihnout, co jsem právě viděl. David Lynch je buď naprostý magor a nebo tuplovaný genius. A vylučují se vlastně tato dvě slova? Po celou stopáž jsem byl zcela pohlcen. Luxusní záležitost odehrávající se mimo čas a prostor, jak ho obyčejně vnímáme. Lynch předal obrazem a zvukem (do této chvíle) nepředatelné. Kdo stojí o všední zážitek, tak by měl sáhnout po nějaké šablonovité píčovině v rámci Netflixu. Tady Lynch rozehrál s diváky zcela jinou ligu. Hluboce nadčasové dílo. S prvními dvěma sériemi seriál spojuje už snad jen stále vytříbený vkus při výběru nahotinek. [90 %] ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Lynch dostal volnou ruku, tak si prostě sakra dělá, co se mu zachce. Hurá! Prvních dvacet minut je pouze o tom, že agent Cooper prochází jakýmsi podivným purpurovým světem, načež se jeho asi šestá inkarnace v jakémsi motelu pozvrací a promění ve zlatou létající kuličku, načež další Cooper, tentokrát "robotický" vyleze v onom motelu ze zásuvky a jde vyhrávat na výherních automatech... Nemá to ani rychlé tempo, ani logiku, ani napětí, ani návaznost na předešlé epizody, ani pointu, ani cliffhanger, ani velké hvězdy v hlavních rolích; zkrátka to ignoruje snad všechny poučky pro dobrý seriál. Žádný příčetný televizní producent by tohle nepustil na televizní obrazovku. Ale ono se to tam nějakým nedopatřením dostalo - a já nestačím děkovat osudu, že tomu tak je. A napjatě vyhlížím další díly! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agent Dale Cooper sa vracia do nášho sveta.. No ešte predtým v tejto časti absolvuje cestu ktorá bola taká neuveriteľná (mimo náš čas, priestor a chápanie), že mu to trocha vymazalo myšlienky alebo poškodilo mozog, ktovie či neskončil z mŕtvicou ale aspoň mu pomáha osud. Nejaké svetielko ktoré má tak trocha ženské tvary mu prezrádza ktorý výherný automat práve púšťa peniaze... Nechápete môjmu komentáru? To nič..... Táto epizóda je presne takáto. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejslabší epizoda, ale rozhodně to neznamená, že by byla špatná. Nic moc se toho tady nestane, jenom to, že Dale Cooper se dostane zpátky do toho našeho světa, vyleze zásuvkou někde v nějakém hotelu (je to Lynch, tak co se divíte?), kde měl jiného dvojníka a je z toho tak strašně mimo, že se chová jak kdyby byl autista, každopádně má nejspíš nějaké zvláštní schopnosti. Toť vše. Atmosféru to stále má, místy se to teda sice táhne, ale kvůli scéně v kasínu (ta je zároveň neskutečně wtf, ale i zábavná) musím těch 5* prostě dát. Navíc v téhle epizodě je i nějaký humor (a dost povedený) a já se těším na to, jak to celé bude pokračovat dál. 5* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pakliže někdo tvrdí, že třetí řada je pro něj moc šílená, tak tento díl je takovým prvním náznakem, proč tomu tak je. První cca polovina je v podstatě němá. Cooper (nebo jeho dvojník?) pokračuje ve své cestě z vigvamu a mimo jiné potkává po cestě takové věci, jako je hlava Majora Briggse. Výborná práce s detaily, jak s příběhovými, tak vizuálně zvukovými. Hrůza z možného příchodu jisté "matky" (Že by Judy z filmu?) otevírá další a další vrátka směrem k dalším dílům. Mezitím také s každým dílem narůstá počet Cooperů, kteří jsou na scéně. Ted už tedy víme, že se po světě pohybuje hned několik dvojníků, které zřejmě Céčko nechal vyrobit. Eleketřina opět hraje prim, tentokráte díky ní Cooper vyleze na světlo světa, akorát, že s hlavou to není zrovna v pohodě, a chová se jak po mrtvici, jak správně podotkne jedna z postav. Ale je zajímavé, že ostatní to až tak moc nebere, sice vidí, že Cooper není úplně OK, ale nijak zvlášť si s tím hlavu nelámou. Co říct na závěr, snad jedině: "Ahoooooooooooooj" ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lynch potvrdzuje (aspoň zatiaľ), že sa zameral len na úzku skupinu postáv, a soap opera predošlých sérií sa tu nechyruje ani náznakom. Jeho roztodivné zážitky agenta Coopera mimo reality aj v nej prekypujú len a len originalitou, aj keď aj nepochopením veľkej časti divákov. Pri scenách v kasíne môže divák nadobudnúť pocit, že Lynch chcel vytvoriť svoju vlastnú verziu Rain Mana. Zo zakončenia epizódy songom vytvoril tradíciu. Snáď sa do televízie dostanú aj ďalšie podobné veci ako Lynchov surrealistický svet. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně podivné a také velmi odlišné od předchozích dvou řad. Jako byste mysterióznost prvních dvou sezón vymačkali a podávali tuhle šťávu ve zhuštěné formě ve třetí sérii. Náš agent Cooper se konečně dostává do reálného světa, tedy alespoň po té fyzické stránce, tu duševní bude muset ještě najít. Na šerifa Troomana se čekat nejspíš nevyplatí, místní policejní osazenstvo bude asi herecky redukované na trio Hawk - Andy - Lucy. A nejšťastnější člověk tohoto dílu? Ta gamblerka, která se velmi svižně zorientovala, odkud fouká vítr, a strhla na sebe jackpot - kdo by to do té babky řekl... ()

Robinson00 

všechny recenze uživatele

60 minut toho nejúžasnějšího, co jsem kdy v rámci seriálů viděl. Nač dodržovat dementní konvence, když stačí plout vesmírem, poškodit si mozek, vyplivnout se elektrickou zásuvkou a vybrat pár automatů. ()

serdehelan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvých cca 15 minút prekonalo do podivnosti asi všetko čo sme v televízii kedy videli, vrátane Twin Peaks . Lynch bez dozoru, a páči sa mi to. Nových divákov toto asi nemá šancu získať, divné je to samo o sebe, ale stále sa odkazuje na Modrú ružu, agenta Jeffriesa atd. ()

Reklama

Reklama