Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

Ergon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K "Lychovské" dokonalosti tomu něco chybí. Ovšem pilot splnil svůj účel a nakopl mě ke sledování samotného seriálu. Doufám, že mě přesvědčí a s klidným srdcem budu moci jít s hodnocením ještě výše. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako pilotný film k prvej sérii seriálu Twin Peaks, divák ešte nevie, čo presne má očakávať. Po nájdení tela Laury Palmer, okolo ktorej sa neskôr točí celá dejová línia seriálu, sa postupne zoznamujeme s hlavnými protagonistami. Spomedzi všetkých už od prvého dielu exceluje Kyle MacLachlan v roli agenta FBI, poslaného do malého washingtonského mestečka, aby sa spolu s miestnym policajným zborom podujal na vyšetrovaní spomínanej vraždy. Aj keď stopy prv poukazujú na jasných podozrivých, čas ukáže, že táto vražda je opradená omnoho väčším tajomstvom. Ako pilotný film je Twin Peaks priemernou záležitosťou, ktorej sa však určite oplatí dať šancu aj ďalej. Pestrá plejáda charakterov a záhada vraždy mladej dievčiny uprostred malého mestečka obklopeného lesmi, je štartom do prvej, osemdielnej série seriálu, ktorý sa určite oplatí vidieť. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínám mít lynchovské období. Je fascinující, jak dokáže vedle sebe skládat kontrasty, řetězit motivy, kterými jedna scéna končí a druhá začíná. Taky obsazuje herce, kteří vyloženě žijí své postavy (Kyle McLachlan je král!) nebo naopak herce hrající tak "bizarně", až sami sami umocňují onu vnitřní "lynchovinu". Ale hlavně je úžasné, jak skvěle Lynch rozumí řemeslu, že scénu dokáže vystavět tak, aby byla dramatická, když má být dramatická, aby byla vtipná, když má být vtipná, a i když se v jediné scéně kloubí oba, zdánlivě protichůdné, prvky, pořád to funguje. Naprosto fascinující filmařská práce, od které nejde spustit oči. Do posledního detailu je využité prostředí maloměsta i s jeho obyvateli, kteří představují známé seriálové archetypy, ale zároveň se jim neustále vzpírají a divák je neustále chápe a cestu k nim má uhlazenou, byť zdaleka ne vždy bez trní. Neviděl jsem snad žádný seriál, kde bych si utvořil vztah ke každé postavě po hodině a půl. Všechny scény si vzájemně dodávají důležité příběhové pozadí, a žádná tu není navíc. Kupí se tajemství a rozvětvují linie, ale divák tuší, že to k sobě vše patří. Co víc dodat, začátek tohoto tajemného oparu je něco, co jsem ještě neviděl, což je ta nejlepší vizitka, jakou ostatně může dílo dostat. Na tohle budu myslet ještě hodně dlouho a nemůžu se dočkat, co uvidím dál... ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je pilot LEGENDÁRNÍHO seriálu? Vleče se to jako smrad a za některé herecké výrony by se styděli i ochotníci (co ten kamioňák?!). Jako lákadlo to absolutně nezafungovalo. V seriálu budu pokračovat z edukačních důvodů. Musim zjistit, proč tady všichni blbnou s těma pětkama. Za mě je ultimátní pouze hlavní hudební motiv, ten se fakt povedl. ()

alsha 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba, meklachtan je ten nejlepší agent co kdy kde hrál, daglesovy jedle a snídaně...špičková podívaná. Chtěl bych bydlet a žit v twin peaks ()

PavelH 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Lynch je můj oblíbenec a hned jak jsem viděl tento pilot, tak jsem věděl, že seriál chci dokoukat celý. Temná atmosféra, tolik typická pro Lynche je zde vykreslena, dokonale. To všechno a navíc úžasný výkon Kyle MacLachlana mě nedovolí odtrhnout se od obrazovky. pilotní díl je dle mého úvodem do nejlepšího seriálu, který jsem dosud viděl. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní jako uzavřená evropská verze i jako originální seriálový pilot. Nebýt evropské verze, nedočkali bychom se v podstatě nejzajímavější snové sekvence, která při jeho dotáčení vznikla. Na můj vkus se zde přehnaně ždímou herecké emoce, ale nějak si nedovedu představit, že by to nebyl takový poťouchlý režisérský záměr. Velká škoda je zde, stejně jako u dalších dílů první série, nedostatečná délka nahrané hudby. Často se opakují stejné kousky, které i když jsou některé z nich opravdu výjimečné, tak později sklouzávají do monotónnosti. Dnešní mladá generace už bude určitě zmlsaná jinými kvalitními seriály (i můj případ), ale dokážu si představit, co muselo Městečko Twin Peaks způsobit, když se na začátku devadesátých let objevilo. Ocenil bych víc nepřehlednosti a psychedelických pasáží, které znám z jiných Lynchových projektů, ale není to vůbec špatné. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedívejte se na pilotní díl Městečka Twin Peaks, pokud vám vadí záběry na mrtvé nebo drsně znásilněné dívky pod dvacet. Nedívejte se na něj, máte-li sklony k pozitivnímu myšlení. A už vůbec se na něj nekoukejte, máte-li, jak kdysi kdosi rád v televizi říkával, slunce v duši. Radši utečte ke svým falešným vizím o dobrém světě, hodných lidech a optimistické víře v lepší budoucnost. Pokud se přeci jen rozhodne podívat se, riskujete vstup do světa plného lekaček. Ale ne těch, které všichni známe z laciných hororů, ale lekaček z něčeho, co nikdy pořádně neuvidíte a nepochopíte. Riskujete, že se stanete dalším nechápavým fandou, který nemůže říci, že by se mu viděné líbilo. A zároveň s tím riskujete, že se zamilujete do nejbizarnějšího seriálu, který kdy vznikl. Městečko Twin Peaks mnoho nabízí, ale kolik Vám vezme? To se dá zjistit jediným způsobem... ()

FrankieCZ 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s mysickou. Jakkoli je ten seriál postaven především na Cooperovi a Trumanovi, pro mě byl Albert Rosenfield taky vždycky naprostá jednička. Tak dokonale hrubiánského kolegu aby jeden pohledal... ()

quentinT 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol viac v p... zo žiadneho filmu ako po dopozeraní poslednej časti Twinpeaks..... nechapacka, mazec, proste nechapem .... WTF ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl legendárního a po zásluze kultovního seriálu, který nemá na svědomí nikdo jiný než David Lynch. Míchání různých stylů, nečekané zvraty nebo tajuplné prostředí státu Washington. Toto všechno charakterizuje tento mimořádně úspěšný a povedený seriál se sympatickým a pohotovým Kylem MacLachlanem v hlavní roli. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dávám 4 hvězdy, protože netuším jak bude navazovat seriál na tento "pilotní díl", později to možná zvednu na těch 5. Atmosféra zapadlého městečka někde v horách a se spoustou lesů se mi zatím velice líbí a i herci jsou vpohodě, každopádně kdyby toto mělo stát samo o sobě tak mi vyloženě chybí zakončení, proto si počkám až co seriál. Možná toto nemělo být jako samostatný film, na IMDB je to součástí celého seriálu a tohle má vysoké hodnocení zřejmě jen kvůli seriálu, ne jako samostatný film, což je docela nefér vůči ostatním TV filmům. Dodatek: ano je to dá se říct nultý díl k celému seriálu Twin Peaks, který je zde velice blbě vytvořen jako samostatný film, JE TO DÍL SERIÁLU TWIN PEAKS!!! ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jdeme na to! Tři série seriálu (u dvou to bude pro mne repete) a také Ohni se mnou pojď! **** Pilot je v mnohém jako vsunutí ruky do staré, obnošené, ale skvěle padnoucí rukavičky. V mnohém ale ne. Badalamentiho romantická hudba hrající i při scénách násilí nebo napětí? Nepamatuji si to a nesedí mi to tak. Byl agent Cooper takové psycho? Asi ano, ale nepamatuji se. Za mne bych se ho ale po shlédnutí pilotu bál snad víc než neznámého pachatele. Některé postavy mi jakoby neseděli (třeba proč se J krčí a má obarvené vlasy?) a byly až příliš afektované nebo naopak chladné, ale to je spíš můj problém. No a korunu všemu dává osmdesátkový feeling a hadry. Holky jsou krásné, ale v tom, co mají na sobě, si je prostě nejsem schopen užít. Když jsem to koukal kdysi jako studentík, tak mi to tak nepřišlo. Jen Donna je úžasná dokonce i v těch hadrech. **** Dějově pilot vše krásně nastiňuje a jako bychom měli už jasno, ale modří vědí. Takže hodně dobré, ale... ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psali, že Alan Wake je přímo inspirovaný Twin Peaks. To každopádně brzo zjistím a mezitím si už asi potřetí sjedu tento seriál. Tentokrát pořádně ve FHD kvalitě a konečně jsem sehnal i druhou sérii. Pilot slouží k tomu, aby nalákal na další díly a tady spolehlivě funguje. Je to sice dost pomalé a nevidím to poprvé (na den přesně a o šest let později), ale budu hodnotit jakože ano. 4-* ()

Reklama

Reklama