Reklama

Reklama

Recenze (24)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí halucinogenní jízdě následoval tvrdý dojezd a podstatně přízemnější díl. Tak jak mě v úvodu třetí série dlouhovlasý Dale Cooper (alias Bob) nebavil, tak tato jeho mimoňská verze (alias Mr. Jackpot) je naprosto fantastická. Veškeré scény, kterých se účastní jsou fantastické. Zbytek se mi zdá lehoulince roztahaný. David Lynch roztočil hodně vysokou hru a ačkoli mám jen mlhavé tušení, co se to kurva kolem děje, tak si každý díl neskutečně užívám a těším se na další. Tohle je prostě něco mimořádného, na co každý měsíc nenarazíte. Mysteriózno je daleko za hranicemi běžné představivosti běžného konzumního diváka zvyklého na stereotypní hovna "pásové výroby" posledních let. [85 %] ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do seriálu nám vstoupila Naomi Watts a vrátili se už i David Duchovny a Dana Ashbrook. Pozitivní je, že jsme byli takřka zcela ušetřeni halucinogenních výjevů, které sice k seriálu tak nějak patří, ale když jej jich moc (3. díl), je to ke škodě. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade uznávam, že Gordon Cole má veľmi peknú kolegyňu z F. B. I. Tamaru Preston, a to je nové pozitívum, prečo som nadšený z nového mestečka Twin Peaks. Inak, ak by to niekoho zaujímalo, volá sa Chrysta Bell. Ohľadom štvrtej epizódky, tá mi prišla až moc nezáživná, v ktorej som mal možnosť vidieť „starých - známych” , čo celkom oživí pocity nostalgických časov. Síce tá herečka sa preslávila jedným pozoruhodným filmom Davida Lyncha... Bodaj by opäť pridali na plyne, vidieť Bobbyho Briggsa po dlhých rokoch, je strašne zvláštny pocit ! Vôbec taký nezvyčajný návrat, je sám o sebe - prazvláštny ! Som netrpezlivý, už aby boli ďalšie epizódy ! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netuším, jestli míní Lynch všechny nakousnuté motivy ke konci nějak spojit, ale u tohoto dílu je to jedno. Tam, kde jiné seriály vkládají tzv. vatoidní díly, tady Lynch přešaltroval a nabídnul nám skvělou parodii na „tradiční americké hodnoty“ se spoustou skvělých hlášek („doufám, že se uzdraví rychle a bezbolestně“, „požil nějaký jed, nejspíš nějaké místní jídlo“, ostatně i recepční na policii, která netuší, co je mobilní telefon a sekne to s ní :-)). A pár náznaků. A Richarda Chamberlaina (!), Naomi Watts a samotného Lynche v dokonalé sebeparodii s naslouchátkem. Navíc se teď už dají rozeznat „ti druzí“. Jo, a chudák David Duchovny. :-) Plus tradiční meditativní písnička na závěr. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť ale konečne prvý ako taký schopný diel, tie mišmašy predtým (vyslovene takmer prvá polovica 3.dielu) boli na mňa moc a dúfam, že Dale sa dá čím skorej dokopy, lebo bez neho to nemá svoje čaro. A tiež sa mi zdá, že sa jednotlivé scény strašne ťahajú - ale ako vravím, v tejto časti to už bolo svižnejšie, tak dúfam, že to tak ostane. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá epizóda sa nesie v duchu starého Twin Peaks. Prezentujú sa nám tu staré postavy a celé to má taký nostalgický nádych. Po prvých dvoch veľmi silných ale "iných" epizódach sa dúfam nebude Lynch takto nostalgicky vracať až príliš často. Opäť skvelá epizóda. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že by se mi tato epizoda nelíbila, to vůbec ne. Jenom mi tahle přišla, oproti prvním třem epizodám, které nastavily laťku hodně vysoko, až moc "normální" a klidná. Není to na škodu, taková oddychová epizoda, každopádně doufám, že ty další budou v duchu těch předešlých epizod. 4* ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se jedná o klasické scény z reálu, tak je to Twin Peaks, pokud o scény surreálna, pak je to lynchovina psychárna ala Lost Highway. Ale je celkem jasné, co se děje a proč a určitě se to všechno propojí a vysvětlí. A jestli ne, tak neva. :-) ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři díly ve mě zanechaly rozpačitý dojem, ale čtvrtá epizoda mi už konečně dávala (alespoň nějaký) smysl. Zdá se, že se to konečně začíná rozjíždět. Scéna s Wallym Brandem mě fakt bavila. A fakt, že Cooper po prvním šálku po letech kávu vyplivne, je docela symbolická. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda se nese v duchu sledu několika brilantních scén různorodých druhů. Máme tu opět klasické Twin peaks propojení obrazu s hudbou. No jen řekněte, když byste zavřeli oči, při scéně příchodu Bobbyho, tak hned podle hudby prostě musíte poznat, na co se dívá... Výborná práce. Další kapitolou jsou pak úplně wtf scény, jako ta se synem Andyho a Lucy. Úplně mimo lidské chápání, kdy nevěřícně koukáte, že proč to tam proboha je??? A na třetí dobrou se přidá Duchovny ve své nejlepší ženské roli, aby pohladil na duši všechny LGBT, kteří běsní, že jejich minorita nemůže dosáhnout na vedoucí pozice. Co si pak z tohohle dílu ve výsledku vzít? Že v Nevadě asi fakt nevaří zatraceně dobrou kávu, jako v Twin Peaks. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Majstrovstvo nezmyselných dialógov točených pre radosť v nostalgickom pomrkávaní na diváka, ale samozrejme aj pod kožu prenikajúci surrealizmus s podmanivými obrazmi a temnými filtrami. Kyle MacLachnan spraví dvakrát rovnaké nevinné gesto, no vyznie rôzne. Lynchovi to ide aj pred kamerou, Gordona Colea si ušil na telo a užíva si ho plnými dúškami. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je s podivem, jak dlouho se může světem poflakovat člověk, jehož IQ nepřevyšuje dnešní datum. Nu, snad Cooper získá tu kuličku, co ukazoval jednoruký muž dříve, než bude muset zemřít. Trochu se nám upozadila kriminální linka s ředitelem školy a jeho vypočítavou manželkou, na druhé se straně se konečně objeví šerif Trooman, na kterého jsem chvíli nechápavě zíral, než se vysvětlilo, o koho jde. Hawk by už také mohl pohnout s hledáním svého dědictví, ale předpokládám, že všechno čeká na svůj správný okamžik. Každopádně tento díl nabídl mysteriózna pomálu a spíše to bylo o dlouhých záběrech na rozjímající tváře... ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale bavím se královsky. Dokonce David Duchovny se nám vrátil v jeho nejslavnější roli (;-)) Denise. Lynch nikam nespěchá a každá scéna napíná k prasknutí. Ta kombinace surrealistické lynčoviny a blbečků z policejní stanice Twin Peaks je neskutečně zábavná. Akorát si říkám, že přátelé a rodina Doughieho bere jeho výstřední chování celkem v pohodě. ()

Pedronaut 

všechny recenze uživatele

První dvě epizody jsem si říkal, že Lynch servíruje až moc málo Coopera. Ale to, co s jeho postavou momentálně předvádí je utrpení. Třetí série je zatím Fire, walk with me na druhou. Soap opera ustoupila někam do pozadí a už ani ten Gordon Cole není to, co býval. Jsem opravdu zvědavý, jakým směrem tohle povede. EDIT: Ani po nějaké době nedokážu poslední dvě epizody dostat z hlavy. Zvyšuju na pět. Cringe Cooper mi sice pořád trošku vadí, ale když se odprostím od původní série a nechám si do života vstoupit Michaela Ceru v roli Wallyho Brennana v roli Wallyho Branda v roli Marlona Branda, svět je hned "both strange and wonderful." ()

elEStet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hovorte si co chcete, ale tie scenky v tejto casti su a budu legendarne... :) Neviem nne to zatial pripomina akoby kazdy diel bol o niecom inom, raz je to umelecky zazitok, inokedy zase komedia (ako tato cast).....atd...... A co sa tyka toho co ma tahalo v 1-2 serii tak to je pritomne aj tu, uz sa neviem dockat ako to bude dalej a neviem absolutne vobec nijak predvidat co bude dalej.... v tomto bol Lynch (aj s tou jeho partou) vzdy genius... A urcite je to vyhradne material pre skalnych fandov TP a myslenia ako ma Lynch, lebo neviem si predstavit niekoho nezainteresovaneho aby sa na toto dokazal pozerat, absolutne by nechapal vobec nicovite nic :) ()

Reklama

Reklama