Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evžen je spokojeným majitelem chalupy, a zatímco si v Praze kupuje rybářský prut, Bohouš se od předsedy Mrázka dovídá, že bude mít pana domácího z Prahy. Dobrácký a tolerantní optimista Bohouš nic nenamítá. Pak se konečně oba setkají. Zjišťují, že už se vlastně seznámili v předešlém konfliktu. Při stěhování gauče do podkroví a zpět dojde opět k rozepři, spadnou schody, a přichází přitažlivá rozvedená čtyřicátnice Fuchsová. Evžen se jde uklidnit k rybníku, když vtom přijíždí skupina místních hasičů, aby nacvičovala protipožární zásah. Rýsuje se další konflikt... (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 1975 mal premiéru český komediálny televízny seriál "Chalupári". Je zložený z jedenástich samostatných častí. Vznikol pod režisérskou taktovkou Františka Filipa. V poradí druhá epizóda nesie názov "Kapor". Cholerický dôchodca Evžen Huml si kúpil chalupu v malej dedine Třešňová. Odchádza z Prahy do svojho nového príbytku, kde bude žiť spolu s nekonfliktným miestnym starousadlíkom Bohoušom Císařom. Ich povahy sú úplne odlišné, takže ich spolužitie bude zrejme dosť náročné. Prejaví sa to už v prvých dňoch, keď medzi nimi vznikne hneď niekoľko sporov. Prvé vzplanutie emócií sa odohrá v čase, keď ešte ani netušia, že budú musieť žiť pod jednou strechou. Celé sa to točí okolo obecného rybníka a lovu kapra. *** ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cestujícího kapříka mi bylo líto, ale díky němu jsem se skvěle pobavil. Od počátku se "dědci" špičkují a dělají si naschvály, ale i ostatní místní postavičky umí pobavit. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi až při včerejší repríze mi došlo, že Bohouš už asi věděl, že se k němu bude stěhovat právě ten cholerický Pražák, se kterým měl v minulém díle konflikt (však na montážích už sdílel pokoj s leckým). Proto to přivítání, kde se mísila vřelost a škodolibost. Zato pro Evžena bylo zjištění, že bude žít s vodníkem, poněkud šokující. Asi nejvtipnější díl těžící z rozdílnosti povah obou hlavních protagonistů. Na dialozích je poznat, že Evženova postava byla psána pro Jaroslava Marvana, jeho jedovaté poznámky jako by z Gustava Anděla vypadly, jen Jiří Sovák k Marvanově jízlivosti přidal ještě dávku cholerismu. Sázka o uloveného kapra celé to špičkování korunuje. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mladíku, posledního kapra z tohodle rybníka vytáhli husiti." Evžen Huml presídli na vidiek, kde k svojej veľkej radosti spozná vo svojej novej chalupe ako spolubývajúceho pána na Babete, s ktorým mal mokrý konflikt v predošlej časti. "Já si zajdu na stranickej výbor a hotovo!" Po počiatočnom oťukávaní sa vyhecujú do rybolovného duelu, kde podnájomnícka zložka nehodlá hrať férovo. "Kde dneska seženete tetřeví hlavy?" Nie je to taká hlášková smršť ako prvá epizóda, ale stále je to nadpriemerne vtipné, skvele zahrané, pohodu evokujúce a hrúbka omasteného krajca odkrajovaného Bohoušom Císařom vzbudzuje úctu. "Ty už si snad predběh i ten komunismus!" Štyri tetrovie hlavy. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan Huml se do chalupy již reálně stěhuje a díky tomu se bravurně představí i druhá hlavní postava pana Císaře v perfektním podání pana Kemra, který je nádherným protipólem nervního pana Humla. Město je již v seriálu spíše jen okrajově a vše se začíná upínat na samotnou vesnici a přírodu kolem. ()

Sazenic 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě,co je to za práci,kterou dělala Fuchsová ,a to jak říkal J.Kemr : lepila potápěče. Kdo to ví? 😀 ()

Reklama

Reklama