Reklama

Reklama

Recenze (17)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl byl nejen nejvíc twinpeaks z návratové série, ale taky úplně hrozně nabitej. Špinavý temný přízraky, blicí záchvaty, záhadně explodující lebky, bezhlavý kozatý mrtvoly, červí díry, magický mapy, kafe a donuty, na to všechno geniální koláčový finále. Čekání se vyplácí 👻 🍒 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Doposud rozhodně jedna z nejlepších epizod. Je neuvěřitelné, kolik různorodého obsahu se Lynchovi podaří nacpat do jediné hodiny. Tady je opravdu úplně všechno, co kdy dělalo Twin Peaks tak skvělým. Bizarnost nejhrubšího zrna. Od zatraceně dobré kávy, přes nahé, o hlavu zkrácené, mrtvoly, vraždící přízraky, které dovedou nechat explodovat lidskou hlavu, střílející děti, rozpadlé vztahy z úvodních sérií, děti, které jsou "dokonalými" kopiemi svých rodičů, tajné souřadnice, vesmírné úkazy, řádící Lynch, nádherná hudba, nesmírně zajímavé nové postavy, u kterých máte pocit, že jsou s námi odjakživa, sny předpovídající budoucnost a nakonec naprosto fantastický požitkář, milovník kávy a pojídač koláčů Dougie Jones, za kterým stojí všichni duchové z lóže. Strašně se mi líbí, jak si s námi Lynch pohrává, už mockrát jsem měl při pohledu na Coopera pocit, že právě nastal ten okamžik a on si na všechno vzpomněl. Neskutečná směsice miliardy žánrů, která kupodivu luxusně funguje, je nesmírně zajímavá a absolutně nepředvídatelná a není možné od ní odvrátit zrak. V Twin Peaks se mi šíleně líbí i po letech. [90 %] ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„POZOR, OBSAH SPOILEROV" . Bohužiaľ, nachádzam sa medzi samými 5 hviezdičkovými komentármi ( úplne zbytočne som sa tešil ! ), s ktorými sa absolútne nemôžem stotožniť ! Nevravím, že je to úplne nudné, ale očakával som viac. Bol som svedkom niekoľkých absurdných, či skôr lepšie povedané, bizarných, divných situácii, ktoré ale patria do popisovaného seriálu, ten ide na vec maximálne odlišne, ako bolo tomu v minulosti ! Na jednej strane mi to nevadí, ale na strane druhej, mi to občas lezie na city. Zástupca šerifa Bobby Briggs a Shelly Johnson, inak pamätám si na nich dvoch, spred niekoľkých dekád, keď mali spolu vybudovaný vzťah, za chrbátom Lea Johnsona, aktuálne disponujú spoločnou dcérou Becky, ktorá je extrémne rozzúrená, ako LEV... Zbadal som taktiež : čiernu dieru, nahú mŕtvolu bez hlavy, či tentokrát ďalšia ľudská hlava pekne explodovala, alebo aj pozoruhodný prízrak sa vedľa týchto javov potuloval. Vymenujem 3 KOČKY, ktoré mi vylepšujú náladu. Prvé dve sa pohybujú s Gordonom Coleom, t. j. Tammy Preston a Diane Evans, vskutku, radosť sa nimi kochať, ešte sa rád pokochám zajačikom, ako vystrihnutým z pánskeho magazínu PLAYBOY, CANDIE, ktorá je väčšinou duchom neprítomná. Motá sa za bratmi Mitchumovcami ( Rodney a Bradley, naozaj podarení bratia, keď spia, tak ani jesť nepýtajú... ) A práve oni sa tak trochu opália na Dougieovi Jonesovi, totiž, pôvodne ho chcú v púšti zahlušiť, ale v krabici sa nachádza čerešňový koláč, ktorý sa prisnil Bradleymu... , a to mu mimochodom zachráni život + v saku má tučný šek, ktorý bratom vyčarí dokonalý úsmev na tvárach, a tak pôjdu spolu na večeru, kde stretne starú paní, ktorá si ho pamätá, ako MR. JACKPOT. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Angelo Badalamenti jede na plné čáře. Přes úvodní ambientní noisovou melu až k závěrečnému klavírnímu dýchánku. Prostě palba! A bizarními situacemi se to v tomto díle jenom hemží. David Lynch je opravdu jen jeden!! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl plný bizarně surrealisticky mysteriózních scén, který opět skvěle funguje. Tady se ale dočkáme mnoha věcí, vrátí se bezdomovci nebo černá díra, ale hlavně třešňový koláč, který SPOILER zachrání Dalu Cooperovi život KONEC SPOILERU. Akorát pořád čekám na tu chvíli, kdy se Dale Cooper vrátí do normálu, ale očividně to nebude tak lehké. Každopádně začínám mít pocit, že se už blíží to, na co čekám od prvních dvou epizod... Nebudu říkat co. 5* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Troufám si říct, že tento díl je tím nejlepším z nové řady, ale zároveň i obecně jedním z nejlepších dílů Twin Peaks. V tomhle díle se stane tolik věcí, které určitým způsobem evokují původní série, že srdce každého nostalgie se musí tetelit blahem. Ten, kdo čekal na klasické vztahové linky, se tu dočká pořádné nálože Shelly a její rodiny. Vidíme tak, že Shelly je pořád stejně naivní blbka, která zřejmě opustila slušného Bobbyho, aby si posléze našla dalšího grázla. Po kom to asi její dcera má... Mezitím si Gordon s Albertem střihnou bláznivou scénu při hledání Majora Briggse ("Je mrtvý"). Co ale dělá tento díl pro mě nejvíc kouzelným, je závěrečná desetiminutovka. Ta má prostě všechno, co má jakýkoliv seriál obsahovat. Neskutečně dobře udělaný mix melancholie, ale zároveň i pozitvní nálady. Je to opět klasická Twin Peaks scéna, kdy nevíte, jestli se smát, nebo brečet. Tady prostě i srdce největšího cynika povolí, a dovolí, aby se na jeho tváři vytvořil nějaký úsměv, či vytryskly slzy. Musím říct, že jakmile se rozezněli tóny kouzelného "Heartbreakingu" (https://www.youtube.com/watch?v=yBZYRl90bos) tak jsem myslel, že už se musí objevit ten pravý Cooper, ale zase nic... Co k tomu ale říct, snad jen ještě jednou Díky za tohle. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já fakt nevim, jestli Lynch lidi víc miluje nebo nenávidí, každopádně je jeho náhled do našich povah neuvěřitelně zábavný pozorovat. Začíná to najíždět na notu vztahový limonády, směšný konzumnosti a nevypočitatelných charakterů, tedy notu původní, a tak se už zase cejtim provinile okouzlen. Držet se tohohle schématu Return celou dobu, popravdě nechci koukat na nic jinýho. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť skvostná práca mága Angela Badalamentiho s hudbou aj zvukmi. Samozrejme, v spolupráci s Lynchom vytvoril neopakovateľnú atmosféru. Napínajú zábermi vraždy, keď telo neukážu divákovi dovtedy, dokedy ho neuvidia všetci prítomní. Rodinné drámy aj strety dvoch svetov idú opäť naplno. Bizarné príhody, streľba vystupňovaná nervozitou premenená v nechutnosť, dáma s polenom, pomalá logika členov policajnej stanice. Dialógy, ktorými sa veci dopodrobna vysvetľujú aj výrazy tváre, čo povedia viac, než tisíc slov. Všetko, čo máme na Twin Peaks radi plus upgrade, ktorým ho Lynch v tomto storočí vylepšil. Radosť v závere je neopísateľná a dialógy neuveriteľne vtipné. - But smoking is bad for you. I know. ”Fuck you, Albert. ” - Thats right. Fuck you, Albert. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jedna postranní dějová linka je pořešena, byť pár věcí k dokopnutí do branky zde ještě zůstává. Bývalý ředitel školy nám toho už moc neřekne, když holt ztrácí hlavu (respektive její část); zdá se, že ti strašidelní bezdomovci jsou nějak napojeni na zlého Coopera. Tak snad major Brix zanechal naší policejní stanici v Twin Peaks nějaké poselství, nuže k ohni s ním pojďme. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím opravdu nejlepší díl z celé série. Nejvíc se mi ale líbila závěrečná 10 minutovka s tím sólem. Tady, prostě tady byla ideální chvíle k probuzení Coopera a já si to fakt myslel. Ten třešnový koláč ho měl probudit, už tam byly vidět ty emoce, jak si ten koláč užívá. Musím uznat, že to byl ale perfektní trik od Lynche, dát k sobě Candy s Cooperem, který si užívá koláč. Taktéž si myslím, že do role tech gangsteru nemohly být obsazeny lepší xichty, naprosto perfektní volba herců :D ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to pořád strašně natahované a už jsem se smířil s tím že, Cooper bude vystupovat jako blb až do konce seriálu...možná mimo úplný závěr To co se u Coopera jevilo jako legrácka v prvních dílech, bohužel pokračuje dál - tohle není Twin Peaks na které jsem se těšil. Vím, že není snadné po 25 letech navázat, ale pro mě je více zklamání než nadšení. Nostalgie částečně funguje, ale nové postavy jsou dost mimo a dějově je to místy nuda...navíc brutalita zde působí dost samoúčelně...viz díl č.8 Zcela jistě dokoukám, ale pak si pustím znovu 1 a 2 řadu. ()

Reklama

Reklama