Reklama

Reklama

Chalupáři

(seriál)
  • Slovensko Chalupári
TV spot 1
Československo, 1975, 8 h 38 min (Minutáž: 39–55 min)

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jiří Sovák, Josef Kemr, Jana Hlaváčová, Josef Vinklář, Jiří Schmitzer, Jiřina Bohdalová, Ilja Prachař, Josef Větrovec, Božena Böhmová, Mahulena Bočanová (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Seriál komediálních příběhů F. Vlčka a V. P. Borovičky, který již od své premiéry v roce 1975 potěšil řadu diváků mnoha generací, čerpá svůj humor ze symbiózy člověka městského a člověka vesnického. Popularitu získal nejen pro své hvězdné obsazení, ale i pro základní tón, jímž je tolerance, lidská vzájemnost a porozumění. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele MM_Ramone k tomuto seriálu (3)

Chalupáři (1975) 

Ľudový televízny seriál z dôb socialistickej utopie. Však svoje čaro určite má. Hlavne vďaka skvelým hercom, ktorí sa na tomto projekte zúčastnili. Raz darmo pán Jiří Sovák bol veľkou osobnosťou českého filmu. Úlohu odmeraného penzionovaného revízora, ktorý odchádza žiť z Prahy na dedinu, stvárnil okúzľujúco. Výborný boli tiež Josef Kemr ako jeho spolubývajúci v jeho novej chalupe a koketná Jiřina Bohdalová. Neviem či to funguje aj na súčastnú mladú generáciu divákov, ale ja to kľudne ohodnotím troma hviezdičkami. *** ()

Kapr (1975) (E02) 

V roku 1975 mal premiéru český komediálny televízny seriál "Chalupári". Je zložený z jedenástich samostatných častí. Vznikol pod režisérskou taktovkou Františka Filipa. V poradí druhá epizóda nesie názov "Kapor". Cholerický dôchodca Evžen Huml si kúpil chalupu v malej dedine Třešňová. Odchádza z Prahy do svojho nového príbytku, kde bude žiť spolu s nekonfliktným miestnym starousadlíkom Bohoušom Císařom. Ich povahy sú úplne odlišné, takže ich spolužitie bude zrejme dosť náročné. Prejaví sa to už v prvých dňoch, keď medzi nimi vznikne hneď niekoľko sporov. Prvé vzplanutie emócií sa odohrá v čase, keď ešte ani netušia, že budú musieť žiť pod jednou strechou. Celé sa to točí okolo obecného rybníka a lovu kapra. *** ()

Smírčí soudce (1975) (E06) 

Šiesta epizóda z ľudového, socialistického, komediálneho seriálu "Chalupári" nesie názov "Zmierujúci sudca". Točí sa okolo ukradnutej kolobežky a krádeže prasaťa. Malému synovi slovenského cigáňa Fera zmizla kolobežka a starému romákovi a jeho žene Arani nesedí počet ošípaných, o ktoré sa mali starať. To vo Ferovi vzbudí silné emócie a preto s krikom, preklínaním a vyhrážkami útočí na všetkých naokolo a obviňuje ich z rasizmu. No typický cigoš. Celý prípad rozriešia až Evžen Huml a Bohouš Císař. * ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Reklama

Reklama