Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

geklon 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem hoden vstřebání takovéhle echtelácké kulťárny. Ale nějak na mě nic ze 135 minut toho snímku neudělalo dojem, že se nejedná o nic jinýho, než o naprostou snůžku píčovin, který chtějí být nadvším. Především nad divákem. Fuck of pane Lynchi. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jak já mám rád Lynche, ale ono mi to přece jenom na první zhlédnutí nestačilo. Kyle MacLachlan byl špičkový. Hudba dokonalá, ale přece jenom Lynch v seriálu určitě vytasí víc karet než jen tady. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejkultovnějších seriálů všech dob odstartoval jako normální vyšetřování vraždy středoškolačky Laury Palmerové (plus zbití a znásilnění jedné další) bez jakýchkoliv psychotropních podivností - i když třeba vodítko "odraz motocyklu v detailu oka" (videokamery na CRT televizi!!!) mi vždycky přišlo více než přitažené za vlasy. :-) Ve 24hodinovém okně krátce představil množství postav (většinu se zatím nejasným účelem) a jejich propletené vztahy. Jedinečnou atmosféru obstarala dnes již klasická Badalamentiho hudba, cíleně hodně pomalé tempo mě však po 60 minutách regulérně uspávalo, což snad u standardně dlouhých epizod hrozit nebude. 7/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potřetí během tří let se vrhám do tajuplného Městečka Twin Peaks, se snahou odhalit co nejvíce jeho záhad. První díl je ztělesněním skoro všeho, co Twin Peaks představuje. Hned úvodní scéna vám ukáže, že tady nejste v klasické TV produkci, že tady jde o něco víc. Badalamentiho hudba famózně graduje u scény s odhalením oběti, a práce s kamerou a uchopením celé scény u dialogu mezi Trumanem a Palmerem je psychologicky skoro až hororová. Když pak na scénu nastoupí opravdu zvláštní agent Cooper, spolu s ním přichází takové ztělesnění agenta, kterého by chtěl potkat každý divák, laskavý, dobrosrdečný, empatický... První díl je sám o sobě jedním z klenotů, a rozehrává příběh, který nenechá vydechnout. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Detektiva Coopera a ostatní postavy ze svérázného městečka jsem si zamiloval. Kdo uvidí tenhle úvodní díl, ten se beze zbytku seriálu neobejde. Možná si i najde nějaké to poleno na pokec. : ) ()

klima777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem tento seriál viděla poprvé, zcela mě uchvátila neuchopitelná směsice tajemna, děsu a groteskna. Navíc, když několik měsíců (týden co týden) takřka dýcháte s Cooperem a pak jste konfrontováni s velmi brutálním závěrem, máte pocit, že se jedná o naprosto převratnou záležitost. A pravděpodobně tomu tak vskutku je, třeba jen proto, jak rychle se některé Lynchovy fígle staly součástí mainstreamové televizní produkce. Dnes si spíše vychutnávám škodolibý Davidův humor. Ale je fakt, že i v současnosti sleduji téměř všechny díly... A ne a ne se od obrazovky zvednout. Takže kouzlo nevyprchalo... Nicméně osobně dávám přednost dlouhometrážním filmům Davida Lynche. Edit: S jistou potěchou a zalíbením sleduji seriály Fringe, Dexter a True Blood. Dala jsem jim tři hvězdičky. Ovšem vím jistě, že za dalších dvacet let mě tyto karamelky s jasně vyznačenou dobou trvanlivosti příliš bavit nebudou... Twin Peaks ano. Zřejmě vždycky. Tudíž zvyšuji hodnocení na 4* (a platí to i pro "pilota"). ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomu nějak asi nemám moc co říct. Protože moje ústa se nachází nyní místo orálních pozic u análních. Až tak mi spadla čelist. Skoro film k dnes již kultovnímu seriálu pana Lynche je neuvěřitelný. Nevím jestli je to nějakým způsobem kouzelně napsaným scénářem, nebo tím, že miluju stát Washington, nebo tím jak neuvěřitelně mne ve své roli ohromil Kyle MacLachlan. Nevím. Kurva nevím. Jediný co vím je to, že Lynch má hodně silnou fan base. A po tomhle si dokážu představit proč. Tohle je definice mámení. ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Mistrovský film v podání Davida Lynche,který je místy rozporuplný a také až zvlástní...Děj,který se odehrává v městečku Twin Peaks je místy dost složitý, rychlé střihy a změny událostí donutí diváka být ve střehu po celý film... ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Toto ma byt jeden z najlepsich mysterioznych trilerov ? Ziadne napätie , proste nic . Miestami to bolo dobre , no v ziadnom pripade vynimocne a miestami slabe az trapne . Celkovo priemerny triler na jedno zhliadnutie ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to stopercentne výborný zážitok, ale nemá k nemu ďaleko. Obsahuje tú najlepšie zrežírovanú scénu oznámenia o úmrtí člena rodiny. Učarili mi podmanivá hudba a čistý zvuk. Zaujali ma trochu výstredné, tajomné a vzájomne prepojené postavy obyvateľov mestečka Twin Peaks, ale najlepšia postava bol aj tak agent FBI Dale Cooper. Pilot, ktorý naštartuje záujem o seriál. ()

bari68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá sa, že pilotný diel tohto kultového seriálu naznačuje ,že v seriáli sa máme ešte na čo tešiť.Skvelá detektívka, ako vždy zaujímavé zápletky a hudba Angela Badalamentiho je asi to najlepšie čo môžeme v Lynchových filmov zažiť.Lynch ani Twin Peaks ,ale v podstate až tak neprekvapuje .Jeho rukopis je tu bezpochyby patrný ,na čo už sme ale vo filmoch oboznámený, no seriálny počin je dobrou voľbou už zo strany začiatku revolty proti zaškatulkovaným americkým seriálom,telenovelám a podobným televíznym ,,skvostom,,. ()

Reklama

Reklama