Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evžen Huml, bývalý kontrolor obchodních inventur, se vrací z lázní, nastupuje do invalidního důchodu. Je vdovec, bydlí v Praze ve společné domácnosti s dcerou Jarčou, jejím mužem (taxíkářem Krbcem) a dospívajícím vnukem Slávkem. Profesionální deformace jej vede k neustálým konfliktním situacím. Řešení se nabízí v koupi volné chalupy ve vesnici Třešňová... (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozjezd se hlavně představují jednotlivé postavy. Kemr je tu zatím dost v pozadí, a jako hlavní postava je představován převážně jen Sovák. Humorných chvil je tu poměrně slušné množství, a první díl se tak řadí k tomu nejlepšímu z celého seriálu, naštěstí si však to nejlepší tvůrci naštěstí nechali i do dalších dílů. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V při sledování prvního a ještě i druhého dílu na mě dýchlo hodně velké retro. Ta stará auta, šedivá sídliště, staré vybavení domácností, to oblečení a ta liduprázdná Praha bez turistů, především ten Václavák... tak to je fakt těžký výlet do minulosti. Z Prahy se děj přesouvá na vesnici, kde to retro tak už na mě nepůsobilo v takové míře. [479. hodnocení, 10. komentář, 92%] ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodina Josefa Vinkláře musí prokázat značnou vynalézavost, aby rozčilujícímu se dědovi dopřála klidné stáří na venkově, hlavně však co nejdále od nich. Ale nebude to jednoduché. Když se totiž František Filipovský dědy zeptá, jestli náhodou nemůže lézt těm mladým trochu na nervy, děda se téměř urazí. Ale protože po klidu touží i on, nakonec se vyrazí do oné vesničky podívat... ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

 "Si myslíš, že když je všechno naše, že můžeme všichni krást!" Nervný dôchodca Evžen Huml z nedostatku inej aktivity cholericky kritizuje svet okolo seba, čím škodí vlastnému zdraviu a problematizuje spolužitie s príbuzenstvom, ktoré sa ho rozhodne úskokom odsunúť na vidiek. "Ptáci patří do přírody a ne do města, kde je baroko!" Praha je tu predstavená ako dôchodku nehodná preplnená hlučná metropola, zatiaľ čo dedina je idylické pokojné miesto, kde ľudia majú na všetko čas a sú plní ochoty. "Co přivezli?" "Nic." "A co mají?" "Všechno." Na frak prekvapivo dostane aj štátna bytová výstavba a život v panelákoch. "Ani Angelika se nekoupala tak často jako von!" Prvá epizóda s dominujúcim Sovákom, ktorý rozpútava pekelnú kadenciu vynikajúcich hlášok. Päť Energitov. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl této nepřekonatelné legendy českých seriálů začíná jako formule 1. Pan Sovák hraje jako bůh a o veselé scény a hlášky není nouze. Seznámení s hlavními i vedlejšími postavami funguje na jedničku a díl příjemně láká na další pokračování. ()

Matesek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tento díl při premieře v roce 1975, od té doby mockrát, a pamatuji i léto 1989, kdy to pouštěli bez písničky Orchestrion (Matuška byl v emigraci, tedy byly jeho písničky zakázané - ale tím na něj naopak upozornili). Ale až teď poprve jsem si všimnul jedné nelogičnosti na začátku: Taxi projíždí Václavákem, jede okolo muzea k rozhlasu. A následuje záběr z Dlouhé ulice na Starém městě, kde z toho taxi vystupuje Huml (Sovák) a řidič Siola (Vinklář). Proč jelo taxi na Vinohrady, na opačný směr? ()

Reklama

Reklama