Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život v malom švédskom mestečku plynie pokojne. Neoddeliteľnou súčasťou idylickej atmosféry sú aj miestni ochrancovia spravodlivosti Jacob a Torkel, ktorí sa vedia hravo vysporiadať s väčšinou drobných problémov, ku ktorým v mestečku dochádza. Teraz však prichádza skutočný zločin. Pre nízku kriminalitu hodlá vedenie polície miestnu policajnú stanicu zrušiť. Jacob a Torkel neváhajú ani sekundu. Ak niet zločinu, treba ho priviesť. V hre sú ich pracovné miesta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Mám z toho takové smíšene pocity, zpočátku to vypadalo na pohodovou komedii, ale druhá půlka už mi připadala slabší a hodně křečovitá. Škoda, že si scénarista nedal trochu práci a nevymyslel příběh, který by byl vtipný a zároveň zůstal trochu realistický. Takhle jsou to jen takové lepší 3*. Nicméně se mi to líbilo o něco víc než britský Hot Fuzz. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Američani mají Policejní akademii, my máme (bohužel) Byl jednou jeden polda, a švédové mají Kopps. Do malého městečka přijde z velitelství zpráva, že kvůli nepřítomnosti zločinu bude místní policejní stanice zavřena. To si ale místní policajti nenechají líbit, a pokusí se sami "vylepšit" statistiky zločinu.... Oproti našemu Poldovi jsou na tom Kopps o několik řádů lépe. Většina fórků je opravdu vtipných a celý film je protkán představami a sny Bennyho, ve kterých je superpolicajtem (něco jako superman a Neo z matrixu do kupy, včetně náležitých triků. Sice konec byl kapku ujetej, ale tak nějak mi to moc nevadilo. Stojí za podívání... ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nezávadná komedie ze severu, která je především vtipná. Chvílemi paroduje, jindy si dovolí úlet podle pravidel švédské vesnice...Opravdu pohodová podívaná, která není světoborná,a le kdo to od příjemné komedie také čeká, že? Poslední dobou přicházím na chuť švédským filmům, jen tak dál hoši ze severu... ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Moje první zkušenost se severskými filmy po doporučení od zdejších uživatelů je tento film. Policajti jsou poměrně vtipnou, ale místy bohužel i nudnou komedií. Tyto pasáže se poměrně pravidelně střídají, dle mého vkusu až příliš často, a tak i když ty dobré momenty byly opravdu vtipné a bláznivé, za celkovou nevyrovnanost filmu nemohu dát více než 3*. I tak bych tento film všem rozhodně doporučil, a já doufám, že tohle nebyla moje první a zároveň poslední zkušenost se švédským filmem. Doufám, že si mě brzo najde další, ještě o stupínek lepší kousek. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ona je to celkem dobrá komedie, se zajímavými a relativně dobře vymyšlenými postavami, bavil jsem se u ní dobře, jsou v ní příjemně absurdní situace, ale chybí jí pořádné tempo a její děj je poměrně slabý a bez nějakých zvratů. Tam, kde Hot Fuzz vrhá jeden skvělý nápad za druhým, Kopps se snaží zůstat u jednoho nápadu po celý film a je znát, že je to málo. Možná jako seriál by to bylo lepší. Rozhodně to ale není špatné a v rámci těchto "policejních komedií" bych to řadil do té lepší půlky. Lepší 3* ()

Galerie (12)

Související novinky

Další nálož severských filmů

Další nálož severských filmů

20.02.2010

Severský filmový klub zahájí letos v březnu další rok spolupráce s pražským kinem Atlas a brněnským kinem Art třídenní přehlídkou, během které bude uvedeno šest skandinávských snímků. 4. března nás… (více)

Reklama

Reklama