Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předehra k veledílu. Co postava to klenot a hlavně agent Cooper je snad nejlpčejší postava, co kdy kráčela po filovémplátně. K tomu všemu hudba Badalamentiho a zázrak je na světě. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale že by mě to nějak extra navnadilo na seriál to se říct nedá. Zajímavé postavy a vcelku poutavé rozehrání děje, ale jak říkám, žádná pecka. ()

paascha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těm chytrým fandům Twin Peaks doporučuji doplnit informace ve dvou zásadních knihách: Paměti agenta FBI od Frosta a Tajný deník Laury Palmerové od Jennifer Lynchové. Neobjasní to sice zásadní věci, ale pár informací to přinese. Třeba proč Dale nahrává vzkazy Dianě, atd.:-))) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jméno Dale Cooper mi bude znít ještě dlouhé časy v hlavě...dívá se na něj až příliš dobře (a to nejsem gay)...řekl bych, že jde o nejlepší postavu detektiva, jakou jsem kdy na filmovém plátně viděl - najděte mi sympatičtější, všímavější a inteligentnější postavu! Jeho zaujmutí a cit pro detail je fascinující a výraz MacLachlanovy tváře zcela exaktně přesný a vybroušený. Kdyby se jeho postava objevila třeba v Esmeraldě, začnu sledovat Esmeraldu! (naštěstí pro nás všechny, esmeralďáci by takovouhle postavu vživotě nevymysleli). Lynch si se svými šachovými postavičkami táhne, jak se mu zlíbí a znelíbí a je mu úplně jedno, že střelec nesmí táhnout do L jako kůň a naopak, ale jedno si hlídá jistě - svého krále si hlídá před matem. Jeho partie je skvostná, vybroušená jako diamantový šperk, tajuplná, mystická, nedostižná. Samozřejmě, několik vad na kráse bych našel, ale abych pravdu řekl, postupem času si na ty chybičky zvyknete a ve finále na ně zapomenete. Skvělý úvod do mistrovského seriálu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý úvod k nepochybne kvalitnému seriálu, ktorý si potencionálneho diváka už od začiatku získa špecifickou atmosférou malého amerického mestečka a "slušne rozohratou partičkou šachu" (počiatky vyšetrovania, nečakané súvislosti a spojenia medzi obyvateľmi Twin Peaks). Tento pilot ma zaujal dostatočne na to, aby som sa v prípade viac voľného času pustil aj do sledovania seriálu, ale keďže ho momentálne na rozdávanie niet, budem musieť Lynchovu kultovku zatiaľ nechať tak. Nateraz to na plný počet hviezd ale nevidím, pretože pilotný diel sám o sebe je stále iba rozbehom. I keď pochopiteľne solídnym, ale stále nie dotiahnutým do čohosi komplexného. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nakonec se mi tenhle pilot libil vic nez cely serial. V nem me totiz zaujala hlavne prvni polovina, kde bozsky Cooper resi vrazdu Laury, seznamuje se s mesteckem a jeho uchylnymi lidmi... A kdyz pak v serialu nastoupi ta "druha rovina", jako divak jsem se uz zacala lehounce nudit. Proto tleskam za tenhle pilotni dil, ktery perfektne vystihl to, co se mi libilo. Hororova tematika smichana s absurdnim humorem, Cooper, Cooper, Cooper...a velice sikovne seznameni s vedlejsimi postavami. Nezapomente ale, ze sovy........nejsou tim, cim se zdaji byt!!! :) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks Twin Peaks. agen cooper a všetci tí obyvatelia jednej z najrázovitejších a spolu so Springfieldom a South Parkom televízne najznámejších amerických mestečiek. Kráááása . . . ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šesti letech jsem dal tomuto počinu druhou šanci a zkouknul opět pilotní díl. Za 6 let se mi poněkud pozměnil a vylepšil vkus a já si Lynche neskutečně užil. Opravdu luxusní pilot, kde dochází především na seznámení s postavami a jejich rolemi v městečku. Lynchovi se podařilo vybudovat nesmírně zajímavou a nekonečně tajemnou atmosféru. Za 94 minut se mi v mysli nastřádalo asi 8 podezřelých, což je z malé populace městečka téměř každá třetí osoba s celkového počtu osob divákům představených. A to se nemusím omezovat pouze na podezřelé z vraždy, ale skoro každý na mě působí dojmem, že má ve skříni poschovávaných několik kostlivců, kteří se budou postupně vytahovat. Nesmírně sympatická je mi zejména postava agenta FBI, který nás případem provází. Luxusní je i hudba, která úžasně dokáže naladit náladu a atmosféru jednotlivých scén. Trošku se bojím, aby se ze seriálu nevyklubala jakási trapná telenovela, kde bude každý šukat s každým a veškeré zápletky budou navázány na čistě sexuální motivace postav v rytmu Freuda. To by mi ovšem Lynch určitě neudělal. Spíše očekávám hru na kočku a myš, kde mě bude Lynch krásně vláčet celým filmem a já budu jako divák vždy tam, kde mě bude chtít režisér mít. Vždy mě nechá si myslet, že už mám jasno a následně mě donutí, abych svůj názor zpochybnil - na tohle jsem u něj zvyklý. Značím si tedy menší restík a píšu si k seriálu své opáčko, které si rozhodně zaslouží! Jsem si takřka jistý, že u něj výrazně pozměním své hodnocení, které má na této databázi tu nejvyšší možnou cenu a mělo by být pro všechny potenciální diváky tím vůbec nejsměrodatnějším. Vskutku vynikající záležitost. Jeden z nejlepších pilotních dílů, jaký jsem v rámci seriálů mohl vidět. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální pilot k jednomu z nejkultovnějších seriálů všech dob. Prakticky s prvním objevením speciálního agenta FBI Dalea Coopera na scéně si ho zamilujete a rozhodně nevydržíte a automaticky budete na tento skvělý snový a šílený svět Davida Lynche nervózně koukat i dále.. ()

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní film na seriál rozhodně naláka, i když byl děj ze začátku trochu nemastný neslaný, ale atmosféra je ke konci opravdu hustá. Agent Cooper je jeden z nejlepších agentů FBI, co jsem v seriálu viděla:) ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebezpečně krátký doutnák, který odpálil absolutní televizní seriálovou bombu.... kdo neutekl dost daleko, ten byl smeten a už se od televizní obrazovky nedostal... :-) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých kultuvních filmů!!!! Než jsemho prvně viděl, tak do té doby mě nenapadlo, že některé techniky ve filmové řeči jsou možné. Ale seriál mi ne a ne sedět. ()

Reklama

Reklama