Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celé to jaro pětačtyřicátého roku bylo už zcela naplněno nadějemi na blížící se konec války. Jeho atmosféra povzbudivě zasáhla i všechny hrdiny z Bagounovy ulice, která se nyní měla konečně dočkat svého překřtění na ulici Mikuláše z Husi. Mladý pan domácí vyvěšuje červenomodrobílou vlajku. Jenže zbývá překonat ještě poslední překážky na cestě ke svobodě, osvědčit naposled svou statečnost. A tak vlajka putuje honem znovu do skrýše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle zkrácená verze posledního dílu mě vždycky naštve. Za prvé to vypadá, že chlapi nemají celou dobu na barikádě vlastně co dělat a jen jednou tam jako najede nacistické auto a hodí tam dvě prskavky a zase odjede, ale hlavně tady v té verzi nejsou dořečeny osudy všech postav! ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film který se promítá v kině, když přijdou zatnout promítače Adolfa (Petr Čepek) je La Habanera (1937). Píseň která právě zní, zpívá Zarah Leander a jmenuje se " Der Wind hat mir ein Lied erzählt". ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Co má dělat? Říct, pane státní sekretáři, jú tu orlici odmítám?“ „Nakonec, vždyť je to vyznamenání, co je na tom špatného?“ Idylická večera u Nerudných vyústi do poriadnej hádky – je predzvesťou, že po vojne to jednoduché nebude… Niektorí budú označení za kolaborantov, niektorí sa budú hrdo hlásiť k odboju, aj keď neprispeli ničím. A to ešte netušia, že ich čaká rok 1948. Pohrebná scéna, za akú by sa nehanbili ani talianski filmári. A potom prišlo posledných 15 min., ktoré celkový dojem chceli pokaziť, ale čo sa môžeme čudovať, socialistický realizmus sa musel presadiť, keď uvážime, v ktorom roku bol seriál natočený. ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda, že nemůže širší divácká veřejnost vidět i druhou verzi tohoto dílu, kde se dozvíme jak dopadl Petr Čepek, Eva Trejtnarová, Václav Postránecký atd, atd... je delší skoro o 20 minut. Tato verze se vysílala od roku 1975 do roku 1989, po té už se vysílá původní režisérská verze. ()

Reklama

Reklama