Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

korndaddy odpad!

všechny recenze uživatele

Vánoce v americe a celej santa klaus a jeho historie mi dost leze krkem. Stejně jako hromada patosu ve filmu a rádoby vtipnej keců. Ku mojí smůle v tomhle snímku je úplně všechno a ani fakt, že Ferrella mam relativně rád tomuhle snímku nezajistí ode mě ani tu jednu hvězdu...Prostě sračka se vším všudy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohodová, originální, zajímavá a rozhodně velmi vtipná komedie, to je to, co se mi vybaví, když se řekne Vánoční skřítek. A také samozřejmě nenapodobitelné a nezapomenutelné herectví komika Willa Ferrella v roli "tak trochu jiného" elfa. Celý nápad vlastně vychází z toho, že jednou v sirotčinci pro nemluvňata vleze do Santova pytle jedno z miminek a vyleze z něj až na Severním pólu, a tak ho vychová jeden z elfů. Ale Buddy roste moc rychle a jednoho dne se dozví, že je ve skutečnosti člověk a jeho otec žije v New Yorku. A tak se za ním vypraví a o zábavu je postaráno. Konfrontace Buddyho s lidským světem je dost vtipná a opravdu velice originální. No řekněte, vy byste dokázali vypít z čerstvě načaté láhve dva litry Coca-Coly naráz? Tohle Buddy dokáže, a jeho odkrknutí po tomto výkonu je nezapomenutelné, a takovýchto vtípků je zde mnohem, mnohem více. Ale samozřejmě musím čestně uznat, že zejména konec filmu je plný patosu a klišé a jedná se spíše o fantazii, protože toto by se asi v reálném světě nestalo. Mám na mysli to hromadné zpívání koled v Central Parku. Ale tak samozřejmě k tomu filmu to patří a je to takový milý závěr celého příběhu. Celkově tedy musím tento vánoční film označit za velice nadprůměrný a vtipný, a tak mu uděluji čtyři hvězdičky. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne tak to už je moc, americké továrny na filmy si už vymíšlí filmy na které se nedá už ani dívat, vypovídá o tom i tento film, který je velice přehnán a nadsazen s vánoční tématikou, myslím že je příběh velice přehnaný a nezábavný. Ferrella nemám moc rád a kdyby mě znal tak řekne to samé o mě :-). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Santove sane potrebujú motorový vylepšovák, aby sa zodvihli zo zeme. Vianočný duch, pohon na ktorý doteraz lietali, totižto vo veľkom vysýcha na celej planéte. Je treba ho obnoviť. Ak tvorcovia týmto filmom chceli tento problém vyriešiť, veľmi sa im to nepodarilo. Snímok je síce vianočne naladený, ale nieje príliš zábavný, čo je pri takomto žánri dosť problém. Čo to zachraňuje akčný a súčasne aj dojímavý záver. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to sice jako desítky jiných vánočních filmů, ale nedá se tomu upřít fakt, že vánoční atmosférou to celé přímo překypuje a že příběh přímo srší vtipnými a zábavnými situacemi. A navíc je v hlavní roli Will Ferrell, asi největší herecké individuum současnosti, který se s vidinou pobavení publika nezdráhá snad ničeho. A já ho mám proto i rád a jeho výstupy, pokud nejsou součástí vyloženě nudného a tupého scénáře, mě vždycky hodně baví. A Vánoční skřítek opravdu není špatná komedie, která dává Ferrellovi vyniknout opravdu do sytosti a způsobem, který není ani na chvíli přímo trapný nebo neúnosný. Pokud jsou Vánoce a je dobrá nálada, nevidím důvod tohle roztomilé dobrodružství až ze Severního pólu nějak zavrhovat. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Buddy (Will Ferrell) na stole tancuje na písničku „Whoomp! (There It Is)“ od Tag Team. (SONY_)
  • Počas natáčania v Lincolnovom tuneli vzniklo pár dopravných nehôd, keďže pozornosť vodičov bola odvádzaná na Willa Ferrella v kostýme elfa. (Astonko)
  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama