Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot k seriálu je opravdu brilantní. Díky dokonalé hudbě mě rozplakal, a to jsem Lauru vůbec neznal! Do toho brilantní herecké výkony v čele se sympaťákem Kylem MacLachlanem (kterého jsem do té doby v podstatě nemohl vystát, ale teď ho miluju :)) a můj oblíbený režisér Lynch. Zavání to kultem. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě dokonalý pilotní díl k jednomu z nejlepších seriálů, co kdy byly vytvořeny. Dokonale nastíněná dusná atmosféra, která doprovází většinu dílů série. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda mě utvrdila v názoru, že tenhle seriál je potřeba vstřebávat v menších dávkách, alespoň dvě ep/den. Taktéž to vypadá, že Lynch ve své budoucí tvorbě pouze dotáhl ke genialitě/šílenství to, co už bylo jim použito dříve. ✔ ()

oLí 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A Damn Fine Cup of Coffee... Hodnoceni Twin Peaks jako celku: Jeste pred peti tydny jsem o teto veci vedel pouze to, ze je to "ten slavnej Lynchuv serial, kde hraje Kyle MacLachlan". Pred deseti minutami jsem dokoukal Twin Peaks: Fire Walk With Me a tim prozil posledni cast zivota obyvatel tohoto mestecka. Posledni cast, ktera nam byla ukazana. Mam z toho velmi smisene pocity - jsem moc rad a svym zpusobem stastnej, ze jsem si tento serial pred peti tydny sehnal a temer kazdy den se ponoril do jeho sveta. Zaroven kdyz tohle cele skoncilo pripadam si, jako by mi dala holka kopacky :)... je mi to proste lito a citim i trocha toho smutku. Jeste nikdy jsem si v zadnem filmu ani serialu neoblibil tolik postav. Vzdy prosty ale skvely Andy co breci kdyz vidi mrtvolu, jeho laska - krehka Lucy s hlaskem desetilete holcicky, tik v oku podpantoflaka Pete Martella, pidlovoka puboska Nadine, ma laska Audrey, fantasticka Donna, spravnak Hawk, sicak Bobby, Lynchuv Gordon Cole, Duchovnyho Denis(e) :), serif Truman a dalsi a dalsi ( starecek jako hotelova sluzba s mlekem :D, starosta "je ta vec zapnuta?", pacholek Dick, Albertovy hlasky)... a nakonec On, meho srdce sampion - zvlastni agent Dale "damn good coffee, and hot!" Cooper. Stene, ktere si v blizke dobe poridim, se bude jmenovat Coop :). V tomhle mestecku se clovek smeje, boji, preje, proziva lasku, napeti, trapeni, premysli, luska si prsty, ji koblihy a pije kavu kdyz hlavni postavy jedi koblihy a pijou kavu, proste tohle Twin Peaks clovek nesleduje ale zije ho. Nesmim zapomenout zminit dokonalou hudbu od skvele znelky pres "Laura Palmer´s Theme", "Audrey´s Dance", Freshly Squeezed" po "Nightingale" z Roadhouse. Skvely vyber prostredi - vlkhko, zamraceno, z lesu stoupajici para. Dnes po nekolika letech mi je skutecne lito, ze nejaky filmovy pribeh uz nikdy nemohu prozivat poprve. Tenhle serial me opravdu hodne ovlivnil a tesim se, az se do Twin Peaks po nekolika letech znovu vratim. Deset dni neschopenky, pet baleni Jihlavanky, tricet koblih, zatahnout v pokoji zavesy, zalezt pod perinu a neznat svet okolo :o) ________ Hodnocení pilotniho filmu: Uz od sameho pocatku me to cele pohltilo a nez jsem se dostal k jednotlivym epizodam, uvodni film jsem si dal 3x behem dvou dni. Do Twin Peaks jsem proste ujel jako s namastenou prdeli na klouzacce. [10/10 květen 2009] ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

60%. Kdyby autorem tohoto pilotu nebyl David Lynch, možná bych od toho neočekával tolik, kolik jsem očekával, a možná bych byl i v hodnocení shovívavější. Ale Lynche znám, znám ho dobře a čekal jsem daleko víc, než jsem dostal. Možná mu křivdím, ale u mě (jako obrovského Lynchova obdivovatele) tento pilot nesplnil ani zdaleka záměr, ke kterému jsou pilotní filmy určeny, a sice vyvolat pocit bažení po dalších dílech, pocit chtíče okamžitě vidět pokračování. Nemůžu si pomoct, ale mně přišel Twin Peaks bez šťávy, možná i trochu laciný a na Lynche až příliš jednoduchý. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostná předehra k seriálu, který změnil dějiny televize. Zcela vážné až mystické okamžiky, střídají odlehčené scény, u kterých nevíme jestli jsou vůbec myšlené vážně nebo si z nás tvůrci jenom střílí. Vítejte v Twin Peaks, washingtonském městečku uprostřed hor se svými pár obyvateli. Agent Dale Cooper přijíždí vyšetřovat brutální vraždu místní vysokoškolačky a hvězdy Laury Palmerové a nebude to vůbec jednoduchý případ. Městečko je plné podivínů a rozhodně není tak nevinné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Charaktery herců snad ani nemohly být lépe rozmístěny. Jsou to totiž především herecké výkony a tísnivá atmosféra, příznačná pro filmy Davida Lynche, co z Twin Peaks dělá neobyčejný zážitek. Usmívající se Kyle MacLachlan je přímo neodolatelný a jako zvláštní agent FBI Dale Cooper vám ještě dlouho zůstane v paměti. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks pre mňa predstavuje určité prepojenie žánrov aj samotnej Lynchovej tvorby. Na čom seriál stavia, sú charaktery, ktoré ako pevne dúfam, po zhliadnutý prvého dielu, budú rozvíjané z lynchovskov dokonalosťou v ďalších častiach. Zmes čierneho, absurdného humoru zo stiesnenou atmosférou a poetickou badalamentiho hudbou tvoria s tohto seriálu už po zhliadnutý prvej časti, neskutočne pôsobivý zážitok, ktorý sa jednoducho musí vryť do pamätí každému, kto aspoň trocha lynchovu tvorbu pozná a komu je blízka. Asi najgeniálnejšia úloha Kylea MacLachlana, ktorý si ju vyslovene užíva a ktorého detektív Dale Cooper je od prvej minuty nezabudnuteľná ba priam kultová postava. Pilotný film k seriálu nemohol dopadnúť lepšie. Som zvedavý čo bude ďalej. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak až po dlouhé době jsem se dostal k tomuto seriálu a k tomuto pilotnímu dílu. Doslova pro mě překvapení, že se nese v duchu série Temný případ a rozehrává tak temnou krimi kolem zmizelých a znásilněných dívek. Pilot se nedá hodnotit jako film a většinu času se divák seznamuje s obyvatelstvem městečka a průběžně se zaplétají další a další osoby. Myslím si, že je velká šance se vyhnout předvidatelnosti a naopak čekám Lynchovy zvraty s nějakým podtextem. Trošku mě některé devadesátkové rozhovory vytáčejí, včetně hudby, nepočítáme-li hlavní tísnivou zvukovou stopu. Pokud na tento rozjez navážou ostatní díly, dokážu pochopit, proč je tento seriál považován za kultovní......8/10 ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle nadšených ohlasů soudím, že seriál bude stát za to. Samotný pilot je ovšem filmem s topornými herci, příšernou hudbou a stupidním dabingem. Děj nicméně zaujal. Tak uvidíme... ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, mě to například vůbec nezaujalo. Přišlo mi vše zbytečně rozvláčné, bez chvíle napětí a bez postavy, s kterou bych mohla sympatizovat... ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář : David Lynch, Robert Engels. Kamera : Ron Garcia. Hudba : Angelo Badalamenti. Tereza Banksová byla zavražděna. Speciální agent FBI, který zločin vyšetřoval, zmizel beze stopy. To jsou hlavní události pilotního snímku k seriálu Městečko Twin Peaks. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cosi je shnilého v městečku Twin Peaks.... Pilotní díl slibuje velké věci - dobře zahrané a podivně se chovající postavy (detektiv Cooper v podání Kyla MacLachlana se slabostí pro Douglaské jedle a plněné koblihy má ohromný potenciál) anebo napínavý děj a pěknou porci Badalamentiho hudby. Něco mi říká, že tenhle seriál bude pořádné maso, ačkoli co jiného taky čekat od Davida Lynche? Těším se, těším. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajicí pilotka ve stopáži celovečeráku k legendárnímu seriálu od mistra Davida Lynche! Od nalezení mrtvoly vysokoškolačky Laury Palmer se postupně minutu po minutě začně utvářet neskutečně vtahující a mysteriózní podívaná se specifickou atmosférou. Grandiózní podíl má na tom hudební doprovod, skládající se minimalisticky jen z hrstky motivů, které se rafinovaně prolýnají bez jakékoliv křeče. Jedná se sice o detektivní zápletku, ale celek je prorostlý i jemnými náznaky humoru, co vůbec nesráží vážnost a tajemnost Městečka Twin Peaks. Přišlo mi, že jeden z prvků vtipnosti je zakomponován také v jednom z hudebních motivů, který nápadně připomíná afektované sentimentální telenovely a jejich romantické momenty. Možná to nebylo úmyslně a třeba se jedná jen o moji představu, ale svým způsobem mě to pobavilo a k humoru Městečka Twin Peaks to sedí jak hrnec na prdeli. Tak jako tak, na konci zjistíte, že nemáte dost a potřebujete si pustit další díl. Tak by to mělo u seriálu vypadat! Ano, zatím jsem doteď tento kultovní seriál nespatřil, ale už teď mám obrovskou třesavku z toho, co se ještě dechberoucího v příběhu objeví! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mám doma už několik let, ale dlouhou dobu jsem se k němu odhodlával. Došlo na to až dnes asi po pěti letech. Začal jsem zcela logicky tímhle pilotním dílem a z mojí strany naprostá spokojenost. Jediná věc, co mě štvala, bylo že jsem musel do práce a nemohl pokračovat dalšími díly. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí pilotního dílu nejsem z tohohle městečka o nic moudřejší, než před ním. Jsem zvědavá, kdo Lauru zabil a proč jsou všichni ti středoškoláci tak pošahaní. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já to věděl! Věděl sem, že mi pan Lynch nabídne neopakovatelenj zážitek, ale to co sem viděl nekolikanásobně předčilo moje očekávání. ABSOLUTNÍ NÁŘEZ, MASAKR a zdviženej prostředníček zbytku seriálový tvorby. Jestli bude zbytek seriálu jen z poloviny tak výbornej jako pilot, určitě se jedná o nejlepší seriál pod sluncem, Děkuju děkuju a ještě jednou děkuju Davide za to, žes dal něčemu takovýmu vůbec vzniknout. Kyle MacLachlan je úžasnej. Všechno je vlastně na Twin Peaks úžasný. Mám takovej pocit, že nepujdu spát, dokud to nedokoukám až do konce. ()

Reklama

Reklama