Reklama

Reklama

Recenze (13)

FlyingGentle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po osmé epizodě Nečekám už nějaké přelomové momenty a bráním se ustát to vzrůstající násilí, které jsem od Lynche už v pokročilém věku věru nečekal. Za co ho ale musím pochválit, je jeho cit odkrýt světu úžasné pěvecké výkony relativně neznámých vokalistek. Jak v první sérii, kdy jsme se mohli kochat Julee Cruise, tak i zde v tomto díle se objevuje úžasná Rebekah del Rio. Ne, tohle není příšerné, jak tady někdo napsal, ale naopak. Její píseň No Stars je skutečnou katarzí celé epizody a obstojí i sama o sobě jako silný hudební prožitek. Už se sice objevila v Mulholland Drive, ale tady je vyzrálejší a ještě více atmosféričtější než cokoli předtím. Nemluvě o jejich latinskoamerických písních. Proto dávám 5 hvězd. A Bože, modlím se, abych vydržel do konce téhle série!!!!!!!!!!!! jsem chtěl už opravdu skončit a jen střípky staré věrnosti k Lynchovi mne přiměly pokračovat ve sledování. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě naprosto příšerného závěrečného 5minutového pěveckého vystoupení zpěvačky s extrémně nepříjemným hlasem, u kterého se mi po minutě podařilo usnout, které bylo zároveň první příšernou písní v celém seriálu, tato událostmi napráskaná epizoda neměla větší chybu. Děj se znovu posunul o mílové kroky kupředu a několik postav bylo vykresleno mnohem více než doposud. Už začíná být ze seriálu cítit, že se přehoupl za svoji polovinu. Znovu nechyběla ani troška toho humoru. Nejkouzelnější bylo znásilnění Coopera nadrženou Naomi Watts, které jeho nové tělo vyhovuje mnohem více, než obtloustlý Dougie a přestává jí překážet i to, že se z jejího milého stal nejtěžší případ auťáka. Dějová linka s Robertem Knepperem mě také velmi baví a jeho obsazení byl skvělý tah, ta role je pro něj přímo stvořená. [85 %] ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď sa na scéne objaví arogantný, psychopatický HAJZEL - RICHARD HORNE, inak VNUK BENA HORNA, tak som si 100 % istý v tom, že bude robiť neplechu, samé nevyspytateľné aktivity sa tlačia do popredia, tento mladík je plný hnevu, a ja, ako divák, môžem len neveriacky krútiť hlavou, čo je táto postava schopná vykonať, pričom svedomie má potlačené, neštíti sa nikoho a ničoho, ani vlastnej babky, od ktorej chcel prachy, na menší okamih zaváhala, a to sa jej mohlo stať kľudne osudným ! Všímal som si, že všetci boli akosi horliví, najmä „mladomanželský pár” Janey - E a Dougie Jonesovci, či trebárs ešte taký Tony Sinclair natlačil lotériovým bratom Mitchumovcom neskutočné kaleráby do hlavy, a oni pakovia to zhltli aj s navijakom. Absolútne som si neoddýchol, a dá sa to vôbec pri tomto zvláštnom seriáli, mága Davida Lyncha ? Zavalilo ma násilie, vulgarizmy, sex a veľká nenávisť. Zrejme, až pri záverečných titulkoch, som si následne a vytúžene, konečne vychutnal vystúpenie speváčky Rebekah Del Rio v The Big Bang BARE, s extrémne kvalitne odspievanou piesňou “NO STARS” , čiže po veľmi výbornej, ale za to vyčerpávajúcej desiatej epizóde ( a to nielen z dôvodu horúčav ), pociťujem akúsi úľavu, pretože mi tvorcovia, na čele s Davidom Lynchom, dali pekne zabrať, ale na margo toho : „Aspoň napísal túto citovanú pieseň” ... ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mě tedy moc nechytil. Vzrůstá obecně neopodstatněné násilí, je ti naštvaná mafie, výroky proti komerci, dojde na vyšetření u doktora i skvělý sex, ale jinak mi tedy přijde, že to šlape na místě a ani snové to moc nebylo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dneska poněkud slabší epizoda, ve které jsou silné scény (hlavně ten výjev Laury Palmerové), ale obecně je o třídu slabší, než většina ostatních. Rozhodně ale není špatná, opět má tu zvláštní, mysteriózně surrealistickou atmosféru, ale na těch 5* to prostě dneska není. 4* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je jasnou show bratří Mitchemů. Oba dva jsou klasicky naprosto bizardní charaktery. Máme tu úplně ulítlou scénu s Candie, která je v tom dobrém smyslu slova úplný mimoň, a jednoho z bratrů tak stylové sundá ovladačem od TV... Ona Candie je celkově postava, která zaručí kvalitní zábavu, i scéna v casinu se díky ní dostává do úplně jiné dimenze.  Kdo nečte titulky (jakože to dělá dost lidí) tak si až dnes všimne, že mladý parchant v Twin Peaks je vnukem Bena Hornea. Dá se tedy dedukovat, že je synem Audrey, jelikož Johnnyho stav se za ty roky opravdu nezlepšil. Audrey jako taková se nám zatím neukázala, ale kdo ví...  Scéna Richarda s ostatními Horny opravdu děsívá, kadence vulgarit a násilí, která by vystačila na celé seriály, vidíme podobné prokazování moci a autority, jako používá i zlý Cooper. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dale Cooper si užívá života, aniž by tomu za mák rozuměl - ano, v některých chvílích mu doslova závidím. Ovšem stahují se k němu mračna, tak uvidíme. Naopak náš malý dealer začíná trochu řádit a vybíjí se hlavně na svých nejbližších. Tomu také zvoní hrana. A věřím, že dojde i na toho zrádného policistu (Chud?). Děj se točí na místě, nitky jednotlivých příběhů volně vlají, zatím se ještě nejde do finále a na větší posun si ještě počkáme. ()

Lodovico 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodujúci stret o charakter budúceho Twin Peaks sa blíži. Niekto je zdanlivo pasívny, ale v jeho vnútri to vrie, niekto je aktívny, ale vnútro prázdne a nevie nič o tom čo príde a čoho je súčasťou. ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé postavy a jednotlivé dějové roviny se začínají hezky propojovat, ale zdá se mně to velmi pomalé na to, že je seriál už za půlkou. Ale jinak vcelku velmi zdařilý díl. ()

Reklama

Reklama