Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Siamská dvojčata Matt Damon a Greg Kinnear společně vedou restaurant s rychlým občerstvením, a přestože jsou povahově zcela rozlišní, žijí si docela dobře. Jenže pak se herecky nadané dvojče rozhodne zkusit štěstí v Hollywoodu...
To, co se v přeneseném smyslu slova říká o některých sourozencích – že jeden bez druhého neudělají ani krok – platí v případě Boba a Walta doslova. Jsou siamská dvojčata srostlá od ramen po boky a sdílejí společný život prací počínaje a milostným životem konče. Méně průbojný Walt je smířen s tím, že musí ustupovat asertivnějšímu a ctižádostivějšímu Bo. Ale když si jeho dvojče – vášnivý ochotník, usmyslí jet do Hollywoodu a pokusit se o kariéru herce, je to i na Walta trochu silná káva. Jenže Bo prosadí svou: nejenže odcestují, nejenže sežene po mnoha peripetiích vlastního agenta (byť vysloužilce, který dožívá v domově důchodců), ale nakonec dostane i roli v televizním seriálu. Pro zázrak takového kalibru je jednoduché vysvětlení: superstar Cher, která se chce vyvléknout ze smlouvy na seriál, využije právnické kličky, která by jí umožnila se ze smlouvy vyvázat. Proto trvá na angažování Bo, neobvyklého „dvojpartnera“. Jenže producent rozpozná, oč jde, a proto kývne i na tak nesmyslný požadavek. Seriál odstartuje a zcela nečekaně díl od dílu stoupá popularita hereckého začátečníka. Ten s notnou pomocí celého televizního štábu předstírá, že Walt neexistuje. Televizní seriál má úspěch a Bo se stane hvězdou. Tím ale zákonitě nastane okamžik, kdy už není možné kamuflovat druhé dvojče, a to se musí objevit na veřejnosti. Štěstěna je však siamským dvojčatům nakloněna i nadále: honorář umožní, aby bratři podstoupili operaci, která je od sebe oddělí. Konečně nastane okamžik, o němž tolik let snili: každý může jít vlastní cestou. Jenže na roky strávené bok po boku nelze jen tak zapomenout… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (161)

T2 

všechny recenze uživatele

Postupom času , teda poslednými filmami bratia Farrellyovi strašne poľavili, je to celkovo málo výrazné, či že príbeh je dosť plochý na to aby zachránil veľa nudných miest a hlavne chýbajú ich klasické komické scénky je ich fakt málo aby to bola v určitom slova zmysle jazda ako u ich filmoch z 90.rokov. Herecké obsadenie Damon a Kinnear sa v celku dá zniesť aj keď je to len čistý priemer, horšie na tom bola Eva Mendes tá tam bola len okrasou a nič viac, nehovoriac o slabunkej Cher. ║Rozpočet$55milionovTržby USA $33,832,741Tržby Celosvetovo $65,784,503 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Od téhle režisérské dvojice jsem popravdě čekal daleko horší kousek. Tímhle ale dokázali, že se umí obejít i bez nechutných vtípků a z tématu "Siamská dvojčata" vytěžit kupodivu hodně vtipných situací... Nebylo to nakonec vůbec hrozné a překvapivě jsem se docela příjemně pobavil. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Menej buranstva, viacej ľudskosti. Pri Stuck on You som sa nenasmial tak ako pri Dumb & Dumber, ale je to prvý film bratov Farrellyovcov, pri ktorom som sa cítil príjemne. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Typická farrellyovská komedie. Je tu několik povedených a vtipných momentů, ale také řada hluchých míst. Výborný je především Greg Kinnear coby siamské dvojče s touhou stát se hercem. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se nachomítla cizím přičiněním a přes počáteční skepsi musím říct, že jsem čekala mnohem horší výsledek. Pár dobrých vtipů, několik průměrných a malá moralitka na závěr. Od bratrů Farrelyových jsem předtím nic neviděla, vyhledávat od nich nebudu nic ani teď, nicméně tenhle film mě neurazil a místy docela i pobavil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bratři Farrellyovi konečně pochopili, že komedie o tělesně postižených nebude etická, pokud ji nezaobalí coby humánní doják o nerozlučném přátelství. Bratři jak se patří působí jako omluva všem, kteří se cítili být dotčeni Blbým a blbějším, Kingpinem a Něco na té Mary je, tentokrát však nechvalně proslulí „fekalisté“ vyměkli ještě více než v případě Těžce zamilovaného. Jakoby primárně ani nechtěli natočit komedii, spíše nikoho neurážející, smířlivé lidské drama s několika vtipnými momenty. Jedině za předpokladu, že na jejich zcela nová pravidla přistoupíte, máte šanci si film jakž takž užít. Ovšem nicotnost Bratrů vedle takového Forresta Gumpa (žánrově spřízněného) dává jasně najevo, že ke značce Farrelly&Farrelly se přeci jen více hodí vulgární komedie. Jenže co s filmem, který není dost vtipný, na druhou stranu ani dost vážný? Rozporuplné pocity jsem měl také z hereckého obsazení, fyzicky nejspíš úmyslně podobnému Blbému a blbějšímu. Nechápu snahu mnoha současných tvůrců vecpat Matta Damona do komické role, on komikem není a násilným přeorientováváním by mohl dopadnout jako jeho retardované alter ego v Team America („Met Dejmi!“). Zato Greg Kinnear disponuje nezpochybnitelným komediálním talentem, jen mu nesedí role podobných excentriků. Jako film se mi Bratři líbili, jejich skoro dvě hodiny příjemně uplynuly, potěšila mne camea Meryl Streepové a Cher (která velice odvážným způsobem karikuje samu sebe), ale ani jednou jsem se nahlas nezasmál a k slzám mě také nedojali. Farrellyovci se vydali jinou cestou, pokud se jí však budou i nadále tak urputně držet, těžko někdy natočí nadprůměrný film. Na něco mezi komedií a dramatem, co bude fungovat ve všech směrech, prostě nemají. 60% Zajímavé komentáře: Oskar, Darren, Janek ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě to zase až tak moc vtipné nepřišlo , jistě našli se tam scény. co pobaví ,ale celkově tak trochu do trapna.Jinak,ale Evička Mendesů ,tu bych bral mít k sobě přilepenou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobrá kravinka, občas nesmyslná, občas rádoby ze života, ale možná bych čekal od bratrů Farrellyových něco trošku víc, i když jsem se zasmál. Občas až moc, občas průměr, a občas až do trapnosti zašel. Tak jako správná komedie na tom většinou být má. Stejně jako právě tahle. Sice to není zázrak, ale zabaví to určitě, a pár scének je takřka geniálních. Tak očem tu vlastně mluvím? Prostě průměr. a počkejte na Černobyl ! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o dvou, kteří jsou vlastně jeden a daří se jim to např. tajit před přítelkyní jednoho z nich. Toto siamské soužití dvou bratrů je zdrojem mnoha vtipných okamžiků a cameo Cher, která je tu spíš takovým terčíkem posměchu docela potěší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na komedii tomu chybí humor a na drama nějaká dramatická linka. Přitom námět komediální potenciál bezesporu má a třeba partička kolem FratPacku by z toho zajisté něco vytřískala. Alespoň, že bratři Farrellyovi se tentokrát mírnili co se týče hrubozrného ražení. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Gartner: 1. Here Comes Your Man ,2. Wild Horses ,3. I'd Walk a Thousand Miles ,4. This Is the Last Time ,5. Fire ,6. Childish ,7. Welcome Home ,8. Moonlight Feels Right ,9. We're Off to See the Wizard ,10. Moon River ,11. Holy Roller Novocaine ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Päť rokov si nemal babu.“ – „Si si nejaký istý.“ Pokiaľ boli bratia Farrellyovci len blbí (BLBÝ A BLBŠÍ, NIEČO NA TEJ MARY JE), bolo to v poriadku. Ale keď začali byť nudní, už to v poriadku nie je. Myslel som, že horší film, ako bol otrasný FANATICKY ZAMILOVANÝ s Jackom Blackom, od nich už neuvidím. Potom som uvidel BRATOV AKO SA PATRÍ, u ktorých sa mi ani nechce vymenovávať, čo všetko je na nich zlé, nevydarené, trápne a neznesiteľné (mňa najviac štvali SERIÓZNE mienené pokusy o posolstvo ohľadom telesne postihnutých). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Farrellyovi uz asi svoje ctyri prvni paradni komedie neprekonaj, ale z tech novejsich je jasne tohle vitez. Naprosto pohodova komedie, kde se uspesne vyhli vsem fekalnim forkum a obcas je film spis dojemnej. A i kdyz je pribeh strasne predvidatelnej, napad na srostly brachy je fajn a vytezily z nej tvurci skoro maximum. Krome toho hlavni dvojka Kinnear a Damon je fakt hodne sympaticka, takze i kdyz ma film lehce premrstenejch 115 minut, utece jako nic, aniz by nudil a misty me fakt hodne rozesmal. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Miloš Macourek svého času napsal text o ruských siamských dvojčatech, z nichž jedno se stalo důstojníkem Rudé armády, zatímco druhé zasvětilo život baletu. A v té kratinké povídce o pěti odstavcích (najdete ji v knížce "Mr.Born, nemýlím-li se...") bylo víc humoru než v celém tomto filmu. Jednak si myslím, že absurdní zápletka si žádá abstraktní humor, nikoli popisnost, druhak se mi už dlouho zdá, že se bratři Farrellyovi vyčerpali filmy Blbý a blbější a Něco na té Mary je. Nejpodivnější ale je, že si nechali ujít příležitost obsadit oba bratry stejným hercem.Siamská dvojčata jsou přece zásadně jednovaječná a tím pádem identická. 40% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Od Farrellyových jsem už moc nečekal, ale BRATŘI JAK SE PATŘÍ jsou překvapivě celkem příjemná podívaná, odproštěná od ultra laciného fekálního humoru. Duo Matt Damon a Greg Kinnear je navíc hodně sympatické a celkově je tohle hodně decentní. Mně se líbil! ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Přílišná délka zbytečně kazí celkový dojem ze sympaticky rozehrané komedie. Z filmu kupodivu čouhá snaha zalíbit se každému, korunovaná morálním ponaučením o síle bratrské lásky. Občasná originalita a svěží fórky někdy zkrátka nestačí... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Farrelyovci prekvapili a okrem klasického humoru, ktorý si neberie servítky pred ústa pred žiadnym hendikepom, si vcelku slušne poradili aj s citlivou a humánnou stránkou filmu. Aj keď potenciál bol vyšší, zaslúžené tri hviezdičky. 60%. ()

Reklama

Reklama