Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

bari68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá sa, že pilotný diel tohto kultového seriálu naznačuje ,že v seriáli sa máme ešte na čo tešiť.Skvelá detektívka, ako vždy zaujímavé zápletky a hudba Angela Badalamentiho je asi to najlepšie čo môžeme v Lynchových filmov zažiť.Lynch ani Twin Peaks ,ale v podstate až tak neprekvapuje .Jeho rukopis je tu bezpochyby patrný ,na čo už sme ale vo filmoch oboznámený, no seriálny počin je dobrou voľbou už zo strany začiatku revolty proti zaškatulkovaným americkým seriálom,telenovelám a podobným televíznym ,,skvostom,,. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S největší pravděpodobností se jedná o jeden z nejlepších pilotů k seriálu. Nic nedokáže tak v táhnout do děje, než film který toho strašně moc ukáže, ale nic nevysvětlí. Pří scéně kdy se Sarah a Leland dozvídají o smrti své dcery je rozhodně nejsilnější moment, a to hlavně díky způsobu kdy jakým se zprávu dozvída Sarah. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pri tomto hodnotení sa mi zastavuje rozum. 91%? Herci čo vo filme vystupujú ako 17 roční vypadajú na 25 rokov. Kameramana našli asi niekde pod mostom, alebo bol riadne nadraný. Moc tomu nepomohol ani ten biedny dabing. Logika a prirodzené reakcie tiež nie su silnou stránkou. Neviem za čo niekto dal 4, alebo dokonca 5*. Aj keď prižmúrim oko a budem tolerantný viac ako 2* nemôžem dať. Myslím si, že pri hodnotení tohoto hrozného filmu zavládla opäť davová psychóza a ovečky sa zaradili ako papagáji do radu. Keďže Ferko, Jurko a Paťko dali 5*, tak ja dám aspoň 4*, aj keď to stálo za prt. "Asi mi niečo ušlo" ako si papgáj často povie. No a aby som nezabudol, tak asi zabudli na maskéra/maskérku. Dvaja fakani sa pobili v bare, kde spievali a hrali poondiatu sračku, ktorú všetci ti drsňáci počúvali a ejhle. V base ani škrábanček, monoklík, rozbitá papuľka a ani kvapôčka krvi. Lepší ako Terminátor :). Napokom štekali a zavíjali na rivala v base ako debili a neviem prečo. Zrejme následok bitky. Zhodnotenie jedným slovom - Katastrofa! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potřetí během tří let se vrhám do tajuplného Městečka Twin Peaks, se snahou odhalit co nejvíce jeho záhad. První díl je ztělesněním skoro všeho, co Twin Peaks představuje. Hned úvodní scéna vám ukáže, že tady nejste v klasické TV produkci, že tady jde o něco víc. Badalamentiho hudba famózně graduje u scény s odhalením oběti, a práce s kamerou a uchopením celé scény u dialogu mezi Trumanem a Palmerem je psychologicky skoro až hororová. Když pak na scénu nastoupí opravdu zvláštní agent Cooper, spolu s ním přichází takové ztělesnění agenta, kterého by chtěl potkat každý divák, laskavý, dobrosrdečný, empatický... První díl je sám o sobě jedním z klenotů, a rozehrává příběh, který nenechá vydechnout. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek fenoménu, po kterém už seriály nikdy nebyly stejné. Nebýt příjezdu agenta Coopera a divácké horečky, která mu následovala, nejspíš by se o pár let později nebylo možné vydat pátrat do lesů v Aktech X nebo si ještě o další dekádu poté užívat záhady zlatých hus jménem Ztraceni a Zoufalé manželky. Samotný začátek veškerých mysteriózních eskapád začíná nalezenou mrtvolou a začíná sympaticky skromně. Napnutě čekám na každou stopu a byť vím, že se rozřešení nedočkám, koukám na každého z přítomných jako na potenciálního vraha, ať už mi je zrovna sympatický nebo ne. Detektivkám se přibližuji jen když mají v sobě odlesk dalšího žánru a tady jich je naštěstí hned několik. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (7)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama