Reklama

Reklama

Jsme ve Švédsku. Måns a Roro jsou nejlepší kamarádi a obživu našli v péči o městský park. Ta nekonečně nudná práce, při které musí stále dokola čistit kachní rybníček a sbírat psí hovínka, jim nejde moc pod nos, ale na druhé straně nebrání tomu, aby žili v pohodě a hlavně v přesvědčení, že jsou daleko široko největší fešáci. Monotónní tok všední dnů je ale narušen. Oba se dostanou do problémů se ženami. Måns z ničeho nic zjišťuje, že má potíže s erekcí a cítí se bezvýchodně zaskočen. Na Rora se řítí jiná pohroma. Jeho rodina ho nutí, aby se rychle oženil s Jasmínou. On tedy nechává rozběhnout přípravy na falešnou svatbu, jen aby umlčel otravné řeči otce a babičky. Když se pak ještě objeví Rorova skutečná, nic netušící dívka a nevěstin, poněkud šílený bratr, vše se ještě více zauzluje. Otec se musí poslouchat - to je jeden ze základních libanonských zákonů, to časové označení "rychle" představuje ve skutečnosti jeden jediný týden (jinak Jasmíně hrozí nucený návrat k rodičům do vzdálené vlasti). Nečekaná nevěsta je krásná dívka, takže v tom by problém nebyl, jenže Roro miluje svoji blonďatou Lisu (hraje ji herečka českého původu Tuva Novotná) a není ochoten se jí vzdát. Oba kamarádi se rozhodnou své problémy řešit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Ratherfly 

všechny recenze uživatele

Komedie, u níž vám téměř po celou dobu nezmizí lehké povytažení koutků směrem nahoru (teda u mně až na pár momentů, které šly trošku mimo můj vkus: třeba 'scéna' v zahradní restauraci). Krom toho měli na castingu zřejmě šťastnou ruku, poněvadž na všechny herce se dobře kouká a zejména fotík je fakt neskutečnej sympoš:) ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komédia, ktorú kľudne možno priradiť do klubu s filmami ako Bend it like Beckham či My Big Fat Greek Wedding, ktoré na podobnú tému zožali nezaslúžene väčší úspech. Narozdiel od nich je Jalla dospelejšia a čiernohumornejšia, aj keď infantilné prvky sú aj tu. A rozhodne je ďaleko zábavnejšia. Postavy si človek ku koncu filmu obľúbi a je (aspoň v mojom prípade) schopný stráviť aj žánrovo dosť tradičné finále. Celkovo je to príjemná komédia s neznámymi hercami (až na Tuvu Novotny, ktorú poznám zo severských kúskov Midsommer (den), Tic-Tac (swe) a Sleepwalker(nor)), ktorá spoľahlivo pobaví, čo je to čo od dobrej komédie očakávam. ()

Reklama

Viburnus 

všechny recenze uživatele

Vskutku vtipná komedie, snad jen, jak už tu ostatně bylo řečeno, poněkud zbytečně slovně přisprostlá. Navíc jsem se celý film bavil posloucháním švédštiny - byl to můj první švédský film vůbec. Ty čtyři hvězdy platí když zavřu oči nad zbytečnou vulgaritou. Neříkám, když si potřebuje duševně ulevit, ať si zanadává, ale dvě minuty posluochat jenom Fuck! není nic vtipného ani nutného. Ale celkově jsem se celý film bavil, a rozhodně dobře bavil. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Moje prvé zblíženie so Švédskou kinematografiou hodnotím ako kladnú skpsenosť a dôvod k tomu, aby tých zblížení (a nielen so Švédskou ale so severskou tvorbou všeobecne) bolo viac. K piatej hviezdičke chýba len veľmi málo - a to hlavne po technickej stránke filmu a málo "prehliadnuteľných" scenáristických nedostatkov, inak však Jalla! Jalla! nie je ničím iným, ako vydarenou a nevšednou komédiou. Nesmierna jednoduchosť, hravosť a prirodzený humor, veľmi dobré herecké výkony (a veľmi pekné obidve predstaviteľky) šmrncnuté pohodovou hudbou skvele vyvažujúcou celkovú atmosféru filmi, to všetko tento film divákovi ponúka. Jednoduché gagy a epizody zo životov hrdinov spojené dovedna nosnou témou "pravej lásky a lásky výhodnej" a to všetko zakomponované do pestrej libanonskej menšiny žijúcej v krajine troch koruniek . . . povzbudivá a príjemne strávená hodinka a pol :) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý Švédský lehce komediální dílko ohledně Libanonců a jejich přiblblejch zvyků ohledně svateb. Kdo, opakuju kdo má právo mi vybrat nějakou cuchtu a oženit mě s ní? Arabáše prostě němam rád, ať si u sebe vyváděj co chtěj a pokračujou v přežitejch názorech a zvycích. Ale buď se tady v Evropě chovejte západně, nebo se vraťte odkud jste přitáhli! Ideálně sem nelezte vůbec. I můj postoj vůči imigraci nakonec rozhodl o hodnocení. Je to film, kterej už znova vidět nemusim a zanedlouho na něj zapomenu. Neurazí-nenadchne. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Sexshop, kam chodí Måns (Torkel Petersson) nakupovat, skutečně existuje. Nachází se ve švédském Göteborgu. (skudiblik)

Související novinky

Další nálož severských filmů

Další nálož severských filmů

20.02.2010

Severský filmový klub zahájí letos v březnu další rok spolupráce s pražským kinem Atlas a brněnským kinem Art třídenní přehlídkou, během které bude uvedeno šest skandinávských snímků. 4. března nás… (více)

Reklama

Reklama