Reklama

Reklama

Voda, krev, rakije a zombie epidemie

  • Chorvatsko Posljednji Srbin u Hrvatskoj (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oproti počátku 21. století doznal celý svět zásadních změn. Vlivem globálního oteplování se voda stala dražší než ropa. Bohatství bohatých tedy plyne zejména z obchodu s vodou. Ten, kdo ovládá vodní zdroje, má i moc a neštítí se ničeho, aby zlikvidoval konkurenci. Klidně infikuje obyvatele státu, na jehož území se nachází dobrá voda (v tomto případě malého, ze světového hlediska zcela bezvýznamného Chorvatska) smrtícím zombie-virem! Chorvatsko, sedm let po bankrotu. Malá skupina bohatých je stále bohatší a chudí jsou den ode dne chudší. Záhřebský bonviván Mića patřící mezi chorvatskou smetánku se toho dne věnuje svému obvyklému dennímu programu. V červeném kabrioletu objíždí drahé restaurace, v luxusních obchodech upgraduje svou garderobu, navštěvuje masážní salony, pečuje o svůj zevnějšek a balí holky. Nejvíc se ale těší na návštěvu kina a další díl populární fantasy série o chrabré spasitelce chorvatského národa, kterou hraje jeho tajná láska Franka Anić. V té chvíli ještě netuší, že právě s ní bude záhy zachraňovat celé Chorvatsko před zombie epidemií. A Mićo není zdaleka jediný, kdo bude v následujících dnech překvapený vývojem událostí. Všemocná korporace ovládající světové zdroje vody brzy zjistí, že na Balkáně fungují poněkud jiná pravidla než ve zbytku světa... Voda, krev, rakije a zombie epidemie není jen další obyčejný zombie film. Je to zároveň akční a napínavá road-movie, řemeslně skvěle zvládnutá postapokalyptická science fiction, komedie plná svérázného balkánského humoru, ale především je to chorvatsko-srbský film, který se vysmívá všem balkánským nacionalismům... (Balkanfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Chorvatsko-Srbská zombie komedie, která si na paškál bere celý balkán a není to vůbec špatný. Film se odehrává v blízké budoucnosti, kde je Chorvatsko 7 let po bankrotu a Chorvatská čistá voda má větší cenu než olej a ti nejmocnější mají samozřejmě o cenný zdroj zájem a tak vypustí zombie epidemii jen do Chorvatska, aby se cenných zdrojů mohli vzápětí zmocnit. Některé hlášky jsou slušné, avšak většina z nich je spíš mířena na Chorvatské publikum, takže né vše pochopíme správně. Postavy jsou v pohodě, natočeno OK, jediné, co zamrzí, že zde prakticky chybí Gore a masky zombie taky neoslní, ale snaha tam je cítit. Film těží především z originálního nápadu a kritikou Chorvatsko-Srbské společnosti. Příběh***, Akce***, Humor***, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5.5. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řek, ale Chorvati a Srbové mají docela super humor a doukážou si udělat srandu i z jejich největší historické rivalitní události. Funguje to i jako parodie na tuctové zombie fláky a mezi ostatními černohumorovými a hororovými komediemi to působí opravdu svěže a originálně. Je fakt, že postupem času se ten vtip trochu začíná opakovat a do konce už to tak nějak vyčpí, ale pochvalu si to určitě zaslouží a dalším balkánským snímkům u mě zůstává náruč otevřena. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// PLUS: tak už i Chorvati a Srbové mají svůj zombie film, je to občas sranda a je tam hodně "národních" scén, kde si jeden národ z druhého utahuje MÍNUS: faktem je, že kdyby mi krví kolovala rakije, tak si film ještě víc užiju, stejně tak platí, že víc se u něj zasmějí místní, herce neznám, tak jsem si je nemohl nijak užít v jejich rolích/// Shrnutí: mírně tomu filmu nadsadím, protože je neškodný a třeba sci-fi prvky a zápletka je zajímavá. Snad jen to zpracování je takové levnější, díky americké produkci jsme zvyklí na vyšší technický um tvůrců. Asi někde pohledám tu 25letou rakiji, co jsme si kdysi převezli z Chorvatska/// Celkem 61%/// ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá špecialitka. Celé je to skôr také satirické a ironické, chcelo by to trochu pritvrdiť alá Zombieland 1,2, možno trochu pridať aj na humore a samozrejme aj na gore efektoch. Ale možno práve tá satira tomu dodáva tú jedinečnosť...Makeup zombie ok, aj keď sme rozhodne vydeli aj lepšie, sem tam nejaký gore efektík obstojný, lesné lokácie krásne a preslnené, technicky aj herecky na úrovni. Nenudil som sa, malo to niečo do seba a kľudne by som od Chorvátska a Srbska prijal aj pokračovanie, alebo podobný filmík na rovnakej úrovni. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Já tomu hrozně fandím, ta myšlenka je skvělá, ale ten film je zkrátka tak strašně upachtěný, ty vtipy moc nefungujou, není to moc dobře natočený. Škoda. V rukou zkušenějšího režiséra / kameramana a scenáristy by to mohlo být geniální, takhle je to slabý průměr, který jsem dokoukal jen se značným vypětím sil. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • V originále se snímej jmenuje „Poslední Srb v Chorvatsku“ a oba tyto názvy mají vzhledem k ději své opodstatnění. (ČSFD)

Reklama

Reklama