Reklama

Reklama

Recenze (20)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! V rámci každého dílu se cítím, jako bych na hodinku zmizel do úplně jiného světa. Nestačím se divit, jak nesmírně mnohovrstvý umí tento seriál být. Znovu se zopakuji, ale je to působivá směsice pocitů a emocí. Snad jen Lynch dovede kousek od sebe zařadit velmi dojemnou scénku se zabitím dítěte, kdy dokážete dokonale soucítit s jeho matkou, i když ji znáte asi 3 minuty a následně za zvuků skvěle zvolené hudby sledujete v brutální scénce běsnícího trpaslíka se sekáčkem na led jak ubodá několik žen. Jsme v 6. epizodě a stále na mnoha frontách probíhá seznamování s démony jednotlivých postav a sledování, co se všechno událo na pozadí za dobu naší nepřítomnosti a jak tyto události zformovali a změnily charaktery jednotlivých postav. Pojem "chodí jako tělo bez duše" dostává ve spojitosti s postavou Coopera zcela nový rozměr. Dlouho jsem v žádném seriálu nikomu nefandil právě tak jako Cooperovi. Moc nechápu, jak se mohou někteří škodní komentátoři považovat za fanoušky původních dvou sérií a současně nemít rádi sérii třetí. Nějak se mi to v hlavě vzájemně vylučuje. [88 %] ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to nie je to, čo bývalo, pred dávnymi rokmi ? Neviem, ale opäť ma David Lynch extrémne šokuje a prekvapuje, pričom pozorovať dve brutálne konfrontácie, buď ako surový útok jednotlivca na nevinné dieťa, prostredníctvom auta v pohybe, alebo akéhosi podivína, ktorý chladnokrvne dobodá ženu v kancelárii, je odpudivý a nechutný seriálový výstup, aký tu nemá, čo pohľadávať ? Ja za seba vravím, že NIE ! Nehodí sa to, lebo jednak obsadenie NAOMI WATTS, ako ženušky Dougieho Jonesa, ALTER EGA : DALEA COOPERA, je takým dobrým osviežením moderného Twin Peaks, čiže mohli by sa začať trochu riadiť duchom minulým, lebo toto aktuálne dianie, ma osobne veľmi odhovára od sledovania, inak považujem sa za veľkého fanúšika pôvodného, úspešného seriálu, čias minulých ! Kyle MacLachlan, zatiaľ ešte nie je úplne stotožnený so svojim slávnym protipólom, ale podotýkam, že aj takéto nevyrovnané sledovanie, oplýva istou, intenzívnou, pozoruhodnou štúdiou postavy, ktorá sa vypracováva, do takej podoby, aká mu prislúcha. Konečne som spoznal Dianu, ktorú som poznal podľa rozprávania hlavnej postavy do diktafónu. Zahrala si ju známa herečka, ktorá má, čo dočinenia s tajnostkárskym režisérom Lynchom. Priznám sa, že sledovanie staro - nového kultového seriálu, ma baví, len by som uvítal, aby sa David trochu viac zdržiaval takýchto nechutných scén. Mám rád záhadne javy, taktiež môžu byť divné, aj atypické, či mysteriózne, alebo bizarné, nech budiž padne klasický surrealizmus, ale toto - fakt nie ! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půlka se mi líbila, protože byla příjemně ironická ("blbý Gene Kelly", tlustoprdky, "zasraná vláda" apod.), ale tím incidentem na přechodu jsem nějak přestal chápat a nějak se mi nepovedlo se do té doposud snové atmosféry, kde mě nahodilé scény spíš bavily, znovu dostat. Pak ještě nastoupí ten trpajzlík se šídlem a už mi to přišlo směšné. Hlavně že nechybí písnička na závěr, i když dnes nic moc. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono nechybělo málo a klidně bych téhle epizodě těch 5* dal, jelikož je tu hned několik skvělých scén (a při jedné jsem si nemohl nevzpomenout na Vzdálenost, konkrétně hned na začátek, ale to je spíš jen soukromá poznámka pro mě, vzhledem k tomu, že ten film skoro nikdo nezná), ale i tak mě to jako celek nebavilo natolik, abych tomu těch 5* nakonec dal, místy se to už podle mě i táhlo. Dale Cooper je stále zmatený a já pořád čekám, jestli si vzpamatuje nebo ne. Jo, taky se v téhle epizodě možná o něco posunul děj, doufám. A taky mám radost, že tu bude Laura Dern. Každopádně mě to pořád baví. Silné 4* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět tu máme na jednu stranu mistrovskou práci s emocema, kdy na scénu nastoupí úplně nové postavy (matka + syn), a v zápětí hned tragicky odejdou, ale během jedné scény si k nim dokáže divák získat takový vztah, že je následné ukončené této linky emočně úplně zdrtí. Poprvé se tu tak dostává na "Farewell", a nastává ono klasické geniální propojení obrazu a hudby :https://www.youtube.com/watch?v=3Vq_vQhLYlw. Jinak jsme skoro v půlce, ale tvůrci nám klidně dál a dál servírují nové postavy, které se nabalují na hlavní linky. Děj se posunuje opravdu extrémně pomalu, asi jako Dougieho mozkové závity. Ale stejně tak, jako Dougie, je to sice na jednu stranu pomalé, ale i geniální. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cooper postupuje svojím korytnačím tempom, už mu ide aj karta, no stále má pred sebou na míle vzdialený cieľ (dať sa dokopy; odstrániť Coopera n.2). Keby sa Naomi Watts častejšie objavovala v gangsterských filmoch, končili by už po pár minútach, po dejovej kolízii by hneď prišiel záver s dvoma, prípadne viac zauchami a muži by si svoju nerozvážnosť museli buď odpracovať, alebo za trest zahanbene stáť v kúte so sklopeným pohľadom. Lynch odhaľuje ďalšie dejové oblúky, ktorých aktéri nám zostávajú záhadou, rovnako ako zákonitosti sveta Black & White Lodge. Nájdeme tu nostalgické stretnutie so starými známymi v zakonzervovanej bunke času, nemilosrdnú brutalitu ale aj intenzívne drogové opojenie, pričom hlavný dej sa posúva len minimálne a všetky tromfy ostávajú v rukách samotného majstra, Davida Lyncha. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak v této epizodě MacLachlan ukázal, že je zpět se vším všudy. Jen doufám, že se do konce seriálu do něj vrátí původní Cooperova duše a bude zase tím usměvavým nadšencem těšícím se z kávy a výborného koláče. :-) ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak věřím, že se to brzo s Cooperem někam posune, protože byť jsou scény s ním rozjímavé, začínají být i trochu utahané. Přesto má tento díl i pár světlých momentů: poprvé spatříme Dajanu (a doufám, že je to opravdu ona) a Hawk snad konečně najde své chybějící dědictví. A Shelly je i po těch letech opravdu nádherná ženská. Každopádně scéna se splacením dluhu byla neskutečně zábavným koncertem ze strany "Cooperovy" aktuální manželky... ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Moje zklamání je čím dál trpčí. Marně v té změti obrazů, dlouhých sekvencí o ničem, postav a nesmyslných dialogů hledám ono staré Twin Peaks, které mělo náboj, jiskru a spád. Myslím, že jediný důvod, proč jsem třetí sérii, která mě svou artovostí dost ničí, nevzdala, je to, že chci zjistit, jestli se Cooper nakonec vzpamatuje. Pořád jsem si říkala, že Lynch teď zkrátka řádí a v dalších dílech se alespoň trochu usměrní. Zatím se tak nestalo. Uvidím dále. ()

AnthropOcean 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti nadupanym predchadzajucim epizodam mierne polavenie, nedostatok "Red Room" a surrealizmu z minula, ale stretavame sa prvy krat s Diane, Cooperovov notoricky znamou sekretarkou ku ktorej prehovaral takmer kazdu epizodu skrze diktafon. Vraždiaci "midget" bol za to fajn. ()

elEStet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja fakt neviem ako to zhodnotit a ci vobec to treba hodnotit :) Miesa sa mi smiech z absurdity s hrozou, hnusom, sucitom, same emocie, asi takto to Lynch chcel... Z jednotlivych scen, z celku, z tejto casti, z celeho serialu zatial......Proste vyvolava to same emocie, nasiera, hladi, vyrusuje, vzrusuje co bude dalej :) Hrozne sceny striedaju absrudne sceny... Stary TP sa v tom hladat velmi neda, v tom robia ti znechuteni chybu, je to proste ine, je to po 25 rokoch, nemoze to byt to iste.....nikto uz nie je ten isty.... ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šesti dílech stále čekám původní kouzelnou atmosféru z devadesátých let, ale místo ní jsou v šesté části nechutně drastické scény, stejně "nablblý " Cooper - a to už je za námi třetina seriálu... z původních postav se některé jen mihnuly na pár záběrů. Už to skoro vzdávám...:-( ()

Reklama

Reklama