Reklama

Reklama

Recenze (15)

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát sa vyhnem analyzovaniu dvanástej epizódy, aby som zbytočne nevyzradil dej. Kreatívni tvorcovia kultového seriálu Mestečka Twin Peaks, Mark Frost a David Lynch, sú veľkými BORCAMI, ktorým sa podaril nevídaný husársky kúsok, keď sa vrátili ku svojej obľúbenej látke, spred 25. rokov. To je neuveriteľné štvrť storočie, ale najmä taktiež to, že sú všetky postavy o dané roky staršie, čo niekedy nemusí byť v prospech veci. Veľmi to našťastie neprekáža, lebo napríklad hlavné postavy v pôvodnom Twin Peaks, ako sú : Shelly Johnson, Bobby Briggs, Harry S. Truman, Donna Hayward, James Hurley a cetera, sa tu už buď vôbec nevyskytujú, alebo sú odsunutí na totálnu vedľajšiu koľaj, že nijako nezasahujú do deja, už skrátka, nie sú takí dôležití, ako predtým. Pojali ho modernejším spôsobom, kde sa to celé de - facto točí okolo Kylea MacLachlana, bez ktorého účasti by mal tento návrat sotva nejaký zmysel. Dougie Jones, do ktorého sa prevtelil, je už sám o sebe, parodický, ale stále znesiteľný. Vezmite si, že George Miller sa vrátil s Mad Maxom, po dlhých tridsiatich rokoch, keď sa až neveriacky, geniálne vysporiadal so starým Maxom, a nakrútil ho extraordinárnym spôsobom, až vzniká jeden z najlepších filmov 21. storočia, a to sú už silné slová, ktoré si viem obhájiť ! Filmový GURU, DAVID LYNCH, má neobyčajnú KONTROLU nad staro - novým seriálom, pri ktorom si môže dovoliť experimentovať, ako sa mu ZACHCE, voľná ruka nad projektom, je presne to, čo mám na mysli ! Jednak si režíruje úplne všetky epizódky, aktuálnej, tretej sezóny, a to, čo vystrájal s tou nesmierne pôvabnou, SEXY francúzskou, to je aj o tom, že ako GORDON COLE, dostáva viac hereckého priestoru, čo je veľmi prospešné pre nový Twin Peaks, ktorým ho ozvláštnil o kus ďalej. Dopadlo to oveľa, ale oveľa lepšie, ako ZNOVUZRODENIE mysterióznych AKTOV - X, ktoré majú predsa čosi spoločné s Twin Peaks. Duchovní fanúšikovia, už vedia svoje... ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý díl se nese v pomalejším tempu a v podstatě bez Coopera, ať už toho dobrého či zlého. Zato se nám připomene několik původních postav - Sára a Audrey, která se mi v původní sérii hodně líbila. Dnes řeší problémy s dětmi - ale jak to tak počítám, ten mladý zlobivý dealer (Richard?) musí být její syn, pokud ho Ben označuje za vnuka. A jistě bude zajímavé sledovat, jakou to hru hraje Dajána, zatímco Tammy začíná nosit modrou růži ve vlasech. Tak jako tak další skvělý kousek, byť stále čekáme na nějaký zvrat ve vývoji příběhu. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk si řekne, že v takto pokročilém stádiu už musí být všechny dějové linky a postavy rozběhnuté, ale bum, Lynch se s tím opeř nepáře, a v klidu naservíruje Audrey Horneovou (wtf, to je ta stejná herečka??, ta teda zestárla...), které se zřejmě nějakou senzací podařilo výbuch v bance. Scéna s ní je opět mimo jakékoliv chápání diváka a propojení na hlavní příběhové linky, co z tohohle může vzejít... V tomhle díle se toho ale jinak zas až tak moc nestane, a na můj vkus je tu až moc předlouhých, nic neříkajících scén, které spíše zvyšují divákovo utrpení nad tím, že jak to může všechno skončit???? Ale taková Sarah Palmerová, a podivné chování v její kuchyni?! Ten barák musí být snad prokletej. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá tato epizoda se mi zdála jako taková vtipná vsuvečka před nečím velkolepým. Souhlasím, že je zde hodně omáčky a jen nepatrný posun v ději. Nicméně tato omáčka byla naprosto delikátní. Lynch si mě prostě získal. Stal jsem se součástí děje, stal jsem se součástí Twin Peaks. Postupně zjišťuji, že David Lynch má skutečně vytříbený smysl pro humor. Francouzka ani manželé neměli chybu. Osobně mi toto přibrzdění vůbec nepřekáželo. Celý seriál opanovala tak nádherná mystická atmosféra, že si sledování zdánlivě prázdného dialogu dvou slečen za zvuků fantastické hudby v závěru dílu, je samo o sobě zážitkem. [88 %] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první půlka dílu super, v té druhé mi to už přišlo lehce utahané. Je to jedna z těch epizod, ve které se skoro nic nestane, jenže když taková epizoda nemá dost silnou atmosféru, tak tomu prostě 5* fakt dát nemůžu. Jsem rád, že jsem zase viděl Sarah Palmerovou, snad tam teď bude víckrát. Zase na druhou stranu, Dale Cooper se tady sotva objevil. Odhalování ohledně skupiny FBI, ve které je Gordon Cole a Diane je taky moc zajímavé, bohužel se to tady celé moc nerozvine. Trochu, ale přesto bych čekal, že se to za těch 50 minut rozvine víc. Příště to zas bude lepší, věřím tomu. Jo, a taky doufám, že tu bude mít nějakou větší roli ta lopata, když o ní doktor pořád mluví. 4* ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama