Reklama

Reklama

Recenze (13)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se tedy myšlenkově znásilněný necítím a přesně nevím, zda se mám radovat nebo bát. Na rozdíl od Lynchovy tvorby kolem sedmdesátých a osmdesátých let, tak tahle řada Twin Peaks dává dokonalý smysl a nesmírně si tuhle snovou show užívám. Mám pocit, že jsme byli svědkem naprostého vrcholu seriálové tvorby. 60 minut jsem měl husí kůži a hltal každou další minutu. Lynch je genius a Twin Peak je neuvěřitelně chytlavá, inteligentní a těžce nadčasová zábava. Směsice milionu nálad a žánrů a skvěle namazané a dokonale běžící soukolí. Moc se těším a netěším současně na závěrečnou rozlučku. [92 %] ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zakladatelia bohovského seriálu - „Zlynčovaný mráz” , sa s nami, ako divákmi, pekne zahrávajú, dostávajú nás do maximálne možného nemého úžasu !!! Miesilo sa to so starým - pôvodným Twin Peaks, a tak je povinnosťou orientovať sa v minulých súvislostiach, lebo nepoznám takého človeka, ktorý by si trúfol na pravidelné sledovanie moderného Mestečka, bez toho, aby absolvoval predchádzajúce dve série, alebo zaujímalo by ma, koľko ľudí pozerá tento kultový seriál v obci, z ktorej našťastie, nie som rodákom ? Som si 100 % istý, že minimum, lebo toto fakt nie je pre široké masy ! Je to najmä určité HOBBY prívržencov tvorby Zlynčovaného, ktorí ju automaticky poznajú, a tí, ktorí nemajú ani šajnu, kto je “Zlynčovaný” , tak majú veľkú smolu, lebo budú tak stratení a znudení, že si to ani nevedia vôbec predstaviť... Tomuto mágovi skladám poriadnu poklonu ! ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lucy zastřelila domnělého agenta Dalea Coopera. Přdpokládám, že to ale byla pouze tula. Na místo totiž dojíždí pravý Cooper. Musím říct tedy, že s těmi dlouhými vlasy vypadá MacLachlan bohovsky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla dost zvláštní epizoda i na poměry toho, co jsem v téhle sérii už viděl. Tady se totiž odehrálo fakt mnoho a nejspíš se toho i mnoho uzavřelo, aspoň v to teda doufám. Já to nechci moc spoilerovat, tady se toho totiž stane opravdu hodně, ale něco málo nastíním - odhalí se nám identita bezoké ženy, Chad se zachová zase jako kretén, proběhne finální bitva mezi dobrem a zlem (kam se na ni hrabe Marvel) a Dale Cooper vejde do dveří. Každopádně tahle epizoda má dost zvláštní atmosféru. Chvíli je to vtipné, chvíli totálně šílené, chvíli absolutně surrealistické, celou dobu je to ale strašně wtf a tahle kombinace dohromady, už zase, geniálně funguje. Každopádně, když se většina podstatných věcí odehrála v předposledním díle, tak mě fakt zajímá, co bude v tom posledním. Obávám se nějakého podrazu, tak uvidím. 5* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bobby z Dallasu se svojí sprchou může jít definitivně zahrabat, protože v Twin Peaks se opět děli věci, které přepisují historii TV vysílání. Mysleli jste, že první část finále přinese postupně nějaké odpovědi, které byli během seriálu nastoleny? BLBOST! Lynch s klidem místo toho klidně naservíruje několik otázek, které svým rozsahem a složitostí překonávají všechny ostatní. Snad jediné, co se dá s jistotou říci, že Bob byl konečně poražen. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlím, jestli David Lynch už 25 let před natáčením třetí řady přemýšlel o její zápletce a předtočil si scény se Sheryl Lee. Také hloubám nad tím, zda je Bob definitivně vyřízen, Nicméně ještě tu máme Sarah Palmer, možná to byla ona, kdo Cooperovi na poslední chvíli překazil plány? No nic, je přede mnou poslední díl mého nejoblíbenějšího seriálu, to abych se na něj svátečně oblékl... ()

Qer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli tohle byl předposlední díl, tak jsem neskutečně zvědavý na ten závěrečný. Zanechal ve mně spoustu pocitů, které ani nedokážu popsat. Převažuje silné znepokojení, napětí, nostalgie, nervozita. Tohle všechno nám sedmnáctá část servíruje v takové formě, která mě napřímo zasáhla a zarazila do pohovky takovou silou, že jsem se stačil pouze na začátku nadechnout a až po závěrečných titulkách vydechnout. Naprostá paráda. ()

Mantegna odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Arbitrární stupidita plná tvůrčího flákačství pokračuje. První "nápad" se bere ihned jako ten nejlepší,ať je sebestupidnější na myšlení je málo času, tak vezmu to první, co mě napadne. Idiotský vizuální bublifuk plný poletujících koulí různých textur, kouřících výfuků, chrastících zvuků, to vše režirované chovancem domova pro přestárlé. Jediný opravdový nápad, žádná přidaná hodnota tu není. Pokaždé, když vidím byť vteřinu TPR, okamžitě to ve mně evokuje skautské tábory, foglarovky, domovy důchodců, zkrátka věci bez vkusu jen s jakousi urputnou snahou splnit bobříka. Je to pohled na idioty zblízka, kdy se na ně díváte a říkate si:,,žije to ještě?" Tohle jsou pětihvězdičkáři i samotný David Lynch. Nejsou to odzbrojující spontánní děti, ale nepříjemná, hovadská ,vlezdoprdelkující liščata. Je to Mirek Dušín a jeho banda ze Stínadel. Tvůrčí svoboda je tu synonymem pro tvůrčí drzost! Dějová nahodilost a lhostejnost je to, co nejlépe vystihuje projekt TPR. Je u prdele, co se tu děje. Dejte tu naprosto něco jiného a výsledek bude ten samý. Podstata TPR je nahodilost. Agent Cooper je otcem Sarah Palmer a ta je babička Bushnella Mullinse, kdo o tom na chvíli pochybuje může se o tom dočíst v Tajné historii análního vchodu Laury Palmerové, která vyjde už na podzim. Pro skalní fandy a pětihvězdičkáře zásadní publikace! Kdo vyšel z jejího černého vigvamu, a kdo tam zůstal uvězněn? Pravý mindfuck!!!Pro hovado jako jsi ty krokove zcela určitě, co nepozná kus hovna TPR od Aelberta Cuypa. Pro takovou piču to musí být největší mistrovské dílo v dějinách. To je jasné.👌👌👌😉🤣😂😂😅😅😅🤣😁😄😃😃😀😀😅😃😄😁😆😁😄😃😀😅🙂🤣☺️Hlavně to nezapomeň Krokove ještě ohvězdičkovat coby fanda351, ať je to co nejvíc objektivní. A nepiš mi Krokove do pošty pořád, že máš malýho čuráka!! Jsi fakt dotěrnej!! ()

Krokov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co vznikne, když se už tak bezduchý Mantegna podívá na Twin Peaks Return? Foglar na smrtelné postelii s vygumovanou palicí morfiem! Co vznikne, když natočí David Lynch novou sérii Twin Peaks? Jedno z největších uměleckých děl v dějinách lidstva, na jehož mentální zpracování je Mantegna na opiátech prostě krátký! 17. a 18. díl je totální mindfuck! ()

Lodovico 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cooperovské finále vyriešila Zelená ruka. Alternatívna virtuálna "nerealita" pokračuje, pretože DL vymindfuckuje každého,.. aj tých čo zostali vo vigvamoch. Staré Twin Peaks bolo ukončené, aby pokračovalo epizódou 18. ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to fakt hodně ulítlé, spíš šílené - co mě ale hodně překvapilo byl návrat do minulosti s Laurou v této epizodě. To bylo velice originální kombinovat staré záběry druhé řady s novými a chtít změnit minulost. To se mně tedy hodně líbilo. Vysvětlení, jak vzniklo jméno Judy je ale příšerně křečovité až trapné.. . Jinak mně tam hodně chybí trpaslík ve wigwamu- Obr (Hasič) ani jednoruký Mike jej plnohodnotně nenahradili. První série a část druhé série byla o vraždě Laury Palmerové. Druhá část druhé série byla o Cooperovi a jeho bývalém kolegovi Windomovi Earlovi. Vše okořeněné místním koloritem a rázovitými a podivnými obyvateli městečka Twin Peaks. O čem byla vlastně třetí série byla ? Ví to někdo ???... tím nemyslím odpověď ve stylu - je to čistý a krystalický surrealismus :-) ... protože to je odpověď o ničem....Tomuto dílu dávám 5 bodů za vrátivší-se Lauru :-) ()

FlyingGentle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle snad nikdo nečekal, že se Lynch v závěru dostává vlastně na začátek a Cooper se pokusí zachránit Lauru. Neskutečná smyčka, efektivní scéna boje na policejní stanici, kde se osudový muž se zelenou rukavicí utká s Bobem, a následně skok přes elektrické cestování časem..ale možná je to zbytečné popisovat, protože tohle se nedá, to se musí jen vnímat. A na konci, když už si člověk myslí, že to možná bude happy end, tak vůbec ne, tak nás zneklidní. Jen ta Julee Cruise mne zase rozesmutnila, že to asi dopadne špatně. Ale je to nezaměnitelná filmařina a vše, co jsem musel vytrpět do dílu 15, budiž odpuštěno. Zestárli jsme všichni, ale Lynchovo víno stále chutná. takže jaká bude poslední epizoda? Napětím se asi nevyspím.......... ()

Reklama

Reklama