Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Recenze uživatele B!shop k tomuto seriálu (2)

Městečko Twin Peaks (1990) 

No tak k tomuhle legendarnimu serialu jsem se dokopaval nekolik let a ted uz jsem ho konecne skouk. A popravde receno, mam z toho drobet rozporuplny pocity. Serial navazuje tam, kde pilot skoncil, coz se ostatne dalo cekat a nakejch 16 dilu to je sice lehce mysteriozni, lehce cernohumorna a lehce hororova, ale prevazne detektivka. MacLachlan spolu s mistnim serifem vysetrujou vrazdu, postupne skladaj stopy a vize dohromady a blizi se k odhaleni vraha. Do toho par vedlejsich postav a jejich mensi, pro hlavni dej nijak zasadni, ale atmosferu dobre dokreslujici pribehy. Postav je tu sice zbytecne moc, ze zacatku jsem se v nich ztracel, ale nakonec se clovek zorientuje, spoustu si jich oblibi a tesi se na dalsi dil. Jelikoz jsem pred skouknutim serialu nikde nestudoval zadny recenze a tudiz jsem cekal, ze se bude vrazda (respektive vrazdy) vysetrovat az do konce a ani jsem si nebyl jistej, jestli se vlastne vysetri, docela me prekvapilo, ze vrah je po 16 dilech chycenej. No a pak jsem si rikal, co vlastne chtej v tech dalsich 13 dilech jeste resit. Dva nasledujici dily me zacli presvedcovat, ze resit neni moc co, tvurci tak trochu vari z vody a do serialu cpou dalsi a dalsi postavy, ktery tu predtim vubec nebyly nebo o nich byla jen minimalni zminka, zacinaj rozvijet spoustu tu vice, tu mene zajimavejch vedlejsich pribehu a jednoduse to natahujou. Jenze pak se to rozjelo, serial ziskal jeste temnejsi atmosferu, ale zaroven daleko vic cernohumornou, zaclo se resit nadprirozeno, ufo, zlo v lesich a podobne, dalsi vrazdy a serial uz zase chyt dech, jel ve velkym a ja byl natesenej na kazdej dalsi dil. Pak bohuzel prisel konec, kterej nejen, ze me solidne nasral, ale z ty spousty linii jich zakoncil jen par a na zbytek se vysral a nechal je jednoduse otevreny, jak kdyby byla puvodne v planu treti serie. No a tech par zakoncenejch pribehu zakoncili tvurci bud zmatene, kde neni vlastne jasny, co se stalo a nebo naopak z myho pohledu spatne, protoze jsem si spoustu postav oblibil a jak dopadli me jednoduse nasralo. Ale celkove to proste je pravem kultovka za jasnejch 5* se sympatickejma a dobre hrajicima hercema a paradni atmosferou. ()

Pilot (1990) (S01E01) 

Predkrm k vyjimecnymu serialu. Tady neni moc co rikat, proste prvni dil, tudiz se to vse teprv rozbiha, mame tu vrazdu, predstavujou se jednotlivy postavy a vztahy mezi nima, prijizdi agent fbi, kterej je jednak profik, kterymu neutece zadna stopa, ale zaroven ho to vysetrovani evidentne desne bavi a nektery momenty sklouzavaj skoro az ke komedii. To vse v rezii Lynche, takze paradne natoceny, skvela atmosfera, kterou dotvari temna a krasna Badalamentiho hudba a jeste se nehraje na nejaky velky mysteriozno, takze to pusobi dojmem, ze mit film o pul hodiny vic, vypatra Cooper vraha. Coz samozrejme neni pravda, v nasledujicich dilech se to hezky zamota. Na televizni film naprosta atmosfericka dokonalost se skvelejma hercema, ktera by ale klidne obstala i na velkym platne a jasnejch 5*. ()

Související novinky

David Lynch chce natočit animák

David Lynch chce natočit animák

09.04.2024

Ono to s tím jeho důchodem možná nebude tak horké. Když se slovutný filmový tvůrce David Lynch (Mulholland Drive, Zběsilost v srdci) v roce 2017 vracel ke kultovnímu Městečku Twin Peaks, nechal se… (více)

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Reklama

Reklama