Reklama

Reklama

Recenze (71)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už se to zlomilo. Už jsem se dostal z fáze "sakra, je to moc divný, pomalý, nesmyslný, nelíbí se mi to, ale pořád mě to zajímá" do fáze "už mě ten kripl fakt sere". Myšleno Lynch. Takhle, s prominutím, kurvit Twin Peaks, můj oblíbenej seriál! Tohle jsou totiž dva seriály v jednom. Z jedné třetiny pokračování starého Twin Peaks, v němž se dozvíme, že po 25 letech se v našem oblíbeném městečku v horách VŮBEC NIC ZAJÍMAVÉHO NEDĚJE, ze dvou třetin pak seriál sestávající z hala bala poskládaných a vzájemně nesouvisejících útržků různých dějů a bizarních výjevů, který by se mohl jmenovat třeba "sračky z choré hlavy". Po osmém díle moje trpělivost vypršela (a to epizoda sedm budila jisté naděje) a musím tenhle Return považovat za zlou urážku. Nechápu pětihvězdičkáře a opravdu bych si rád přečetl uvěřitelný vysvětlení, proč tohle někdo považuje za dobré. Nemyslím si, že existuje. PS: Koment trochu upraven, aby nezněl tak útočně na spokojenou část publika. Bezprostředně po zhlédnutí jsem byl roztrpčen a hodnocení tu se mi zdálo jako špatný vtip. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší co to kurva díl ze všech tří sérií, kterýmu k vlastnímu údivu střelím pět hvězd. Mám sice díru do mozku, ale od července 1945 (starý nukleární výbuchy MILUJU) jsem na to čuměl jak na zjevení a tak nějak cením, jak si tu Lynch dělá totálně, ale naprosto co se mu zlíbí, do míry jaká se nevidí. "David Lynch didn’t just detonate a nuke. He blew up the landscape of TV as we know it." ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deliaca čiara - to je ôsma kapitola nového Twin Peaks s podtitulom The Return. Deliaca čiara medzi podobou televíznej produkcie a predovšetkým tzv. quality tv pred a po druhom veľkom vstupe radikálneho experimentátora na naše obrazovky. Deliaca čiara medzi starým a novým, ako i etapami Lynchovej tvorby. Deliaca čiara medzi diváckymi tábormi. Ak The Leftovers označím za počiatočnú rozbušku, The Return je atómovou bombou násilne otvárajúcou voľnú cestu tomu, čo sa snáď zmení v úplne novú podobu modernej televízie (resp. jej časti). Pripomínať si pri sledovaní Eraserhead a sledovať búrlivé kontroverzné reakcie publika je zatiaľ to najväčšie potešenie, aké mi nová séria priniesla. "Got a light?" ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto nema s Twin Peaksom nic spolocne. Zial, je to pravda. Nikdy ma nezaujimali surealisticke vyjavy Davida Lyncha (Eraserheada som doteraz nevidel) a mam rad skor tie jeho uletene veci ako Lost Highway ci Hullholand Dr. Pozerat sa na Kyle MacLachlana ma doslova boli a pomaly mi zacina cely tento return liezt na nervy. Do toho 7-ho dielu sa striedali dobre casti s tymi horsimi, ale toto je moc. Dufam, ze z toho niekedy bude ten slubovany novy Twin Peaks. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje fantazie právě narazila na svoje hranice a přestala mi zvládat překládat do srozumitelné formy to, co vidím, načež jsem společně se skončením epizody usnul vyčerpáním. Tohle už mi prosím, Davide, nikdy nedělej. Bylo nesmírně těžké snažit se držet pozornost, protože to co jsem viděl, mě z velké části jednoduše nijak závratně nezajímalo. Cooperovo putovní napříč životem a smrtí ve třetí epizodě bylo skvělé, ale tyto černobílé výjevy, surrealismus a symbolika - to už bylo na můj vkus trošku moc. Ani Mazací hlava se mi před dlouhými lety absolutně nelíbila a bohužel to byl snad první film, který jsem od Lynche viděl, takže jsem ho v té době začal nenávidět. Postupně jsem na něj ovšem měnil názor a začal ho milovat, protože jsem mu přicházel na chuť a měl jsem v plánu si Mazací hlavu zopakovat. Po této epizodě Twin Peak už tuto chuť nemám. Lynch se pokouší sdělit nesdělitelné a toho se dá docílit pouze touto prudce surrealistickou formou zcela vybočující mimo běžně zažité standardy a to mi úplně nechutná, protože mi to dělá z mozku černou díru a nesmírně mě to vyčerpává. Tentokrát už si netroufnu udělat závěr, že Lynch je kokot, protože dobře vím, že není. Tohle dílo bylo ovšem zcela mimo můj záběr věcí, které dokážu docenit. [60 %] ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POCTA STANLEYMU KUBRICKOVI, a jeho legendárnej Vesmírnej Odysey, konkrétne, asi - 15 minútová pasáž, v ktorej astronaut Dave Bowman brázdil nekonečný vesmír... Vo filme sa to nazýva : STAR GATES, a je to excelentná surrealistická pasáž, ako čert ! Pridávam k tomu postupne pridaný čierno - biely OBRAZ + výrazný ZVUK, a mám naprosto vymaľované ! Všetko sa začína vymykať normálu, ktorý tu prakticky nikdy neexistoval, ale David Lynch, je natoľko všestranný, aby do tejto epizódky vkomponoval patričné vsuvky zo svojej ultra zaujímavej filmárskej kariéry, a tak po spojení týchto článkov, vzniká fenomenálny zážitok, ktorý nie je pre široké masy, a to je pre mňa osobne veľmi vzácne ! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dobře, Lynch se nám pokusil svým způsobem (Tedy svými prostředky, kdy ví přesně, jak použít ruchy, zvuky a hudbu, aby vypadalo zlověstně i lostomilé koťátko.) říct, jak vzniklo to zlo na Zemi, a nejspíš to mělo vazby i k Twin Peaks, ale stejně se mu to rozpadá. Začátek má normální, pak tam kdoví proč nahodí Nine Inch Nails, a pak nás provede atomovým hřibem - pěkně deset minut průletu. Následuje pocta černobílým hororům, nějaký ten odkaz na Kubricka, a pak zas mate tělem a nabídne horor z 50. let. Nedrží to vedle sebe, ačkoliv se snažil to "vysvětlení" podat originálně. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nine Inch Nails v Twin Peaks? Tak to je nejvíc... A vztyčený prostředníček Lynche všem, co si tenhle mástrpís dovolí kritizovat, protože to jejich soudobým "uměním" zdegenerovaná mysl nepobírá? Hell yeah and fuck you all! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! :O - Episode 8 je naprostý unikát mezi moderními komerčními západními seriály. Stresující ticho, bzukot, spousta hlasitých zvuků a uhrančivých bizarních výjevů způsobujících neustálý neklid a v některých chvílích i strach. Abstrakce jedoucí na maximum. Interdimenzionální odyssea. A hlavně, zlomová epizoda pro celé Twin Peaks, která velmi netradičním a nenápadným způsobem zpracovává vysněný "supervillain origin" a poodhaluje, co jsou ony tajemné entity z Black Lodge vlastně zač. Určitě se to nebude líbit každému a určitě to není dílko určené k žehlení, ale nelze popřít, že i přes tu nejednoznačnou "sračky z choré hlavy" formu (jak tu někdo trefně popsal), to vlastně dává v návaznosti na zbytek seriálu překvapivě docela smysl a není to díky tomu tak nepochopitelné, jako jiná, samostatná, Lynchova díla (= filmy). A možná i právě proto jsem si vychutnával každičkou scénu a sežral to Lynchovi tentokrát i s navijákem. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Lynch si s quality TV vytřel prdel. Twin Peaks Return nemá největší počet šokujících zvratů ani nepřináší nový fantasy svět plný nových elfů a hobitů... Jen od samého základu proměnil to, co od televizního seriálu můžeme očekávat. Lynch tímto dílem udělal pro seriál de facto totéž co Buñuel s Andaluským psem nebo Kubrick s Vesmírnou odyseou pro film. Není Twin Peaks: The Return náhodou úplně první artový seriál všech dob? Nedá se to úplně přesně popsat, každopádně je ale velmi vzrušující být každý týden u toho! ()

kobejn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Novej Twin Peaks je naprostej úlet, ale tendle díl to už je megaúlet. Lynch je jinde, ale úplně jinde než všechno a všichni ostatní. A je taky jinde než před 25 lety. Co bych obhajoval? Jsme tu u soudu? Prostě pocitově je to pro mě něco, co pak vyjádřim pěti hvědičkama, pokud bych to dělal z pózy, pak bych byl divnej, ale když to tak mám, tak co? Já zas nechápu jednohvědičkáře, ale absolutně s tim nemám problém...autor se imho nikomu nevysmívá, prostě to tak doopravdy myslí, vážně... ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím, jak ostatní, ale NIKDY ! už nepřipálím žádnýmu houmlesákovi aka woodsmanovi (není totožný se zdejším uživatelem, haha) (jako bych to někdy dělal) a věta- ,,Toto je voda, toto je studna, pij z hluboka a klesni ke dnu. Kůň je oční bělmo a temnota uvnitř´´ (což je vlastně pravda, hehe)...mě beze srandy bude strašit ještě několik let. 40minut!!! Lynchových artových orgií, které učinily z jeho předchozích podobných počinů, ubohé šaškárny. No, snad až na Mazací Hlavu. Ale jsem rád, že jsme se dověděli, jak vznikl Bob. Též oceňuji, že od 5.dílu (nebo tak) je zde už nějaká hudba. Závěrečné songy, nepočítám. I když zrovna v tomto díle, jsou přímo uvedeni na scénu (jako vždy) výborní Nine Inch Nails. Viděno kolem půlnoci. Moc hezky se potom usíná:) Slabším povahám radím - tomuto dílu se vyhněte širokým obloukem. Buď ho nepochopíte, nebo vás vyděsí až do morku kostí. Lynch už předtím tak nějak koketoval s hororem, ale až tady to definitivně rozstřelil! Nevím, zda být rád či ne, ale každopádně je to fascinující díl a pro mě (zatím) po prvních 2dílech, absolutní top. Nejlepší komentář, gumolit. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No do prdele!! Lynch je zpět ve své nejsurrealističtější podobě, jak ho známe z dřívější doby. Co se zhruba od první třetiny až do konce odehrává je totální psychedélie a vizuální orgasmy. Do toho se rozjel i Badalamenti se svojí nekompromisní hudbou a zvuky, které celý díl jen podtrhují. Třešničkou na dortu je pak v úvodní části píseň z koncertu legendárních Nine Inch Nails (jakožto obrovských fandů Lynchovy tvorby). Opravdu jsem napnutý, co se bude dít dál. ()

Reklama

Reklama