Reklama

Reklama

Epizody(7)

Hlavním hrdinou dnes již klasického seriálu Jiřího Hubače a režiséra Františka Filipa z roku 1982 je inženýr Josef Hovora, vzdělaný zemědělský odborník, který chovu ušlechtilých koní zasvětil celý život. Velká pozornost je věnována i dalším lidem, kteří s ním podstupují dlouhá léta hledání a omylů a v jejichž trpělivé práci je obsažen vklad příštím generacím. Je to třeba ošetřovatel koní Lojza, který si s koňmi rozumí víc než s lidmi a jehož mínění respektuje i sám ředitel statku... V prvním dílu se Hovora vrací z aukce, která byla prvním objektivním měřítkem jeho chovatelských výsledků, ale dopadla špatně. Nikdo žádného koně nekoupil. Za nízké ceny Hovora prodej odmítl, neboť je přesvědčen o jejich nesporných hodnotách. Ředitel statku se rozhoduje zrušit Hovorův chov a prodat koně za užitnou cenu. Hovora se snaží situaci zachránit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě utahaly záběry na pasoucí se koně, ovšem paradox je, že mi tentokrát Petr Haničinec ve své roli připadal hodně uvěřitelný, i když všeobecně tyhle soudružské (i když tady bylo zrovna tohle hodně potlačeno) udýchané správňáky z duše nenávidím, takže za tři. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Seriál trpí všemi myslitelnými neduhy, kterými se vyznačovaly podobné projekty v éře reálného socialismu, tzn. rozvleklostí, ukecaností, schůzováním a v některých momentech i ideologickým balastem, ale téma chovu koní přece jen leccos zachraňuje, takže slabé dvě hvězdičky - celkový dojem: 30 %. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní seriál z prostředí, které je jednak zajímavé, a navíc není ohrané. Objevuje se tu spousta vynikajících herců, což je jeden z mnoha důvodů, proč dávám hezké 3*. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že něco takového mohl stvořit F. Filip. Moc se tam nesoudruhuje, přesto to celé tou atmosférou dýchá a velkou zásluhu na tom má Haničinec, tohoto herce bohužel nemám ráda a tady ta role je jedna z jeho nejstrašnějších. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

(7/7) "Já neumím nic než jezdit na koni... Je to málo, já vím, ale mně to stačí," říká stárnoucí a neúspěšný jezdec Janýr v podání Ladislava Mrkvičky. Ačkoli příznivci dostihů a koní vytýkali seriálu již tehdy řadu odborných nepřesností či vyložených přešlapů, Dobrá voda dodnes zůstává nepřekonaná v autentičnosti vykreslení koňského prostředí a jeho podstaty. Největší podíl na tom má bezesporu scénárista Jiří Hubač, který prostředí jezdců a chovatelů dlouho studoval a dokázal vytvořit dodnes živý příběh, prodchnutý precizními dialogy i barvitou psychologií postav. A plejáda vynikajících českých herců, z nichž si diváckou pozornost vydobyli vedle skvělého Petra Haničince především Lukáš Vaculík s Vladimírem Dlouhým, je nositelem nenahraditelného bohatství uměleckých výkonů, jakých lze v současnosti jen stěží dosáhnout. Žádná nuda, naopak. V Dobré vodě totiž nešlo jen o koně. Hubač ji pojal jako netušený dokument boje s vrchností i jako poctu lidské vytrvalosti a houževnatosti. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběhy přímo od hnoje, občas i od úřednického stolu byly proložené partnerskými problémy a gradovaly Velkou pardubickou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Obyčejné koňské historie dramaticky velmi dobře zpracovaný seriál, s dobrými hereckými výkony, možná jen trochu rozvleklejší, než by člověk čekal. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

V krátkém čase po sobě byly natočeny dva seriály: "Velké sedlo" - o vodě, "Dobrá voda" - o koních. Tak co chcete? Máte tady původní seriál z éry nedávno minulé. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený seriál o koních a lidech. Panu Haničincovi role sedí. Nejvíce si ho právě v této roli pamatuji. Pokud máte rádi koně, tak je to seriál právě pro vás. Občasná repríza v Tv nemůže vůbec uškodit. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Velmi nezajímavý seriál, který nad pomyslnou vodou drží jen vynikající Petr Haničinec, je jen dalši s totalitních výtvorů Československé kinematografie. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

60 % - Jako malej jsem Hanzlíka úplně žral (Cirkus Humberto na piedestalu!), i když dneska rozhodně nevím, jestli bych na záležitost typu Dobrá voda koukal znova :-) ()

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem sledovala v době svého vrcholného koňského období, takže jsem ho samozřejmě "žrala". S odstupem času si říkám, že asi nebyl až tak dobrý, ale co už.... Pokud nemáte koně koně nějak v lásce, nedá se čekat, že se vám bude líbit. ()

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama