Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (195)

monolog 

všechny recenze uživatele

Hrozná sladká medová pohádka z americké továrny na cukrové pusinky. Horší je snad už jen Santa Clause s kutilem Timem Allenem, nebo možná některé jiné americké vánoční škváry. Nebýt Jamese Caana, ani jednu hvězdu bych nedal. Ferrell taky podává celkem dobrej výkon, když uvážíme, co je to za blábol a co je jeho role zač. Film je možná tak pro malý děti, ale ne pro dospělýho a uvažujícího člověka (co se mě týká, tak uvažuju aspoň jednou denně, a to když si mám vybrat, co si v ledničce vezmu k jídlu). Doufám že se toho nechytne Nova a nebude to dávat ve sto reprízách na každý Vánoce, protože to by opravdu notně stoupl počet vánočních sebevrahů. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohodová, originální, zajímavá a rozhodně velmi vtipná komedie, to je to, co se mi vybaví, když se řekne Vánoční skřítek. A také samozřejmě nenapodobitelné a nezapomenutelné herectví komika Willa Ferrella v roli "tak trochu jiného" elfa. Celý nápad vlastně vychází z toho, že jednou v sirotčinci pro nemluvňata vleze do Santova pytle jedno z miminek a vyleze z něj až na Severním pólu, a tak ho vychová jeden z elfů. Ale Buddy roste moc rychle a jednoho dne se dozví, že je ve skutečnosti člověk a jeho otec žije v New Yorku. A tak se za ním vypraví a o zábavu je postaráno. Konfrontace Buddyho s lidským světem je dost vtipná a opravdu velice originální. No řekněte, vy byste dokázali vypít z čerstvě načaté láhve dva litry Coca-Coly naráz? Tohle Buddy dokáže, a jeho odkrknutí po tomto výkonu je nezapomenutelné, a takovýchto vtípků je zde mnohem, mnohem více. Ale samozřejmě musím čestně uznat, že zejména konec filmu je plný patosu a klišé a jedná se spíše o fantazii, protože toto by se asi v reálném světě nestalo. Mám na mysli to hromadné zpívání koled v Central Parku. Ale tak samozřejmě k tomu filmu to patří a je to takový milý závěr celého příběhu. Celkově tedy musím tento vánoční film označit za velice nadprůměrný a vtipný, a tak mu uděluji čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více. Will Ferrell má v sobě ukrytou časovanou bombu, tady ovšem vybuchla jen z části. Další z řady relativně zbytečných amerických vánočních cajdáků. Tak málo výrazného Jamese Caana jsem nečekal, pro bývalého Sonnyho Corleona muselo být asi těžké hrát ve vánočním filmu. Zpočátku film udivuje chytrým vtipným humorem, aby se nakonec překlopil do nudné americké vánoční oslavy rodinných hodnot. 55% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších vianočných filmov, aké som mal možnosť vidieť. Je preplnený skvelými gagmi a inteligentným humorom. Ferrellovu Frat Pack tvorbu zbožňujem (Semi-pro, Blades of Glory, Zoolander...!), ale prihlúply Ferrell blúdiaci po New Yorku v kostýme elfa je NEODOLATEĽNÝ. Film je plný originálneho, vtipného, milého a inteligentného humoru a mohol by sa raz stať vianočnou klasikou. Pre mňa už ňou je... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to sice jako desítky jiných vánočních filmů, ale nedá se tomu upřít fakt, že vánoční atmosférou to celé přímo překypuje a že příběh přímo srší vtipnými a zábavnými situacemi. A navíc je v hlavní roli Will Ferrell, asi největší herecké individuum současnosti, který se s vidinou pobavení publika nezdráhá snad ničeho. A já ho mám proto i rád a jeho výstupy, pokud nejsou součástí vyloženě nudného a tupého scénáře, mě vždycky hodně baví. A Vánoční skřítek opravdu není špatná komedie, která dává Ferrellovi vyniknout opravdu do sytosti a způsobem, který není ani na chvíli přímo trapný nebo neúnosný. Pokud jsou Vánoce a je dobrá nálada, nevidím důvod tohle roztomilé dobrodružství až ze Severního pólu nějak zavrhovat. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Vata, ktorú Buddy (Will Ferrell) konzumoval u doktora, bola v skutočnosti nezafarbená cukrová vata. (Astonko)
  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)
  • Will Ferrell odmietol ponuku zahrať si v pokračovaní, hoci mu bolo ponúknutých 29 miliónov amerických dolárov. (Astonko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama