Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Recenze (721)

jaja01k 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by se mi to ani trochu nelíbilo, ale... Po shlédnutí pilotu jsem byla nadšená a hrozně jsem se těšila, jak se tahle perfektní detektivka bude vyvíjet. V průběhu druhé série jsem tak trochu znejistěla, jestli je to skutečně myšleno na vážno nebo to má být parodie. Nakonec jsem dospěla k závěru, že to musí být to druhé, i když úplně jistá si nejsem a pořád mám z tohoto seriálu rozporuplné pocity. ()

Filtthy 

všechny recenze uživatele

Když ono je to s panem Lynchem těžké.Sám si někdy říkám,jestli vůbec ví,co točí.Jeho styl nabízí divákovi více otázek,než odpovědí a některé věci je lepší vypustit a nezabývat se jimi.Ale musím to rozdělit na dvě poloviny.Tento seriál mě chytil od první epizody a to hlavně díky Kylemu MacLachlanovi.Ať už jeho kariéra pokračovala jakkoli,tohle byla jeho nejlepší role a to on dělal hodně tento seriál.Čím seriál pokračoval dál,tím mi sedělo více postav.Musel jsem to shlédnout co nejrychleji.Po odhalení vraha to už však nebylo ono a musím se přiznat,že jsem to dokoukal hodně jen z povinnosti.Bohužel třetí série se svým dvěma nevyrovná. ()

jimmySK 

všechny recenze uživatele

Lynch to mohol ukoncit po tom, ako vysvitlo kto je Bob a kto zabil Lauru. Dalsi motiv mi uz pripadal miestami dost nudny a miestami, ako velmi dobre natoceny, ale nedokonceny pribeh bez finale. Asi preto, ze aj bol nedokonceny :) Sceny z Black Lodge a snov, typicka lynchovina. Vynikajuci vykon Coop-a, nazvem ho tak, lebo tak si McLachlana divaci pamataju urcite najviac. Precizny, zdvorily, racionalny milovnik kavy, kolacov a prirody, ktoreho priatelku na mikrofone nikto nevidel. A ta mlada Audrey, videli ste jej fotky v Playboy-i? Skvela hudba, rezia, herci, len neviem ci by som to dokoncil, keby som nebol PN. Nie som velmi serialovy fanusik, takze 85%.. ()

katkakri 

všechny recenze uživatele

Klasika, první série byla naprosto bezchybná. Magická Badalamentiho hudba, agent Cooper a jeho šálek černé kávy, voňavé Douglasovy jedle a hrůzu nahánějící záhadný Bob.... Každý pátek jsem se nemohla dočkat nového dílu. Druhá série lehce ztratila, ale i tak super. ()

A.J. Rimmer 

všechny recenze uživatele

Seriál s neopakovatelnou atmosférou, kterou snižují snad až přehnaně dopodrobna vykreslené postavy naprosto všech, co kolem jen prolétnou. Kdyby pan Lynch ubral trochu na svém chorobném detailismu a osekal filmový materiál na polovinu, tak by byl na světě moc šmakózní seriál! ()

Teya1 

všechny recenze uživatele

Vůbec první počin, který jsem od D. Lynche viděla. Bylo to ještě na základce a já si poctivě všechny díly nahrávala na video, protože jsem se nemohla dívat na telku tak pozdě :-D Ale jako můj neoblíbenější seriál mi vydržel doteď a ráda si ho pustím i poněkolikáté. Může za to zejména výborná atmosféra (podpořená hudbou A. Badalamentiho) a hlavně skvělé postavy, kdy každá má něco do sebe a nenudí. Dale Cooper je prostě nepřekonatelný, i když si žádá o nášup třešňového koláče. A takový Bob plazící se zpoza postele je kolikrát víc děsivější než většina hororů. Ale ten konec...proč nám to děláš Davide, proč? ()

eva.sa 

všechny recenze uživatele

Nepřišla jsem na to, co to mělo vůbec být. Jestli horor, černá komedie, sci-fi.... A proto mi z toho vyšla veliká absurdita, a sama sobě se divím, že jsem to dokoukala vůbec do konce. Celkově hrozně rozvkleklé, nudné, postavy odpudivé. A bez jakéhokoliv konce pro všechny. I když jediná trochu pozitivní postava vyletěla v bance do vzduchu. Asi.. Každopádně už nikdy více. ()

Lodovico 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prešlo 20 rokov, seriál TP1+2 nestratil nič zo svojich kvalít. Prešlo 25 rokov TP Return ožíva v spustnutom svete, v ktorom čas veľa vzal a má čo vrátiť. Lynchova labutia pieseň posunie hranice surreálna a bizarnosti ďalej. ()

vena199204 

všechny recenze uživatele

Můj zřejmě nejoblíbenější seriál. Hlavní příběh a velké množství vedlejších zápletek jsou tak chytlavé, že jsem nebyl schopen odtrhnout oči. Dychtivě jsem si pouštěl další a další díl. Kdybych mohl vymazat vzpomínky na tento seriál, udělal bych to a dával si tuto dokonalost znovu a znovu. 100% ()

Emil69 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhém rozhodování jsem se rozhodl tento počin zkouknout. První série mě doslova přikovala do křesla ale z druhé jsem měl pocity velmi rozpačité. Některé okamžiky byly důkazem ,že scénaristé se vystříleli do posledního náboje.Přesto jsem vytrval do poslední minuty zvědav jak se celý děj zakončí....Dokonalá hudba, atmosféra a velmi krásné ženy (určitě museli přehrabat půlku ameriky než je našli .o))) Dokonalost agenta Coopera se vyrovná snad jen Jamesu Bondovi .o)) Mimochodem dost by mě zajímalo kdo je ta Deana ,které celou serii vyprávěl své pocity a počiny do diktafonu..o) A co chudák Lio ? Jestli nezemřel tak drží provázek v zubech dodnes ... Otevřený konec nabízel pokračování ,kterého se už nikdy nedočkáme ...3 x hvězda za zpackanou , nedotaženou druhou sérii ta první byla s přehledem na 5 ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

na jednu stránku hodně divný seriál, příběh, postavy, děj a atmosféra ... na druhou stránku (při bližším pohledu) naprosto geniální seriál, který si vybudoval hutnou atmosféru, postupně odkrýval charaktery postav, rozplétal (nebo nerozplétal ? :) ) hlavní dějovou linii ... sympatičtí herci, zajímavý hudební doprovod, nicméně tento seriál je pro úzkou skupinu diváků ... ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama