Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anička Čiháková, která se v minulém dílu proměnila v atraktivní ženu, si proměnu udržuje, dbá o sebe, chodí ke kadeřníkovi, sluší jí to. Čihák žárlí. V Třešňové se nacvičuje divadelní hra pro dospělé. Režisérem je Bohouš. Zkouší se pilně v Evženově chalupě. Hlavní roli hraje Anička. Místní „drbny" to donesou Čihákovi, ten vtrhne na zkoušku právě ve chvíli, kdy se Anička – jako postava ze hry – líbá s Evženem. Žárlivý manžel vše ale pochopí jinak a je z toho pořádná pranice... Po vesnici se dokonce roznese zvěst, že se Anička líbala se šesti muži... Všichni mužští účinkující si to pak doma od svých žen pořádně slíznou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (12)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Chalupáře koukám zpravidla každé léto, když jsou ve vysílání, ale tenhle díl jsem si nedokázal při letošním sledování vůbec vybavit. Nejspíše to bude jeho slabší kvalitou, kdy hlavně první půlka se vyznačuje dlouhými, a ne až tolik humorně povedenými scénami při zkoušení divadla. Zlepšení příjde až s nástupem Menšíka, a jeho věšením. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě další a zároveň poslední vrchol seriálu. Zkoušení divadelní hry v Humlově chalupě je zkrátka majstrštyk. Následné hádky a dohady jsou pak už jen třešničkou na humorném dortu. Celý díl se opět více zaměřuje na vedlejší postavy, což je v tomto směru za mě jen ku prospěchu věci, neboť pánové Větrovec či Menšík jsou zkrátka mistři oboru. Báječný díl. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Když budeme chtít dělat orgie tak si nepozveme předsedu a Voborníka!" Aby nezaostávali v kultúrnej činnosti, rozhodnú sa obyvatelia našej viesky obnoviť ochotnícku tradíciu a nacvičiť jeden, na povale objavený, storočný kus. "Bohumil Vořechovský a Shakespeare, to je snad rozdíl, ne?!" Zžívanie sa s rolou na skúškach v Humlovej chalupe ovšem v obci vyvolá verejné pohoršenie a plánovaná premiéra je ohrozená. "Prosím vás, lidi, takhle se ta kultura dělat nedá!" Opäť skvelý diel, kde herci s gustom hrajú nehercov, ktorí sa pokúšajú byť hercami a viac priestoru dostanú vedľajšie postavy. "Vy vypadáte spíš jako boxeři než jako herci." Päť zvedených farárov. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • V tretej minúte vidíme na prvej strane divadelnej hry meno autora Václav Bolemír Vořechovský, ale v 25. minúte je jeho krstné meno Jiřím Sovákom zmenené na Bohumil. (javlapippi)
  • Evžen Čihák (Vladimír Menšík) přichází odpoledne domů z práce a barák je zamčen. Sousedky mu oznamují, že jeho žena je u Bohouše, kde připravují divadlo, Čihák se sousedkami odchází k Bohoušovi. Přitom je světlo (podle trávy, listí na stromech a oblečení aktérů je léto). K Bohoušovi však přicházejí za tmy. (pjotri)

Reklama

Reklama