Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé vesničky Třešňová se rozhodli vyrazit za kulturou. Zorganizovali zájezd autobusem přímo do Prahy do Národního divadla, který pochopitelně spojili s nákupy a návštěvou slavné hospody U Fleků. Bohouš s Evženem cestou sledují, jak řidič autobusu Čihák, známý sukničkář, svádí dámu, která má v Třešňové chatu a požádala o svezení do pražského bytu. Po rozchodu v Praze zanechá záletník manželku napospas osudu a doufá, že se mu podaří dámu „zlomit". Nešťastné Aničky se rytířsky ujímají Evžen s Bohoušem a vymyslí účinnou strategii. Ukážou manželovi, zač je toho loket! Mezitím se Tonda Čihák vrátí do bytu paní Míly. Jeho touhu po milostném dobrodružství zmaří milenec paní Míly, doktor Motl, který se neočekávaně vynoří z koupelny... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (19)

HellFireFery 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z vrcholů seriálu přichází se sedmým dílem, ve kterém se někteří obyvatelé vesnice rozhodli vyrazit na výlet do Prahy. Hlavní příběh se opět točí okolo vedlejších postav a tentokrát dokonce s takovou vervou, že se ústřední duo Sovák-Kemr tentokrát spíše drží v ústraní. Opět není nouze o veselé momenty a hlášky (tentokrát mimo hlavní dvojici hláškuje zejména pan Menšík). ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele

Najväčší kus žvanca si tu utrhol Vladimír Menšík. Alfa samec, bavič, sukničkár prvej triedy.... a zrazu je zaskočený naozaj nečakanou skutočnosťou. Ešteže z toho s gráciou vycúval. No čo, inak sa nedalo... Ostatné postavy? V tejto časti iba "do počtu", ale myslím to v tom najlepšom slova zmysle. Z puťky Aleny Vránovej urobili Kemr so Sovákom žiarivú femme fatale. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl to u mě vede. Jsou to vlastně takový Účasníci zájezdu, s tím rozdílem, že se zde jede za "kulturou" do Prahy, a místy se stane velké množství komických příhod. Dost prostoru také dostanou Vránová s Menšíkem, kdy pro tento díl je jejich díl ten nejdůležitější. Některé scény už dnes působí až bizarně, ale to už je prostě rozdílem v době natáčení, a v době sledování. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Paní, nemontujte se do nás, my jsme z jednoho autobusu!" Dedinčania vyrazia za kultúrou a konzumom do metropoly a majú presnú predstavu, ako má taký autobusový zájazd vyzerať. "Já chci vidět, to co já chci vidět a ne, aby mi nejakěj von vykládal a ukazoval, co von chce vidět!" Pre ich šoférskeho šviháka Tondu Čiháka je to príležitosť prehnať nejakú tú sukňu, čo mu tentoraz tak úplne nevyjde a pokore ho naučí inak šedomyšná choť. "To je Kongo!" Inak sa o humor postarajú situácie typu "burani v meste zažívajú kultúrne šoky" a na záver je veľká chlastačka so zborovým spevom. "Já budu sušit hubu, když jsem jednou v Praze?!" Nebývale akčná a nadmieru zábavná časť. Päť smažených syrov z Automatu Koruna. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sovák s Kemrom sú zatlačení do úzadia a naopak do popredia, na ich miesto, je uprednostnený Vladimír Menšík. Čo nie je na škodu veci, nakoľko si tento diel svojím obrovsky žoviálnym stvárnením autobusára Čiháka kradne sám pre seba a všetko ostatné sú len nedôležité etudy. Dosť to pripomína (v zlom) rôzne filmy a seriály, v ktorých sa známi hrdinovia dostanú zo svojho typického prostredia do "veľkého sveta" a zo všetkého najviac to pripomína reklamu na dané miesto/mesto. Ale inak fajn oddychovka. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (17)

  • Brabec (Josef Beyvl) navrhuje navštívit v Praze „Krásu bez závoje“. Jednalo se o striptýzové vystoupení, které fungovalo jen pár měsíců v letech 1968–1969 a bylo ke spatření v předních noční podnicích v Praze. (sator)

Reklama

Reklama