Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Siamská dvojčata Matt Damon a Greg Kinnear společně vedou restaurant s rychlým občerstvením, a přestože jsou povahově zcela rozlišní, žijí si docela dobře. Jenže pak se herecky nadané dvojče rozhodne zkusit štěstí v Hollywoodu...
To, co se v přeneseném smyslu slova říká o některých sourozencích – že jeden bez druhého neudělají ani krok – platí v případě Boba a Walta doslova. Jsou siamská dvojčata srostlá od ramen po boky a sdílejí společný život prací počínaje a milostným životem konče. Méně průbojný Walt je smířen s tím, že musí ustupovat asertivnějšímu a ctižádostivějšímu Bo. Ale když si jeho dvojče – vášnivý ochotník, usmyslí jet do Hollywoodu a pokusit se o kariéru herce, je to i na Walta trochu silná káva. Jenže Bo prosadí svou: nejenže odcestují, nejenže sežene po mnoha peripetiích vlastního agenta (byť vysloužilce, který dožívá v domově důchodců), ale nakonec dostane i roli v televizním seriálu. Pro zázrak takového kalibru je jednoduché vysvětlení: superstar Cher, která se chce vyvléknout ze smlouvy na seriál, využije právnické kličky, která by jí umožnila se ze smlouvy vyvázat. Proto trvá na angažování Bo, neobvyklého „dvojpartnera“. Jenže producent rozpozná, oč jde, a proto kývne i na tak nesmyslný požadavek. Seriál odstartuje a zcela nečekaně díl od dílu stoupá popularita hereckého začátečníka. Ten s notnou pomocí celého televizního štábu předstírá, že Walt neexistuje. Televizní seriál má úspěch a Bo se stane hvězdou. Tím ale zákonitě nastane okamžik, kdy už není možné kamuflovat druhé dvojče, a to se musí objevit na veřejnosti. Štěstěna je však siamským dvojčatům nakloněna i nadále: honorář umožní, aby bratři podstoupili operaci, která je od sebe oddělí. Konečně nastane okamžik, o němž tolik let snili: každý může jít vlastní cestou. Jenže na roky strávené bok po boku nelze jen tak zapomenout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Dale 

všechny recenze uživatele

Typickí Farrellyoví - dementné a čo je ešte horšie - vôbec nie vtipné. Síce netuším, z akého dôvodu prijali ponuku hrať v tomto filme takí kvalitní herci ako Greg Kinnear a Meryl Streep, ale aspoň vďaka nim sa na to dalo pozerať. Greg predviedol (vzhľadom na kvalitu filmu) naozaj skvelý výkon a prehral Damona o niekoľko tried a aj keď sa tam Meryl objavila len na pár sekúnd, dokázala svojou charizmou a herectvom výrazne pozdvihnúť úroveň celého filmu. V konečnom dôsledku je to jeden z najlepších F+F filmov, hneď po "Niečo na tej Mary je". ()

polono 

všechny recenze uživatele

No....v 1. polovině filmu nuda. V druhý půlce filmu se to rozjelo o vedlejší roli Meryl Streep, ale vadila mi tam bohužel Cher, takže velká nuda, ale bylo to někdy sem tam vtipný, například když „Siamská dvojčata“ Bob a Walt spěj spolu v posteli v hotelu, tak tam příjde děvče Walta, vzele do pokoje dvojčat a najde je v posteli a ještě k tomu zjistí, že to nejsou bratři, ale siamská dvojčata :D ! ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Miloš Macourek svého času napsal text o ruských siamských dvojčatech, z nichž jedno se stalo důstojníkem Rudé armády, zatímco druhé zasvětilo život baletu. A v té kratinké povídce o pěti odstavcích (najdete ji v knížce "Mr.Born, nemýlím-li se...") bylo víc humoru než v celém tomto filmu. Jednak si myslím, že absurdní zápletka si žádá abstraktní humor, nikoli popisnost, druhak se mi už dlouho zdá, že se bratři Farrellyovi vyčerpali filmy Blbý a blbější a Něco na té Mary je. Nejpodivnější ale je, že si nechali ujít příležitost obsadit oba bratry stejným hercem.Siamská dvojčata jsou přece zásadně jednovaječná a tím pádem identická. 40% ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný film. Už tu bylo hodně filmů, který se zabývají nebo přesněji řečeno ve kterém jsou v hlavní roli dvojčata, ale vskutku neexistuje žádný film, ve kterém bych si někdy všimnul, že středem pozornosti ve filmu budou siamská dvojčata. A mám rád filmy typu: Který se zabývají nějakou častokrát nepříjemnou věc í které si člověk kolikrát říká, že je to smutné a mrzí ho to a má z toho kolikrát i depku a pak přijde někdo a řekne: Natočíme to jinak, hlavně ať se u toho diváci baví a nemyslí na to, jaký je to neštěstí, že se tak narodili. Od sexuálních scén až po filmové či divadelní role a spoustu dalších momentů z filmu jsem se upřímně smál a byl jsem velice spokojen. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle bylo snesitelné a dokonce místy i hodně vtipné. Nic moc jsem od toho popravdě nečekal, ale co z toho páni režiséři dokázali vytřískat, to je příjemné překvapení. Tahle komedie rozhodně neurazí a já jsem se u ní i královsky pobavil. Pánové Damon a Kinnear to odehráli na výbornou a nic tam výrazně nezkazili a překvapila i Cher v docela zajímavé roli.Takže výsledkem je potěšující dílko, které rozhodně má mezi ostatními filmy své místo a na které se dá jednou za čas kouknout. Uděluji tři hvězdičky, což si myslím, že je dostatečné hodnocení pro tuhle ulítlou komedii, která pobaví... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (9)

  • Benjamin Carson st. je skutečný doktor, který úspěšně rozdělil siamská dvojčata - v 22 hodinové operaci byl prvním lékařem v historii, kterému se povedlo, aby obě děti přežily. Jeho žena a tři děti se také objevily ve filmu - v čekárně v nemocnici. (Galadriel)
  • Film je věnován herci Herb Flynn. Zemřel na rakovinu ještě před uvedením snímku a hrál ve vícero předchozích filmech bratrů Farrelyových kromě tohoto - Já, mojed druhé já a Irena (2000), Těžce zamilován (2001) a Něco na té Mary je (1998). (Galadriel)
  • Film, který měla Meryl Streep natáčet v Massachusetts, který je ve filmu několikrát zmíněný, je pravděpodobně Předtím a potom (1996). (Galadriel)

Reklama

Reklama