Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už to vypadá, že oba starší pánové, kteří řízením osudu sdílejí v idylické vesničce společnou střechu nad hlavou, si na sebe zvykli a mohou vedle sebe docela dobře existovat. Ale všeho do času. Tentokrát je to žena, která vnese rozruch a téměř rozvrat do poklidného staromládeneckého soužití. Je to pohledná sousedka v nejlepším věku, plná života, kterou uvidíte v podání Jiřiny Bohdalové. Není divu, že rozjitří city obou mužů a probudí v nich touhy už napůl zapomenuté... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Píseň, která zní v 31. minutě a zpívají ji Bohouš (Josef Kemr) a Dáša (Jiřina Bohdalová), je „Věřím vám“. Nahrána byla v roce 1940. Český text k ní napsal textař Karel Kozel (1914–1983) a nazpíval ji R. A. Dvorský společně s Oldřichem Kovářem. Původní název italské písně zní „Tornerai“ a složil ji Dino Olivieri a textem opatřil Nino Rastelli v roce 1936. Uvádí se, že je inspirována „Humming Chorus“ Pucciniho opery „Madame Butterfly“. Poprvé byla nazpívána v roce 1937 Carlem Butim a stala se v Itálii velkým hitem. Snad ještě slavnější je její francouzská verze „J'attendrai“ nazpívána Rinou Ketty v roce 1938. (sator)
  • Přestože už se mléko prodávalo v době natáčení seriálu v lahvích a v igelitových pytlících, byla stále místa, kde bylo možné jej koupit rozlévané, do přinesené bandasky. Je to i případ vesnického konzumu v Třešňové, kde stojí před místním konzumem typické hliníkové konve, ve kterých se mléko přepravovalo. (sator)
  • Areál JZD a Drůbežárna nebyla točena ve Višňové, ale ve 4 kilometry vzdálené obci Jelence. (sator)
  • Sušenky, které si kupuje Huml (Jiří Sovák), se nazývají Derby a jsou vyráběné firmou Opavia. Sušenky byly tak populární, že je firma vyrábí dodnes. (sator)
  • Krbcová (Jana Hlaváčová) žehlí žehličkou ETA 219/220. Typy 219 a 220 zůstaly ve výrobním programu po celá 70. a 80. léta, a dokonce i po listopadu 1989. (sator)

Reklama

Reklama