Reklama

Reklama

Recenze (71)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dobře, Lynch se nám pokusil svým způsobem (Tedy svými prostředky, kdy ví přesně, jak použít ruchy, zvuky a hudbu, aby vypadalo zlověstně i lostomilé koťátko.) říct, jak vzniklo to zlo na Zemi, a nejspíš to mělo vazby i k Twin Peaks, ale stejně se mu to rozpadá. Začátek má normální, pak tam kdoví proč nahodí Nine Inch Nails, a pak nás provede atomovým hřibem - pěkně deset minut průletu. Následuje pocta černobílým hororům, nějaký ten odkaz na Kubricka, a pak zas mate tělem a nabídne horor z 50. let. Nedrží to vedle sebe, ačkoliv se snažil to "vysvětlení" podat originálně. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejpodivnější díl Twin Peaks. Pokud bych dělal překladatele, chtěl bych pracovat na podobných snímcích, protože zde bych toho měl na práci velmi málo. Děj se posune jen o píď a podivní zombíci či noční můra - masařka vyvolávají další otázky, ať už je voda ve studni nebo není a my klesáme na dno koňského bělma, kde je taková hustá tma, že bych se zeptal: nemáš oheň? ()

Reklama

Birter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého názoru je David Lynch šílenec a génius v jedné osobě a neuvěřím nikomu kdo mi chce tvrdit, že ten scénář nepíše na drogách nebo v Černé chatě. Sice jsem žádný Lynchův film neviděl (s výjímkou Fire Walk With Me), ale jestli takhle vypadají všechny jeho díla, mám o zábavu postaráno. Já osobně si to užívám. Temný mysteriózní styl dělá 3.sérii Twin Peaks mým prozatímním favoritem a tyhle "odpočinkové" surrealistické epizody budeme muset přetrpět a alespoň do Lynchovy šílené mysli trochu nahlédneme. Pro ty kteří zde píší věci jako "Twin Peaks bývali jiné, tohle je kurvení, Dale Cooper jako dement a záporák je hodně blbý nápad apod. říkám se vší slušností: Jste na špatné adrese. Pokud jste si oblíbili původní Twin Peaks a Černou chatu jste v nich přetrpěli, je dost pravděpodobné, že Davidovi nerozumíte. To sice nikdo, ale Lynch má z mého prozatímního úhlu pohledu nejoriginálnější a nejsvéráznější tvorbu na světové scéně. Tato epizoda je geniálním příkladem Lynchovy fantazie, a vzhledem k tomu žijeme v roce 2017 a Twin Peaks jsou fenoménem, David Lynch dostal neomezený prostor a šanci vyjádřit svou vizi (sám režíruje každou epizodu). Twin Peaks tedy jsou a budou šíleně zamotané, absurdní, záhadné a smyslnedávající i nadále a pokud je toto umění na vás moc, najděte si lehčí seriál, který vaše základní očekávání splní. Twin Peaks to nebude. To je pro fajnšmekry. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POCTA STANLEYMU KUBRICKOVI, a jeho legendárnej Vesmírnej Odysey, konkrétne, asi - 15 minútová pasáž, v ktorej astronaut Dave Bowman brázdil nekonečný vesmír... Vo filme sa to nazýva : STAR GATES, a je to excelentná surrealistická pasáž, ako čert ! Pridávam k tomu postupne pridaný čierno - biely OBRAZ + výrazný ZVUK, a mám naprosto vymaľované ! Všetko sa začína vymykať normálu, ktorý tu prakticky nikdy neexistoval, ale David Lynch, je natoľko všestranný, aby do tejto epizódky vkomponoval patričné vsuvky zo svojej ultra zaujímavej filmárskej kariéry, a tak po spojení týchto článkov, vzniká fenomenálny zážitok, ktorý nie je pre široké masy, a to je pre mňa osobne veľmi vzácne ! ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Konečně se to vyjasňuje. A vida - také Penderecki se dá úžasně vizualizovat. Zatímco Mazací hlava byl pro mne ještě trochu nevyvážený debut třicátníka, tady už vidím velkého surrealistického filmového básníka, který se vrací ke svým kořenům. Mimochodem, pokud někdo neví, co to surrealismus je, zde ho kdosi trefně definoval jako "sračky z choré hlavy", to by se třeba Buňuelovi v dobách Andaluského psa určitě líbilo, jakkoliv to nelze přímo srovnávat. Jinak bylo v této epizodě velmi působivé spatřit, jakým fascinujícím způsobem byl Bob zplozen a jak dojemně a zároveň komicky může někdy vypadat anděl strážný. A jistě - některé sekvence nepatří tak úplně do surrealismu, ale do abstraktního umění, které miluji taky. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama